Porodnice Břeclav

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2939
9.2.11 10:31

Luci, tak to je super, že manžel může být se mnou i v případě, že se nedostanu na nadstandart… tam na tom nadstandartu je asi jiný jen to, že je tam ta civilní místnost, že? Tak něco málo jsem si sepsala, ale jestli se tomu dá říct porodní plán, netuším :-) hlavně bych chtěla, aby mi malého dali hned po porodu na břicho, a možná teda, aby mi umožnili porodit v poloze, jaká mi bude v momentální chvíli vyhovovat… a pak bych byla ráda za tlumenější světlo, ale to nevím, jestli si už moc nevymýšlím :-). Tak to dělají monitor často celkem…

Leni, díky za info, no uvidím, jestli budou mít zrovna volný nadstandart…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
9.2.11 11:31

Myslím,že tu polohu ti dovolí,jakou chceš.To tlumené světlo jsem právě myslela,ta kamoška měla celou dobu jen ty svíčky,ale těsně než malého porodila,tak rožli,aby viděli,jak vypadá:-) Taky si myslím,že nemusíš mít porodní plán,zeptají se tě,co si přeješ a kdyby ne,tak se s něma domluvíš-slovně,já to tak mám taky v plánu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
9.2.11 11:31

Myslím,že tu polohu ti dovolí,jakou chceš.To tlumené světlo jsem právě myslela,ta kamoška měla celou dobu jen ty svíčky,ale těsně než malého porodila,tak rožli,aby viděli,jak vypadá:-) Taky si myslím,že nemusíš mít porodní plán,zeptají se tě,co si přeješ a kdyby ne,tak se s něma domluvíš-slovně,já to tak mám taky v plánu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
9.2.11 11:34

jééé,teď se dívám,že budete mít Šimonka :-D ,to byl náš pracovní název,ale bude to holčička,takže Šimonek nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
9.2.11 11:54

Eneer ten monitor na začátku tak často nedělali, ale ke konci jsem měla pocit, že ho mám pořád :-D Je to sice teprve rok, co jsem rodila a už si toho moc nevybavuju. Šimonek je moc pěkný jméno, taky jsme ho měli na seznamu. :palec:

Leni a jaké máte vybrané jméno pro holčičku? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
9.2.11 13:24

Leni, já se právě bojím, že mi to pak všechno vypadne z hlavy, tak jsem si to radši napsala :-) tak to je super, že vyjdou vstříc i v tomto… akorát nevím, jak by se to praktikovalo, kdyby porod byl ve dne, ale mě se zdá, že tam mají žaluzie, že? — jo?? A jaké máte jméno pro holčičku? S těmi jmény to bylo náročné, já jsem úchyl na jména na „S“ a „Š“, jsou takový měkký :-) Pejska máme Suri a holčička měla být Sofie :-)

Luci, jak tak koukám, tak Šimon je celkem populární, ale ve svém okolí jich moc neznám… tak aspoň že ze začátku jich není tolik (těch monitorů)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
9.2.11 13:32

Žaluzie tam jsou, já jsem rodila přes noc a světlo bylo tlumené. Pro příště si asi taky něco sepíšu, jak bych si to představovala, ale oni se hodně ptali, jestli chci do sprchy, do vany nebo na balon, je tam spoustu možností pro úlevu :palec: Jediný co mi nenabídli byl epidural a já si v průběhu na to ani nevzpomněla :nevim:

My měli na holčičiku jméno Adéla, teď se nám zase líbí Ema :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
9.2.11 13:44

Jo? Tak to je super, tak to ani svíčky nebudou potřeba :-) To je fajn, že se ptají, já bych chtěla hlavně využít vanu… slyšela jsem, že epidural sami nenabízí, ale musí si o něj dotyčná říct sama, já bych to ráda zvládla „na přírodno“ :-) ale přemýšlím o homeopaticích, věřím jim, hodně mi pomáhají (při nachlazení, prevenci, apod.)… — Ema se mi taky líbí :palec: — tak to zní docela pozitivně, že sis na epidural vůbec nevzpomněla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
9.2.11 13:50

