Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
porod mě čeká sice až v červenci, ale pořád přemýšlím, kterou porodnici zvolit … Most?? JIP pro novorozence, 10 min.chůze od domova … nebo Chomutov?? Nová hezká porodnice, mnohem lepší reference …
Nikam dál jet nechci, takže všemi doporučovanou Kadaň jsem zavrhla …
Díky za reakce, třeba mi pomůžou při rozhodování ![]()
ahoj, ja rodila 9/2010 a obe porodky mam stejne daleko a jela jsem do chomutova a super, pristup personalu, porodni asistentky, detsky sestry, doktori proste vsichni naprosto uzasny a hlavne vsude cisto a hlavne mas tak koupelnu a wc pro dva pokoje, takze zadny wc a koupelny pro vsechny
za me chomutov, jednoznacne. v listopadu mi malej modral kolem pusinky a taky jsem jela radsi do chomutova nez do mostu
Já jsem Most zavrhla hned. Znám holky co tam rodily a nestěžovaly si. Ale kamarádka rodila jednou v Mostě a jednou v Kadani a řekla, že Most nikdy víc. A je fakt,že Most zavrhujou někdy i lékaři. Za mě Chomutov nebo Kadaň. Navštěvovala jsem kurz v Chomutově a byly jsme i v porodnici a můžu ti říct, že fakt super. Klídek,
nová hekárna…a personál se mi zdál milý. Já osobně jsem rozhodlá pro Kadaň, ale kdo ví, třeba se to ještě změní na Chomutov. ![]()
To asi záleží na tom co čekáš. Personál jak šestinedělí, tak dětského je v Mostě v pohodě.
Koupelny jsou tam dvoje, jedny lepší, na druhých maminky tmavší pleti hromadně kouří.
Pokoje ponejvíce po dvou, to se dá nebo nadstandard s vlastní sociálkou.
Lze se domluvit na prohlídce oddělení.
Péče dobrá, ale je to velká nemocnice a vše musí běžet podle plánu, takže neustálé buzení miminka na různé kontroly - nezájem, že zrovna třeba usnulo.
Co tě zajímá?
Meluzinko - reaguji na tvůj příspěvek …
Chci rodit někde, kde je dobrý přístup k matce i dítěti - na Most jsem slyšela hodně negativních informací. Nemám na mysli to, že je to tam starý a ošklivý a že je tam spousta romů (s tim se člověk musí smířit, buď jsou na sociálce nebo v porodnici) to pro mě neni rozhodující.
Několik kamarádek tam rodilo a při jejich návštěvě jsem si extra strašně nepřipadala - prostě klasická hnusná nemocnice
.
Spíš mě děsí to, že tam spousta porodů nedopadla dobře a evidentně za to mohl personál. Dál jsi mi potvrdila i to, že tam není „individuální přístup“- jsem pro přirozený porod bez „chemických“ zásahů, chci mít mimčo hned po porodu u sebe, do 30 min.kojit, atd… Ale vim, že v Mostě to často neni možný - stačí, aby matka, porod nebo dítě nebyly podle tabulek (nevim jak jinak to napsat) a hned se všechno řídí jejich pravidly, nemáš možnost si zvolit, co chceš ....... Na druhou stranu, když bude něco špatně, tak vim, že tam bude mít dítě nejlepší péči a že i z Chomutova by ho tam převezli …
Co se týče konkrétních případů z Mostu - kamarádce vyvolávali porod jen proto, že byla po druhym termínu a nebyla schopna jim vysvětlit, že otěhotněla až na konci cyklu (věděla přesný termín) a mimčo má ještě čas … Jinou kamarádku nestihli nastřihnout - druhej porod a doktor neodhadnul, že to bude tak rychlý, takže přišel až když bylo dítě venku … Další kamarádku špatně sešili, dvakrát musela znovu pod narkózu … Ale je fakt, že dvě jiný kámošky měly ukázkový porod a mosteckou porodnici si chválily, příde mi to jako taková sázka do loterie ![]()
Rodila jsem dvakrát v Mostě. Jednou porod vyvolávali (přenášela jsem) , podruhé naprosto rychlý přirozený porod jen s PA..
Každý ti napíše ryze subjektivní názor a to je dost zavádějící - každý má jiná měřítka, hodnoty, cíle..
