Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lolllo jj tak monitor chápu. to nebyla ani v tom Podolí žádná trága. spíš mi jde o odnášení dítěte, pruzení s vážením po kojení apod.
spíš mám ten porodní plán pro případ císaře aby věděli co si přeju kdybych byla v celkovce (a hlavně aby to věděl manžel
)
@paola white
Taky si ho na druhy porod vypracuju, kdyz uz vim, jak to chodi.
Moje dite bylo bohuzel kvuli omotane snure hned v inkubatoru, ale prudu s vazenim po kojeni a celkove s kojenim jsem si teda uzila. To si taky muzes dat do porodniho planu?
@Lolllo no jasně. já mám jeden na porod a druhý na oddělení. třeba v Podolí mají jako sponzora Johnson, což považuju za nejhnusnější kosmetiku takže tam mám že nechci aby ho omývali jinou než mojí donesenou kosmetikou
@savoy Tak to byla jiná těhulka. Já tam byla kolem 12h a jedna tam měla taky špatný monitor tak tam byla docela dlouho.
@emjee Já tam právě ani dlouho nebyla - na tom monitoru, malej spal a ani když s ním doktor zatřásl a s ním to ani nehlo, tak mě odpojili. Syčák mrňavej
Pak naštěstí řádil jak měl. Teď mu musím nějak vysvětlit, že už opravdu musí ven!
Jinak z císaře mám taky husí kůži. Navíc nevím, co je lepší - jestli celková narkóza nebo ta částečná. Zase by mi vadilo, že bych po té celkové neviděla miminko hned… ![]()
@savoy Ty jsi ještě celá??? Já myslela že už to máš dávno za sebou.
@Vejunka1 No joo, pořád… dneska mám 41+0. Pohodička, bobeš se ven prostě nežene…
![]()
@savoy ahoj, taky jsem byla včera na kontrole, taky přenášim.. chci se zeptat byla si i na ultrazvuku nebo jen na monitoru? Já se totiž divim, že mě neposlal vůbec na ultrazvuk aby třeba viděl jak je malá velká.
@velunaaa Aha… Byla jsem na obojím. Já tedy stále chodila ke svému gyn a v pondělí mi už doporučili, abych se objednala do nemocnice. Takže když jsem se objednávala, tak ta sestra, se kterou jsem mluvila, tak mi rovnou řekla, že nejdřív musím na ultrazvuk, když jsem takhle po termínu a pak monitor. A kolik jsi přes?
@savoy aha, to já už tam chodim tři tejdny a měla jsem špatný průtoky pupečníkem, tak mi je hlídali až jednou jedna doktorka řekla že jí přijdou celkem dobrý, takže teďka už mi je víc jak týden nekontrolovali a navíc už před 14 dny mi na utz řekli že mam starou placentu.. a když jsem se včera toho mladýho dr ptala co ta placenta, tak mi řekl, že neví že on se bude řídit monitorem, že ten je ok.. tak se právě bojim, aby vůbec byla malá vyživovaná.. kdyby mě včera poslal na to utz, tak zkontrolují jak placentu tak průtoky a i tu velikost.. takhle akorát jančim, že nic nevim ![]()
jinak přenášim zatim 4 dny (podle utz)..
@velunaaa Ty jo, no tak to se ti nedivim, že jsi z toho na nervy… to bych byla taky. A kdy jdeš na další kontrolu? O vyvolávání ti nic neříkali?
@savoy na kontrolu jdu až v neděli a vyvolání prej dyžtak ve středu (a to jen díky sestře, mlaďas by mě nechal až do dalšího víkendu)..asi je tu neděli budu přemlouvat aby mi ten utz udělali..
kdy máš jít na vyvolání, když se teda mimi neuráčí samo ![]()
@velunaaa To se divím, že by tě ten mlaďas nechal přenášet až do příštího víkendu. Sám mi říkal, že nechávají max. 10 dní (což, jestli dobře počítám, je v tu středu). Určitě si o to řekni, kdyby ho nedělali. No když se drobek sám nerozhoupe, tak mám nástup právě v neděli… mám z toho vítr. Neumím si to představit, každý říká, že ty vyvolávačky fakt stojí za to.. ![]()
@savoy já už sem toho mladýho chytla 3× a přijde mi takovej divnej, jakoby ještě moc nevěděl, co dělá.. měla jsem ještě dvě doktorky a ty byly dobrý, sebejistý ![]()
No taky se modlim, aby se to rozjelo samo, co jsem tu četla v diskuzích, tak mam z vyvolání taky vítr
Tak sem pak napiš jaký to bylo ale budu držet palce, ať se ti to rozjede samo ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.