Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tobě taky krásný porod do třetice
děkuji moc…Já jak byla na prohlídce tak jsem si všimla dvou doktorů a vypadali docela fajn.. no uvidíme, ale když by mě něco bolelo tak bych si to teda vyřvala
chtěla bych ten nadstandartní pokojík, tak snad se tam budou starat lépe.. co ty si myslíš o tom pokoji, je lepší být o samotě s miminkem nebo i s nějakou maminkou ![]()
Děkuji za přání ke krásnému porodu - snad to bude v pohodě, protože to bude už čtvrtý porod.Nadstardantní pokoj je fajn, nikdo Tě neruší a máš klid ty i mimčo.I když si myslím, že není naškodu mít pokoj s nějakou maminkou - aspoň si můžete říci zážitky.Já jsem zaregistorvala, že na nadstardantní pokoj dávají většinou maminky s dvojčaty. Pokud ho budeš opravdu chtít, tak si ho zamluv dopředu, pokud to jde. A pokud bude volný, tak Ti ho určitě dají.Tak se zatím měj.
Ahojky
tak sem zpět po svíci a musím říct že to proběhlo hladce a v pohodě ![]()
Jinak na slady sem chodila tak je možný že sme se tam vídaly ![]()
Když nebyla jiná akce řádili sme tam každej víkend ![]()
Ahojky holky, psala jsem i vysvětčení pro porodnici Kroměříž. Já jsem chodila na předporodní kurz k paní Podhorné. Ta dělá i přímo porodní asistentku v porodnici. V kurzu jsme měli přímo i lekci o kojení a na to tam zase byla paní Valachová a ta dělá na novorozeneckém. Obě to jsou zlaté ženské, pomohli, kdy mohli. Paní Podhorná mě dokonce i rodila, tak pěkně nám to vyšlo. Byla jsem max spokojená, dokonce a to už jsem i psala, tak jsme si nevěděli rady z kojením. Já prvorodička bojovala s kojením, malej narozenej ve 36 tt, 2900g, já velká prsa a nechtěl se vůbec přisát. Už v kurzu nás učili, že když se hned nepřisaje, tak se nic neděje, že prvně z něj musí odejít smolka. Malej se narodil v úterý, smolka odešla ve středu a já se rozkojila až v sobotu, kdy jsem měla jít domů. A to díky paní Valachové, která donesla DUDEL K FLAŠCE a malej se teprve přisál. Celou sobotu jsme kojili jako vsteklý aby jsme mohli jít domů. Sestřičky byli maximálně ochotné, museli jsme chodit vážit před a po kojení, aby viděli, jak pije. Na pokoji se mnou ležela super holka, jsme se nasmáli.
Hlavně když naši oba prďošci leželi na fototerapii, tak jsme si připadali jako na dovči. Hlavně je to o tom, jak to bereš. Já byla hrozný optimista, to že se malej rodil o měsíc dřív mi nepřidělávalo jako problém. byli jsme na něj tak natěšení
Dokonce jedna sestřička, která nám přišla protivná, my ji s Ivčou přezdívali Burian, tak ta se ukázala jako super paní. Pomohla taky strašně moc. Když mě v sobotu převezli na jiný pokoj / Ivča šla domů a potřebovali ten pokoj pro paní co byla po císaři/, tak jsme tam byli tři. Holčina vedle mě v pohodě, její malý celkem poplakával a třetí babizna, co tam byla s náma, tak pořád jako šššš když naše děti začaly plakat. No měla jsem sto chutí ji vlepit facku
Sestřička mi říkala, že na vážení máme chodit i v noci, že si mám nařídit budík a budit malýho na kojení. Řekla jsem jí o té protivné babizně a ona mi na to řekla, že kdyby měla problém, tak ať pro ní příjdu a ona s ní udělá pořádek. Nakonec jsem sestřičkám donesla čokolády a kafíčko za tu jejich ochotu.
A letos jsem jak na porodní tak novorozenecké nesla Vánoční přáníčko. Ono to i každý vidí jinak. Kámoška co rodila v KM nadávala na sestry, druhá kamarádka co rodila ve Zlíně si taky stěžovala. Rodila císařem, na pokoji v jedné ruce kapačku, v druhé tlakoměr a pichlí jí dítě a kojte. Nikdo jí to ani neukázal. Musela sama bojovat, ještě do toho musela odebírat do zkumavky malýmu moč, protože má problémy z ledvinkama. Takže vyřízená a modlila se, aby mohla domů. Říkají, že v KM si tě víc všímají, že Zlín je spíš jako na běžícím páse. Co někomu vyhovuje, druhému vadí. Já volila KM z důvodu, že bydlím 2 minuty od nemocnice, měla jsem tam porodní asistentku. Dokonce mi půjčila domů odsávačku mléka, přišla za námi, když jsme potřebovali a vždycky moc pomohla.
