Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ono právě taky dost záleží na tom jak máte tu jizvu zhojenou…nemyslím si že kdyby jizva byla na tom tak že by hrozilo při přirozeném porodu že by měla rupnout tak vám určo udělají císař, být váma tak to skonzultuju s vaším obvodním gynekologem nabo v té registrační poradně přímo na mělníku ![]()
Zdravím ![]()
Holky mám otázku, nevíte některá zda v nemocnici půjčují domu monitor dechu a za kolik?? Děkuji za vaši odpověď ![]()
Ano pujčujo myslím že na půl roku za 1000 kč to si myslím že je lepší koupit třeba někde na bazárku ještě se zárukou ![]()
@Kotatko77 Jak je to s Epi. nevím nemám zkušenost nepotřebovala jsem ho
L. Cimlerová je super moc milá a šikovná PA. ![]()
@Kotatko77 Cimlerová je hrozně fajn. Jestli se bojíš bolesti, nech si dát ten opich čípku(paracervikální blok),mám s tím tu nejlepší zkušenost.
Je lepší než epidurál a není třeba anesteziolog.
@Kotatko77 Neboj,to dáš. Máš ještě dost času, tak žádný nervování. Já rodila ve 44 letech, tedy už počtvrté, ale ten blok jsem si nechala píchnout, taky jsem na bolest srab. ![]()
Já bych naopak doporučila místo léků pověnovat se psychice… Já měla u porodu fantastickou dulu, která to umí i s homeopatií, a strach z bolesti odletěl…Je nutné hodit se prostě do pohody, pak ti tvé tělo samo nabídne dávku přirozeného oxytocínu, který tlumí bolest. Pokud to ovšem z nějakého důvodu nejde, tomu paracerv. bloku bych se nebránila - rozhodně mi přijde šetrnější než celý slavný epidurál.
@Kotatko77 Na porodním kurzu v Mělníku snad bylo řečeno, že epidurál možný je, ale jejich zkušenosti jsou lepší s blokem. Tuto informaci mám i z jiné porodnice - dlouholetá asistentka mi říkala, ať se na epidurál vykašlu (při přirozeném porodu), že zpomaluje a prodlužuje porod. Je fakt, že u prvního syna jsem byla epidurál konzultovat s anesteziologem, ale nakonec se to kvůli rychlosti porodu nestihlo a bylo to tak lepší. A když k tomu připočítáš možné bolesti hlavy po epidurálu, plus třeba Ti ten míšný kanál nebo kam to přesně píchají nemusí nutně trefit na první pokus… nevím. Teď při druhém porodu o epidurálu neuvažuji ani trochu, ale já jsem si i při prvním celkem dlouho vystačila s řízenou relaxací, autogenním tréninkem, chůzí a střídáním poloh, tak se o to chci pokusit znovu
pokud máš ještě čas, zkus popracovat na obecném snížení úzkosti jinými prostředky, než je farmakoterapie.
@Kotatko77 Aha, tak to jo.. ona je do listopadu plná…
No jo..na idioty narazíš všude.. A jakto??? Povídej… A drž se!!! Ale to nejsi přímo v porodnici ne? To jsi o patro níž…
Holky prosím od kdy a kde se v Mělníku zapisuje k porodu? Moc díky
@Frida F aha to mi přijde pozdě
ale tak dobře mají to tak. Díky moc
@MisTer Je to běžný.. Registrace v pravém slova smyslu je povinná pouze v Pražských nemocnicích a to dle jejich společné dohody přesně 14tt… V malejch nemocnicích tuto registraci nedělají.. Takže stačí před porodem tam zajít a v podstatě se nahlásit na daný termín… Není kam spěchat… Stejně i do těch velkých chodíš až později.. sice se registruješ dřív, ale nechodíš tam..takže nevím na co by to mělo být pozdě.. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.