Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@savoy Já měla oba vyvolávaný a jako bylo to šílený prý je to bolestivější než,,když se to rozjede normálně tak doufám, že do třetice to půjde samo. A ten mlaďas tam je často??Já jdu zase ve středu tak nevím jestli tam bude.
Ono záleží, jak vám to budou vyvolávat. Já po předchozích špatných zkušenostech odmítla oxytocin a tak dr řekla, že nejdřív zkusí zavést tabletku. Ráno v 8 mi dala 1.a nic, po hodině druhou, to už se mi pomalu rozjely bolesti, ale snesitelné, kolem poledne mi píchli vodu, to už jsem trávila veškerý čas ve sprše, protože bolesti už byly šílený, tak jsem si řekla o paracervikální blok. Skoro ihned bolesti zmizely a za 20min jsem porodila
Během těch 20min jsem se otevřela ze 4 na 8cm, takže paráda! A to jsem myslela, že porodím až večer(porodila jsem ve 14h) ![]()
Být váma, tak si o něj řeknu, dle mého je daleko lepší než epidurál, nejen že uleví od bolesti, ale i urychluje porod a není potřeba anesteziolog, píchá ho dr. ![]()
Ale samozřejmě pokud vám tabletka nepomůže, tak se asi oxytocinu nevyhnete, ale myslím, že když přenášíte, tak to půjde samo
Mě ho vyvolávali dřív kvůli velkým otokům. Držím pěsti, ať se vám porod rozjede sám a ať máte zdravá a krásná miminka! ![]()
@bejbyn Tak to moc ráda čtu já právě o té metodě nenašla žádné zkušenosti o tom paracervikálním bloku a bolelo to opíchnutí??
@emjee Nebolelo,jen takové píchnutí jako když dostaneš injekci, ale to při těch porodních bolestech ani nevnímáš. Já si právě kvůli týhle metodě vybrala Mělník a samozřejmě kvůli tomu prostředí, je to takové útulné a rodinné, personál usměvavý, vstřícný
Je to velký rozdíl oproti těm velkým pražským.
@emjee já jsem ze začátku měla doktorky ale teďka už 3× toho mladýho..ale nevim jak se tam střídaj
@bejbyn tak dík za info, taky tuhle metodu neznám ale teďka koukám do těch papírů z nemocnice, že to fakt nabízí a i bez platně, tak proč to nevyzkoušet, když to pomůže
ale i tak bych radši ten přirozenej porod.. no uvidíme ![]()
@velunaaa píše:
@emjee já jsem ze začátku měla doktorky ale teďka už 3× toho mladýho..ale nevim jak se tam střídaj
Holky na mladého bacha, jeste je takovej nezkusenej. ![]()
Příspěvek upraven 21.12.14 v 15:05
@bejbyn Tak to je super divím se, že nedělají všude tu metodu je to jednodušší než epidural. Docela si mě i uklidnila, že ti to tak rychle zabralo ![]()
@paola white
Detaily raději jen přes SZ.
Příspěvek upraven 27.09.13 v 00:34
Ahoj, taky uvažuju o porodu na Mělníku, termín mám kolem Silvestra… Chci se zeptat - uvažujete někdo o tom, že si k porodu vezmete vlastní PA? Anebo někdo, kdo tam už rodil se svou PA, bylo to v pohodě? Jak se stavějí k cizím PA?
@Lolllo týjo tak to si měla štěstí v neštěstí. hlavně že si v pohodě ![]()
@lenni777 ona vlastní PA ti je k prdu, stejně tě rodit nemůže, může tam s tebou být jen jak psychická pomoc
@paola white vím, že mě nemůže rodit, chci ji jako psychickou pomoc včetně odborných znalostí, já si chci v klidu rodit a s nikým se nebavit, ať všechno za mne právě s personálem řeší jen moje PA…
Jen bych ráda věděla, jestli budu za exota, anebo jsou tam už zvyklí ![]()
U minulého porodu na Bulovce jsem měla fajn dulu, zvyklí moc nebyli a příjemní už vůbec, což jen zvyšovalo napětí a odvádělo mou pozornost od „své práce“
Nicméně nebýt jí, tak jim tam zcela nepovšimnuta porodím v přípravní místnosti rovnou na lehátku ![]()
@lenni777 tak to jo. když jsme tam byli na prohlídce tak říkali že tolerují u porodu dvě osoby, právě proto aby si žena mohla vzít partnera a dulu nebo PA. Připadalo mi, že až na pár věcí se ke všemu stavěli celkem vstřícně. Příští týden jdu do porodky tak tam budu konzultovat svůj porodní plán a v průběhu října to otestuju na ostro tak ti pak povím jak se tam k tomu všemu stavěli v praxi ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.