Poraďte jak by jste to řešili

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42572
14.1.19 11:09

@anavi13 Ano, ale výtěr z krku je opravdu k ničemu. To je jako když vás bolí koleno, tak si zavázat kotník. Prostě dát zkumavku domů a když je kašel velký, ať to vyplivne, zkoušet, ono se to třeba podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24420
14.1.19 12:39

@Havlova ano máte pravdu, ale jak paní píše tam je problém vůbec dojít k lékaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
14.1.19 12:43
@anavi13 píše:
@Pudloslava určitě, pokud se dají správně tak nejsou kortikoidy špatné, jenže málokterý lékař to umí.

tohle tvrzení není příliš vzdáleno od té léčby pouze homeopatiky :-)))) nedůvěra v lékaře…tak co už?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42572
14.1.19 12:55

@anavi13 To nepopírám, mě zarazil váš výtěr z krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24420
14.1.19 13:56

@Pudloslava tak já homeopatii úplně nezatracuji, ale určitě není vhodná vždy. Např. u sebe ekzémy léčím kortikoidy jen v hodně akutní fázi. Jinak zkouším jiné možnosti a moc ráda mám i alternativní léčbu. U nachlazení určitě neběžím hned pro léky. Zkouším bylinky, klid na lůžku. Kapky do nosu a léky od bolesti prakticky neužívám, to už musím umírat. umělé vitamíny C třeba opravdu neuznávám. Ale když vidím, že není jiné východisko jdu za lékařem. A požaduji vyšetření, ne hned třeba nasazení ATB. Takže prostě vše s nějakým rozumem. Lékařům já věřím, ale ne každý je šikovný, ale to je o člověku. Vzhledem k tomu, že mám zdravotnické vzdělávání, tak tuším co a jak, ale přiznám, že nejsem lékař a ne všemu rozumím. Např od původní kožní lékařky jsem odešla proto, že léčila jen kortikoidy a tvrdila mi, že není možné se po krému co klasicky doporučuje osypat, takže jsem přešla jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
14.1.19 14:10
@anavi13 píše:
@Pudloslava tak já homeopatii úplně nezatracuji, ale určitě není vhodná vždy. Např. u sebe ekzémy léčím kortikoidy jen v hodně akutní fázi. Jinak zkouším jiné možnosti a moc ráda mám i alternativní léčbu. U nachlazení určitě neběžím hned pro léky. Zkouším bylinky, klid na lůžku. Kapky do nosu a léky od bolesti prakticky neužívám, to už musím umírat. umělé vitamíny C třeba opravdu neuznávám. Ale když vidím, že není jiné východisko jdu za lékařem. A požaduji vyšetření, ne hned třeba nasazení ATB. Takže prostě vše s nějakým rozumem. Lékařům já věřím, ale ne každý je šikovný, ale to je o člověku. Vzhledem k tomu, že mám zdravotnické vzdělávání, tak tuším co a jak, ale přiznám, že nejsem lékař a ne všemu rozumím. Např od původní kožní lékařky jsem odešla proto, že léčila jen kortikoidy a tvrdila mi, že není možné se po krému co klasicky doporučuje osypat, takže jsem přešla jinam.

Hele postoj ti neberu, ale vem jake poslestvi a radu vnasis do teto diskuse. zakladatelce vadi, ze manzel a ex leci deti jen homeopatiky a ty radis co? Lecit deti podle rad na internetu? Nebo se k ni chystas prijit, deti ji vysetrit a poslouzit ji svym"odbornym" pohledem?

kazdy leci sebe a svou rodinu na zaklade zkusenosti a vyhleda lekare, kdyz uz nevi, kudy kam. Ale ty zkusenosti jsou neprenositelne. Jednak kazdy clovek reaguje jinak, jednak a to predevsim, nikdo z nas tady ty deti nevidel. takze jedina rozumna rada je " k lekari". A kdyz lekar doporuci kortikoidy, tak maximalne tak k jinemu lekari pro second opinion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24420
16.1.19 08:06

@Pudloslava však já taky psala, že rozumné je vzít děti k lékaři. Ovšem jestli to nedovolí její manžel tak s tím neudělá vůbec nic a může jen chránit sebe a své dítě. Jistě léčit dle toho co ti někdo poradí na internetu je blbost, chce to mít svůj rozum. Ona se ta diskuze hlavně odklonila úplně jinam. V podstatě k tomu, že paní své chování, postoj k těm dětem přehání, což si myslím, že není pravda. S návštěvou lékaře při takto dlouhodobě nemocných dětí má pravdu. Sama by měla fakt ležet a odpočívat, aby se brzy vyléčila a to že svoji dceru dala k prarodičům je fajn- je menší šance, že chytne nemoc od ní a paní se v klidu vyléčí, což je vlastně to nejdůležitější. To, že ji tam manžel zase doveze nemocné děti dobré není- ale je otázka kdo se o ně postará, jestli převezme péči chlap tak je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
16.1.19 08:21
@anavi13 píše:
@Pudloslava však já taky psala, že rozumné je vzít děti k lékaři. Ovšem jestli to nedovolí její manžel tak s tím neudělá vůbec nic a může jen chránit sebe a své dítě. Jistě léčit dle toho co ti někdo poradí na internetu je blbost, chce to mít svůj rozum. Ona se ta diskuze hlavně odklonila úplně jinam. V podstatě k tomu, že paní své chování, postoj k těm dětem přehání, což si myslím, že není pravda. S návštěvou lékaře při takto dlouhodobě nemocných dětí má pravdu. Sama by měla fakt ležet a odpočívat, aby se brzy vyléčila a to že svoji dceru dala k prarodičům je fajn- je menší šance, že chytne nemoc od ní a paní se v klidu vyléčí, což je vlastně to nejdůležitější. To, že ji tam manžel zase doveze nemocné děti dobré není- ale je otázka kdo se o ně postará, jestli převezme péči chlap tak je to v pořádku.

Hele muze je odvezt k lekari, ostatne to mohou udelat i ucitelky v materske skolce, vedouci na tabore etc. kdo ma dite zrovna v peci (jakoze realne v tu chvili, ne papirove) muze ho vzit k lekari. Kdyz je ona s nima doma a manzel v praci, muze je vzit k lekari.
Co by nemohla by bylo podepsani souhlasu s nejakou operaci.
A bude mit nazor a nejaka doporuceni. ostatni jsou spekulace na zaklade toho, jak probihaji infekce HCD u mych, tvych, dalsich deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24420
16.1.19 08:28

@Pudloslava odvést může, ale bez souhlasu manžela se stejně předpokládám akorát pohádají. A když pak stejně nedodrží léčbu předepsanou lékařem tak je to k ničemu. Je to složitá situace, manžel musí pochopit, že ne vše se dá léčit přírodní cestou a že lékař není nepřítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
16.1.19 13:50
@anavi13 píše:
@Pudloslava odvést může, ale bez souhlasu manžela se stejně předpokládám akorát pohádají. A když pak stejně nedodrží léčbu předepsanou lékařem tak je to k ničemu. Je to složitá situace, manžel musí pochopit, že ne vše se dá léčit přírodní cestou a že lékař není nepřítel.

ale pokud bude mit vyjadreni lekare, tak se zase bude vedet, jestli to nahodou neprehani ona - i ji by se tajova informace hodila. A pokud lekar predepise ATB, alespon bude mit pro diskusi s manzelem nejake argumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24420
16.1.19 14:32

@Pudloslava to zase ano, ale nevím co to udělá se vztahem k manželovi. Já bych asi něco takového neudělala. Ale asi je to jediná možnost řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
17.1.19 06:02
@anavi13 píše:
@Pudloslava to zase ano, ale nevím co to udělá se vztahem k manželovi. Já bych asi něco takového neudělala. Ale asi je to jediná možnost řešení…

odstěhovat se s vlastní dcerou k babičce a chovat se k jeho dětem jako k nakaženým morem taky manželství asi moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24420
17.1.19 06:06

@Pudloslava tak ona k babičce poslala jen dceru, pač má zápal plic a musí se léčit, na tom fakt nevidím nic špatného. A jestli se to manželi nelíbí, tak si ji jako ženy neváží. Teď se přece musí uzdravit, ten zápal plic už není žádná sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.19 15:55

Zakladatelka tak u nás děti od muže stále kaslou 7 týden já zápal plic už ok teď pro změnu jsem chytila kašel od nich

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA