Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, jsem doma, malej se otočil hlavičkou a má tři kila nebo víc. Pevně doufám, že už mu tato poloha zůstane a nebude blbnout jako jeho sourozenci.
@Misa ADG Nestresuj se, porod koncem pánevním je fyziologický a lze často porodit přirozeně. Nechala bych to na situaci a na dohodě s lékaři. Pokud bude problém a doporučí Ti sekci, tak se taky prd děje. Naším cílem je mít zdravé miminko a byť je přirozený porod v mnoha ohledech jistě výhodnější, tak rozhodně ne za každou cenu. Miminko ví, co dělá, ví, proč se neotočí, tak nebuď smutná a věř mu.
@Misa ADG Do obratu bych taky nešla, já dokonce nedělala ani žádné cviky, nic. Ať si mimi dělá v břiše, co chce, poslouchat mě bude, až se narodí.
![]()
Termín porodu mi vychází když malé bude 2,5 roku. Zatím kvůli vázemiminka nickdo nic neříkal, jizvu mám 5,5mm což je prý dobrý. A ten odhad to +/- 500g jsou taky docela velký výkyvy tak uvidím. Dcrka se mi narodila o skoro 3 týdny dřív a měla 3,42 kg.
A jaký máš odhad a dobu od porodu??
Kamaradka mela maleho v 38tt zadečkem dolů a pomohlo ji že měla u kalhot rolničku a miminko šlo za zvukem + cvik s kočičím hřbetem.
Držím palce ať je vše ok, já mám prvního císaře pro nepostupující porod a možná jsem jedna z mála, které císař nevadil, protože po 59hod čekání jsem za něj byla vděčná a hned ten den jsem musela vstát z postele do sprchy a druhý den už jsem koupala malou a fungovala normálně ![]()
Ahojte… my máme termín 25. a mimis je pořád KP… cítím hlavičku koušek nad pupíkem… a dost mi to překáží… mám strach abych mu něco neudělala.. už to chudák schytal o volant, o poličku a pár krát od mladšího syna ![]()
Jinak jsme přestěhovaní a už bych klidně šla rodit… ale nemám sbaleno do porodnice, nemám vyřešeno kdo bude hlídat starší děti… nemám nachystané děti.. no a nic se mi nechce ![]()
@Muchitos Taky nemám ještě nic sbaleno, nemám ještě ani dokoupený věci, co jsou potřeba do porodnice. Času dost. Mám termín 26.
Holky
! Celou noc jsem se budila, protože mě divně tvrdlo břicho (kolikrát až bolestivě),ale nepravidelně!!! A dnes ráno při čůrání ze mě vyšel krvavý hlen
…
Tak tady doma sedím a přemýšlím, jestli už není na čase nachystat tašku do porodnice ![]()
@Evička0 jé, tak to už může přijít každým dnem
to už by sis měla opravdu sbalit ![]()
@Evička0 to byla hlenová zátka a co jsem tak četla tak může odejít klidně i 14 dní před porodem. Ale sbalit do porodky by sis už asi měla. Co kdyby. Mimčo už je dopečený a může se na mamču těšit trošku víc. ![]()
@Evička0 No, záleží na tom, jak máš schopného manžela. Pokud je schopen Ti případně věci sbalit a dovézt on…Ale já bych asi na to nespoléhala… ![]()
@Evička0 píše:
Holky![]()
![]()
! Celou noc jsem se budila, protože mě divně tvrdlo břicho (kolikrát až bolestivě),ale nepravidelně!!! A dnes ráno při čůrání ze mě vyšel krvavý hlen
…
Tak tady doma sedím a přemýšlím, jestli už není na čase nachystat tašku do porodnice
Holky moje, jsem v porodnici, kontrakce po 8 minutách, dneska už prý budu mít miminko na rukách
!!!
@Evička0 Jééé, první miminko skupiny. Už se těšíme. My jedeme na výlet, dáme si pár km, aspoň mi splasknou kotníky.(