Mě nejvíc ulevovalo skákání na balonu a manželovo masírování. Ještě sprcha docela ušla, ale z vany jsem okamžtitě chtěla ven :lol: Každému vyhovuje něco jinýho :mrgreen:

Na ten epidural jsem si vzpomněla až bylo po všem, že jsem si o něho mohla říct, ale když jsem to zvládla i bez toho, tak příště to snad taky zvládnu i bez epiduralu. Já jsem pila asi měsíc před porodem maliníkový čaj a jedla lněný semínka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
9.2.11 14:04

Já epidurál nechci,ale když to bude hroooooozně bolet,tak si o něj možná řeknu.Kamoška rodila bez,ale ptali se jí,jestli nechce něco od bolesti,prý několikrát.Já znám jednoho pejska taky Suri :-)
Pro holčičku se mi líbí Amálka,Natálka,Viktorka,Nikol a ještě jsme se shodli na Pavlínce,ale manžel trvá na Natálce,tak jí tak říkáme a asi to teda bude Natálka.A pro kluka jsme měli hodně jmen:Matyáš,Tadeáš,Tobiáš,Šimon,Jakub,a z jednoho filmu Vojtíšek......Tyto jména byly takový užší výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
9.2.11 14:06

jo zapomněla jsem,o těch homeopatikách jsem taky přemýšlela,znám i dobrou Dr. tady v Břeclavi a mám s tím taky dobré zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
9.2.11 14:40

Ahoj holky, jak už jsem pslala někde výš - my byli na tom předporod. kurzu a tam dr. říkal, že se vždy snaží vyhovět všem požadavkům, co maminka ohledne porodu má. ALE pokud je to něco opravdu special, že je dobré se tam stavit domluvit ještě dřív, než dojedete rodit. Aby se mohli připravit - pak uz nemusí být třeba čas… A také, že pokud je přání maminky „v rozporu“ se zdravím mimi - tak pak taky nevyjdou vstric… protože mimi (a zdraví maminky) jsou vzdycky na prvnim miste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
9.2.11 14:42

Já mám termín od vcera za 14 dní, doktor mi vysadil všechen hořčík - tak jsem zvedava, co se bude dít… prý se to uzž pomalinku chystaá… tak jsem zvedava… snad nebude prenaset :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
9.2.11 14:43

kojící podprsenka

Holky, vy jste z Břeclavi, že? Kde jste kupovaly kojící podprsenky? Já našla jen obchod dole v Shoppingu - 1 ks cena cca 980,– Kč. coz mi přijde docela hodne, když ani nevím, jestli tu podpr. budu potrebovat a hlavne nevim, jak velkou si koupit… jak jste to řešily vy? díky za typy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
9.2.11 15:32

Luci, na maliník a lněný semínko (lněný olej) se taky chystám :-)

Leni, tak to jste měli hodně jmen na výběr, my skoro žádný :-) na kluka akorát ještě Samuel, ale to se nelíbí manželovi a na holku se mi ještě líbí Selma a Simča, ale Šimon a Simona by asi nešlo dohromady (kdyby se nám příště poštěstila holčička), ale kdoví, jaké jména se mi budou líbit za pár let :-) — A jak se ta Dr. jmenuje? Právě že jedny ty homeopatika, co jsou určený přímo k tomu porodu, jsou na předpis, tak jsem přemýšlela, kdo by mi je mohl předepsat :think:

Ali, na ten předpor. kurz se taky chystáme, jinak samozřejmě, že pokud pak jde o zdraví miminka nebo maminky, jde porodní plán stranou, o tom žádná… — jé, tak to už máš za pár :palec: — To je fakt strašně moc peněz za jednu podprdu, dají se sehnat mnohem levněji na netu (Otto má teď akci 3 podprdy za 600,–Kč), jen se trefit do té velikosti… Já zrovna dnes koupila podprdu u vietnamca za 70,–Kč :nevim: kámoška třeba kojící podprdy nenosila vůbec, prostě zhrnula normální podprdu a kojila, říkala, že jí nevyhovovali… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková