Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Naty,
na utz prutoky mi napsala zadanku internistka - v patek jsem u ni mela 145/90, tak mi zvysila davku prasku na 4× denne. Vic uz mi dat v tehu nemuze. Pry kdysi pridavala jeste Lomir, ale ten pry prestali delat slabsi a delaji uz jen moc silny, takze pro tehule nevhodny. Navrhla mi to sama - ptala se i jestli mi delali CTG. Mela jsem ho sebou - nic moc, plocha krivka jako vzdy a musela jsem na pretoceni, takze mi zadanku na utz prutoky napsala.
A protoze mi vysly na hranici normy, tak uz si me pak na ultrazvuku objednali sami na dalsi kontrolu za tyden (takze tenhle patek)
Marbuli,
plodovka muze odtekat i po kapkach - pisou to treba tady: http://www.naseporodnice.cz/porod.php
„Nemusíte mít strach, prasknutí plodového vaku a odtok plodové vody nebolí, často k tomu dochází i v klidu, nejvíce v noci. Plodová voda nemusí vůbec odtéct najednou. Mnohdy uniká zpočátku jen po kapkách, má svůj specifický nasládlý pach. Pokud chcete mít jistotu, že se jedná opravdu o únik plodové vody a nechcete se spoléhat pouze na svůj čich, kupte si předem v lékárně lakmusové papírky, které plodová voda zabarví modře. “
Renata.Janirkova píše:monika215 píše:Určitě bych nekupovala kombinézku a jiné podobné věci na příští rok. I já si koupila kombinézu na malého předem a musím říct, že do teď mi leží ve skříni. Nám třeba Honzulka roste každý měsíc o jednu velikost, takže určitě na začátek pár menších věciček a pak dokupovat podle toho, jak prcek poroste. Spoustu věcí jsme i nevynosili. Každopádně doporučuji z vlastní prvotní zkušenosti hlavně bodýčka s dlouhým rukávem a dupačky s rozepínáním mezi nožkama
Marbuli,
a to mas v kazde velikosti i treba tenke body s kratkym rukavem a i teplejsi vecicky s dlouhym?
A pokud mas veci az do jednoho roku - jakou velikost kombinezky mas treba na letosni prosinec?
Zimni veci jsou ted ve vyprodejich lacino, ale ja si vubec netroufnu odhanout, jak bude mimi kolem Vanoc velke.
Zatim jsem to tak udelala - bojim se, ze bych prave neodhadla velikost a tak bych sice treba kombinezku ted poridila v akci superlevne, ale vubec bych ji taky nemusela vyuzit a musela bych v zime kupovat novou.
Moni,
děkuji za info, tak to já se sní asi domluvím ať mě to písne, pač sní se dá daleko víc mluvit než s těma z prenatální péče. Tak uvidím jakej mi zase naměří tlak,ale že by se mi po těch vasocardinech ňák zlepšil to se říct nedá akorát jediný co na sobě pozoruju, že jsem daleko víc malátná než před tím, to víš jestli jsem ho měla takhle měsíc či dva a ona mě to nakonci těhotenství chce řešit tak se nedivím, že jsme malítná.:-)
No nic holky, tak já musím s pejskem jít ven, přítel je v práci tak je to na mě a půjdu si lehnout, třeba i něco naspím ať nejsem zítra úplně přitroublá v tý poradně.
Tak se mějte hezky a zítra dám vědět jak jsem dopadly.Papa, dobrou noc ![]()
Naty,
budu drzet palecky, at ti to zitra dobre dopadne.
Ty prutoky ti treba sama navrhne jako me.
Jinak ja mam taky pocit, ze mi zvysena davka vasocardinu zabere tak na 2-3 dny a pak uz mam zase tlak jako predtim.