Když jsem dostala 2 záněty do prsa, vždycky přispěchala na pomoc. Dostali jsme i krémy a vzprky. Slyšela jsem o druhém porodním kurzu v KM, že tam pouští porody / což třeba já jsem se nedokázala podívat ani na začátek na netu a to jsem silná povaha /, že říkají, ať mamky neberou magnézium ale nějaké jejich kapky, za kurz pro tatínky ze zvlášť platí atd. Tak doufám, že jsem trochu pomohla a nezdržovala ![]()
Ještě k tomu nadstandartu. Otázka, kolik bude rodiček a oni tam spíš dávají s těmi dvojčaty atd. Bohužel a to asi není jen problém KM nemocnice / leželi jsme s malým v Brně - malej 3 týdny, špatný výsledky krve z patičky a já musela ležet na noc jinde a on sám na pokoji-nejhorší zážitky, a v Olomouci v nemocnici / a nikde není asi víc jak jeden nadstandart a ten jen tak nedostaneš. Já měla suprovou spoluležnici, navštěvujeme se, no kamarádka k nezaplacení. Spíš tak trochu vadili ty návštěvy rodiny, že si člověk moc neodpočinul a ty ranní budíčky, návštěvy doktorů a sester. Že když člověk na chvilku usnul, tak někdo přišel.
Děkuji moc za příspěvek… Myslím že ten Kroměříž je opravdu lepší… Tady se aspoň o tebe více postarají… A mám to taky tady kousíček. V tomto počasí než bych se dostala do Zlína tak bych ještě porodila někde na cestě
![]()
No uvidíme, ale myslím že budu stoprocentně spokojená ![]()
jj z toho bych měla taky strach, sice budu rodit až v létě ale i tak do Zlína je to někdy záhul s těma zácpama ![]()
a Krompl mi připadá zatím nejlepří volba, ještě bych mohla rodit v Přerově ale po prohlídce www stránek mě fakt přešla chuť
V Přerově je černo
a ti černí tam rodí jak na běžícím pásu
tam bych asi fakt nejela, to už raději ten Zlín.. Nebo teď výjde na stejno i Brno, ale člověk nikdy na těch cestách neví co je tam čeká…
no právě nejsem žádnej rasista cigán jak černoch
ale jen když je slušnej
né fakt já byla rozhodnutá pro KM už od začátku ani by mě nenapadlo rodit jinde já se tu taky narodila i brácha a vlastně většina mých známých ![]()
už sem v Km ležela na kožním a bylo to fajn jen to jídlo je děsný a furt se to prej nezměnilo
no myslím že moje rodinka mě hlady umřít nenechá ![]()
Holky, buďte klidní. Černý po porodu nezůstávají v porodnici, nechají tam dítě a potom si pro něj jen přijdou.
tak to je trefný ![]()
je fakt že všichni nejsou stejný znám rodinku naprostej vzor by se od nich i bílý mohli učit ale to je fakt výjímka ![]()
No tomu věřím… A někteří si to dítě ani nevyzvednou co
![]()
Já rasista nejsem, ale někteří jsou opravdu hulváti a hooooodně mě štve kolik oni dostávají peněz, obzvlášt když nepracují nebo jsou na mateřské.. a nám nechtějí dát navíc nic…
![]()
jj cigáni si vyřvou na úřadech všechno a my ať se jdem pást
jo dneska sem u gyndaře potkala další holčinu která se občas koukne i na emimino tak sem říkala že bysme pak někdy mohly dát v KM kafčo a splknout přecejen budeme mít děcka přibližně stejně starý aj s tebou a na pokec je to určo dobrý co ty na to?
No a maslím to všeobecně pokud se tu najde další mamina, která by se k nám přidala
Ta další holčina má taky termín jak já v červnu, takže je to fajn
No holky, tak to bychom si měly pospíšit… Já mám termín už za 3 týdny
…
Jedině pak dofrčííím s kočárkem ![]()
Ahojky tak sem opět tu po svatebním víkendu ![]()
utahaná jako kotě ale šťastná ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.