Já jsem tam rodila bez obav, komplikací a byla jsem víceméně spokojená..Výhrady jsem měla, ale já jsem člověk, který se nehroutí z určitých jevů, zvlášt když vím, že tam jsem 5 dní v životě a radost z narození miminka mi nemůže zkazit žádná hnusná sestra či nedbalejší doktor ( kteří jsou stejně v každé porodnici)..
Já myslím, že pokud budeš mít porodní plán a projdeš si porodnici, promluvíš s PA, tak sama zhodnotíš zda ti hrozí riziko, že tvůj porod nebude v tvé režii - já žádnou neměla, tak nemohu soudit, zda personál dodržuje či nedodržuje přání.Nevím. ![]()
Ono je to většinou tak, že negativní ohlasy jsou hodně slyšet a pozitivní se nikde nepíšou - to je normál..
Podrobněji zde:
https://www.emimino.cz/…moste-25628/
Lizbeth píše:
Rodila jsem dvakrát v Mostě. Jednou porod vyvolávali (přenášela jsem) , podruhé naprosto rychlý přirozený porod jen s PA..
Každý ti napíše ryze subjektivní názor a to je dost zavádějící - každý má jiná měřítka, hodnoty, cíle..
Já jsem tam rodila bez obav, komplikací a byla jsem víceméně spokojená..Výhrady jsem měla, ale já jsem člověk, který se nehroutí z určitých jevů, zvlášt když vím, že tam jsem 5 dní v životě a radost z narození miminka mi nemůže zkazit žádná hnusná sestra či nedbalejší doktor ( kteří jsou stejně v každé porodnici)..
Já myslím, že pokud budeš mít porodní plán a projdeš si porodnici, promluvíš s PA, tak sama zhodnotíš zda ti hrozí riziko, že tvůj porod nebude v tvé režii - já žádnou neměla, tak nemohu soudit, zda personál dodržuje či nedodržuje přání.Nevím.
Ono je to většinou tak, že negativní ohlasy jsou hodně slyšet a pozitivní se nikde nepíšou - to je normál..
Podrobněji zde:
https://www.emimino.cz/…moste-25628/https://www.emimino.cz/…moste-58784/
souhlasím ![]()
A chci dodat, že kdyby si chtěla,tak si zavolej do té v Chomutově, a až tam zas půjdou mamky z kurzu na exkurzi, tak se k nim přidej. Myslím, že to bude někdy v březnu. A kdyby se mimi narodilo né podle „tabulek“
tak tam měli taky jeden inkubátor,teda aspoň myslím.
Katie1 píše:Lizbeth píše:
Já myslím, že pokud budeš mít porodní plán a projdeš si porodnici, promluvíš s PA, tak sama zhodnotíš zda ti hrozí riziko, že tvůj porod nebude v tvé režii - já žádnou neměla, tak nemohu soudit, zda personál dodržuje či nedodržuje přání.Nevím.
Podrobněji zde:
https://www.emimino.cz/…moste-25628/https://www.emimino.cz/…moste-58784/souhlasím
A chci dodat, že kdyby si chtěla,tak si zavolej do té v Chomutově, a až tam zas půjdou mamky z kurzu na exkurzi, tak se k nim přidej. Myslím, že to bude někdy v březnu. A kdyby se mimi narodilo né podle „tabulek“
tak tam měli taky jeden inkubátor,teda aspoň myslím.
ja tam teda prisla rekla ze si to chci prohlidnout a provedli me
a inkubator tam maji, mela jsem tam prcka ![]()
Jojo, negativní ohlasy jsou slyšet vždycky víc než pozitivní - ale na Most je jich hodně, na Chomutov jsem neslyšela ani jeden, tak to možná o něčem svědčí.
Most ve mně nevyvolává nejlepší pocity… Stačí ten přístup, když jdu na UTZ do nemocnice - totální nezájem, hlavně nechtít informace od doktora a neležet tam dýl než 3 minuty …
Jde jen o to, abych šla domu se zdravym miminkem, ty věci okolo - prostředí, nepříjemná sestra nebo špinavá sprcha, to přežiju …
No uvidíme, zatim mám času dost na rozhodnutí ![]()
Zrovna v Mostě myslím porodní plán je pro porodní asistentky skoro sprosté slovo. Byl pro ně problém roku mi natočit monitor vsedě..už tím jsem se pasovala na problémovou.
Bát se nedbalosti mne nenapadlo-to bych nesměla vlézt do nemocnice vůbec - jsou to jenom lidi.
Lusssi píše:
Jojo, negativní ohlasy jsou slyšet vždycky víc než pozitivní - ale na Most je jich hodně, na Chomutov jsem neslyšela ani jeden, tak to možná o něčem svědčí.Most ve mně nevyvolává nejlepší pocity… Stačí ten přístup, když jdu na UTZ do nemocnice - totální nezájem, hlavně nechtít informace od doktora a neležet tam dýl než 3 minuty …
Jde jen o to, abych šla domu se zdravym miminkem, ty věci okolo - prostředí, nepříjemná sestra nebo špinavá sprcha, to přežiju …
No uvidíme, zatim mám času dost na rozhodnutí
Před 3 týdny rodila v chomutově skorošvagrová a hezký příběh to rozhodně nebyl..Tak dlouho čekali a lelkovali, až dítě honem honem císařem, šnůra kolem krku a podobně..Takže tak..Ale holt Most je hodně profláklej a už se to s ním veze.
A souhlas s informovaností - vesměs se pacient cítí jakože obtěžuje, s tím se nedá moc dělat, chce to mít HUBU a ozvat se..
Přeji dobrý výběr ![]()
Ahojky,
já tedy rodila v porodnici přesně před 3.týdny. Chtěla jsem do Chomutova ale nakonec jsme zvolla Most, že kdyby něco tak tam budu hned. Dost jsem se bála protože jsem slyšela taky dost negativních věcí ale jakou jsem měla radost když jsem viděla, že to tak není! Když pominu sestřičku co mě přijímala(fakt k.ava) tak to bylo vážně super! Na hekárně to bylo super, mohla jsem tam ležet, sprchovat se s přítelem, koukat na telku, hupsat na baloně…PA byli moc přijemné, při porodu byli všichni ohleduplní a laskaví. Prý se chovají k prvorodičkám hnusně ale já si fakt nemůžu stěžovat, je mi 22.let a dost mi pomáhali i prý kvůli tomu, že jsem mladá a nezkušená… A sestřičky šestinedělí to nemám slov, fakt všechny naprosto úžasný! Mohla jsem jít za nima 12krát denně a vždy mi pomohli a maminkám co jsme se bavila v porodnici taky.
Jinak v Chomutově prý po porodu se musí koukat ještě na film co a jak s miminkem…ale to jsem jen slyšela tak nevím. Držím palečky v rozhodování ![]()
ahojky já rodila taky v Mostě, ale rodila jsem císařem v celkové anestezii, takže nevím, co se na sále dělo, každopádně přístup celkem dobrý, kromě doktorky Sinkulové - na tu pozor, je to stará zapšklá baba. Byla jsem dva dny po sekci, břicho mě bolelo jako sviňa, ona přišla na vizitu a štouchla mi do toho břicha jako by mi chtěla vymáčknout střeva a když jsem zasyčela bolestí, tak se do mě pustila, ať nehraju divadlo. No ale na špatný lidi můžete narazit v každé porodnici
jinak já měla v Mostě nadstandart a musím říct, že se to vyplatí, protože na vícečetných pokojích je fakt „černo“ ale jinak si nemůžu stěžovat, zákrok proběhl v pořádku a po 6 dnech jsem šla domů
Ahoj holky,
tak přes různý reakce na Chomutov a Most, mi teď hodně vrtá hlavou Kadaň - teda už jsem pro ni skoro rozhodnutá ![]()
A důvod?? Já nemám v Mosteckou porodnici důvěru, i když vim, že naprostá většina porodů dopadne dobře. Ale co kdyby zrovna v mym případě zanedbali péči tak, že by z toho miminko mělo celoživotní následky??? To je pocit, kterej mě tak moc stresuje, že si netroufnu tam jít (a to teď neberu v potaz prostředí nebo dost často nepříjemnej personál). Most měl prostě moc vážnejch průserů, který vznikly vlivem zanedbání péče a já nechci mimo stresu z porodu samotnýho zažívat ještě strach z místa, kde budu rodit.
A proč ne Chomutov? Neni to „Baby friendly hospital“ a nemám dobrý informace od zaměstnanců nemocnice, i když si pořád myslim, že je to o 100% lepší než Most.
Kadaň je soukromá nemocnice, má výborný reference, krásný prostředí a podporuje porodní plán a přirozený porod, atd… těch pozitiv je hodně, jen mě štve, jak je to z Mostu daleko!!! ![]()
Ale třeba dopadne všechno úúúúplně jinak než plánuju ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.