Jestli mas tlaky stale 135/85 nebo vyssi, tak ti podle me zase zvedne davku (max jsou 4 tbl denne, tak u tebe jeste ma kam zvedat)
monika215 píše:
Marbuli,
plodovka muze odtekat i po kapkach - pisou to treba tady: http://www.naseporodnice.cz/porod.php"Nemusíte mít strach, prasknutí plodového vaku a odtok plodové vody nebolí, často k tomu dochází i v klidu, nejvíce v noci. Plodová voda nemusí vůbec odtéct najednou. Mnohdy uniká zpočátku jen po kapkách, má svůj specifický nasládlý pach. Pokud chcete mít jistotu, že se jedná opravdu o únik plodové vody a nechcete se spoléhat pouze na svůj čich, kupte si předem v lékárně lakmusové papírky, které plodová voda zabarví modře. "
dekuju za info ![]()
Ahojky,
tak už jsem myslela, že budu maminka…
Kolem 1:30 mě vzbudil nějakéj výtok a jak jsem vstala, tak to poteklo. Na WC to byla voda s krvý, taková růžová. Dál tvrdnutí, bolest podbřišku cca 5min. Takže jsem vzbudila manžela, že je to už asi tady… Po 2 jsme byly na příjmu. Tam na monitor, taky kontrakce, ale ještě ne tak silné. Potom mě vyšetrila dr., tekla mi spíš krev a bylo to neg. Takže nic
potom ještě na utz, mimi bylo vpoho a bylo tam dost plodové v. Udělala zápis, vysvětlila mi, že když se to zhorší, teda kontrakce, nebo vložka bude úplně mokrá, teda, že to fakt bude hodně téct, tak mám přijet… Doma jsem si dala horkou sprchu, ještě jsem měla stahy a bolest v podbř., ale potom to ustálo. Ted je tam pořát růžovej výtok a tvrdnutí a slabou bolest v podbř. Dr. říkala, že to vypadá na takovou přípravu k porodu…
Proč to nemůže být jednoduší…
Tak všude píšou, že krvácení+kontrakce 5-10min. je porod… tak fakt nevím… ted stopuji jak casto mam tvrdnuti+bolest
samara17 píše:
Tak všude píšou, že krvácení+kontrakce 5-10min. je porod… tak fakt nevím… ted stopuji jak casto mam tvrdnuti+bolest
drž se a hodně štěstí přeji
verububu píše:
Ahoj holky,
sorry, že vám sem furt lezu, ale prostě vzpomínky na Podolí![]()
A taky jsem zvědavá, jestli to máte za sebou.
Vidím, že už máte před sebou už poslední hodiny 2v1 a nervozita asi velkáMoc vám všem držím palce a těším se na zprávy o mimiscích!
Sami- jen si vzpomínám, jak jsem pár dva dny před porodem vždycky mezi 2-3 byla vzhůru.A třetí den hurááá do porodnice, přesně ve dvě mě začly kontrakce. Tak třebas to budeš mít stejně.
Psala jsem i porodní deníček.
ad oblečky-mnooo, já měla zásoby jak pro paterčata. Holt jsem podědila a nedokázala jsem se ovládnout při návštěvách sekáče
Tak se držte
, nebo spíš huš huš mimča ven
Ahoj, možná si si přečetla moji akční noc.. Jak ti to začalo? Ted mám tvrdnutí+bolest 5-10 a trvá jen 30 vteřin…
JanaBen píše:samara17 píše:drž se a hodně štěstí přeji
Děkuji, snad to bude dnes…
samara17 píše:
Ahojky,
tak už jsem myslela, že budu maminka…
Kolem 1:30 mě vzbudil nějakéj výtok a jak jsem vstala, tak to poteklo. Na WC to byla voda s krvý, taková růžová. Dál tvrdnutí, bolest podbřišku cca 5min. Takže jsem vzbudila manžela, že je to už asi tady… Po 2 jsme byly na příjmu. Tam na monitor, taky kontrakce, ale ještě ne tak silné. Potom mě vyšetrila dr., tekla mi spíš krev a bylo to neg. Takže nicpotom ještě na utz, mimi bylo vpoho a bylo tam dost plodové v. Udělala zápis, vysvětlila mi, že když se to zhorší, teda kontrakce, nebo vložka bude úplně mokrá, teda, že to fakt bude hodně téct, tak mám přijet… Doma jsem si dala horkou sprchu, ještě jsem měla stahy a bolest v podbř., ale potom to ustálo. Ted je tam pořát růžovej výtok a tvrdnutí a slabou bolest v podbř. Dr. říkala, že to vypadá na takovou přípravu k porodu…
Proč to nemůže být jednoduší…
Sami : teda holka ty na me nepockas jo?, ja porad nic,akorat me boli dole tak kost na juline,jak kdyby se mi to tam roztahovalo..
To si teda mela noc,tak ti drzim palecky at jsi ty i malycke v poradku a kdyby neco tak mi napisej na mobila at vim ![]()
…jen bych chtěla vědet, jestly to tvrdnuti a bolest znamená, že budu rodit, napr. dnes, nebo ne…
a ten růžovej výtok mám pořát…
tak nechces si tam skusit zavolat??treba ti poradi??
Ja uz bych asi plasila..ja newim.. ale drzim ti palecky:)
Marbuli píše:
tak nechces si tam skusit zavolat??treba ti poradi??
Ja uz bych asi plasila..ja newim.. ale drzim ti palecky:)
Děkuji ![]()
Manžela jsem poslala do práce a když se to zhorší, tak volám. Dala jsem si teplou sprchu a skusím usnout.. zatím, ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.