Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
To teda nevím. On asi nepracuje na Mělníku, že?
Asi se budeš muset zeptat v porodnici. Mívají tam dny otevřených dveří, myslím, že vždy nějak na začátku měsíce.
No, já právě nevím, kde můj gynegolog rodí, musím se ho zeptat, jen vím, že má v nadstandartním cedníku napsáno, že můžu požadovat, aby mě rodil on, ale nevím, zda to jde v každé porodnici. Jinak ordinuje v Kralupech n.Vlt. A kdybych začla rodit, tak jen na něj naproti zazvoním a jedeme do porodnice ![]()
Naprosto souhlasím. Před porodem i během něj doktoři i sestry na jedničku, ovšem přístup dětských sester byla katastrofa…Neochota pohlídat i jen na chviličku, když jsem se chtěla jen večer vykoupat byla do nebe volající, prý ať mi malýho pohlídá pani co ležela se mnou na pokoji. Nejhorší byla jedna mladá černovlasá sestra na noční. Když pak malýmu začla vykládat že ho na pokoji nechci byla vážně na facku. A podpora kojení? K smíchu, jakási paní za mnou byla jednou za celou dobu, prej,,Děláte to špatně,,.Malého celkem rázně dala do polohy v jaké měl být a odešla, od té doby se neukázala…
Ahoj holky! Uteklo to jako voda a já bych měla příští týden na Mělníce rodit. Už od ledna mi mimi leží koncem pánevním a už to moc nevypadá, že se otočí, jsem teď 37+4 a gynekolog mi včera doporučil plánovaný císařský řez, malá má totiž už 3,5 kg, to se rodí přirozeně prý špatně, zvlášť u prvorodičky a je to zdlouhavé a ohrožuje to plot i matku více než císař. Takže se ve čtvrtek jedu do porodnice domluvit na přesném termínu, rodit bych tedy měla v 38.týdnu, mimi už teď odpovídá velikostně 39tt, už může na svět, má vše, co by měla mít:-) nerodila jste některá v Mělníce plánovaným císařem? Gynekolg mi nabídl, že mě může odrodit on sám nebo že mi domluví paní primářku Procházkovou, ale za výběr porodníka si porodnice účtuje 8tis Kč, což si myslím, že je trochu zbytečné…
Ahoj holky,
prosim jak casto jsou poradny po terminu na Melniku? Objednavala jsem se ted na prvni poradnu a hrozne to hrotili, tak mam strach, abych tam fakt nemusela jezdit hrozne casto.
Jé tahle diskuse mi jde zrovna do rány
Nemáte někdo porovnání s porodnicí v Litoměřicích? Rozhoduji se mezi těmito dvěma. V Ltm jsem rodila prvního syna a až na nějaké drobnosti jsem byla spokojená. Jenže teď čekám dvojčata, tak si řikám, že ten Mělník je více vybavený a navíc je to blíže k Praze, kdyby se něco semlelo. Rozdíl v dojezdové době je do Mělníka o 15 minut déle. Budu ráda za zkušenosti a rady
díky
@Anielka Před termínem chodím jednou týdně a po termínu nevím. Protože mám hnedka nástup na indukci den po termínu. Jsem už totiž v rozkladu… ![]()
@Lizinka3 Já bych tedy volila Mělník, ty Litoměřice mi nějak nepřirostli k srdci, přišli mi tam na gyndě dost nepříjemní. Navíc Mělník se teď hodně zvednul. Ale nevím, kde mají větší zkušenosti s dvojčátky a jestli si v Litoměřicích rodila a byla spokojená, tak je to možná dobrá volba.
@Eironil No já se právě rozhoduji na doporučení kamarádky. Ležely jsme spolu v prosinci v Ltm na gyndě a byl to docela děs. Ráno v půl šesté se rozrazí dveře, uklízečka rozsvítí a prostě začne vytírat
To právě řikala, že na Mělníku vůbec neexistuje, že jsou tam moc vstřícní a ochotní. No já si právě myslim, že víc zkušeností mají asi v tom Mělníku a jsou i líp vybveni, mají tam neonatologii. Jen mě trochu zaráží, že jsou na Mělníku zakázané dudlíky ![]()
@Lizinka3 píše:
@Eironil No já se právě rozhoduji na doporučení kamarádky. Ležely jsme spolu v prosinci v Ltm na gyndě a byl to docela děs. Ráno v půl šesté se rozrazí dveře, uklízečka rozsvítí a prostě začne vytíratTo právě řikala, že na Mělníku vůbec neexistuje, že jsou tam moc vstřícní a ochotní. No já si právě myslim, že víc zkušeností mají asi v tom Mělníku a jsou i líp vybveni, mají tam neonatologii. Jen mě trochu zaráží, že jsou na Mělníku zakázané dudlíky
ja mela u maly dudlik od narozeni… uplne v pohode, nikdo to nekomentoval a kdyz jo, tak jsem jen rekla, ze je hroznej cicavec a ze mam uz uplne rozkousany bradavky na to, abych ji delala dudlik ja. Mela ho i kontrolach, kyclickach…ani slovo
@Anielka píše:
@Lizinka3 v Mělníku hrozne hroti kojení.
na pokojich uz ne, jen se ptaji, jestli je vse v poradku a vim, ze kolegyni se dost venovali, protoze malicky usinal a nechtel pit a nepribiral. Mne mala bastila, tak nikdo neotravoval. Jen mi pomohli s technikou a byla to pohodicka
@careynka píše:
na pokojich uz ne, jen se ptaji, jestli je vse v poradku a vim, ze kolegyni se dost venovali, protoze malicky usinal a nechtel pit a nepribiral. Mne mala bastila, tak nikdo neotravoval. Jen mi pomohli s technikou a byla to pohodicka
No ja narazila na registraci na nejakou hrozne aktivistickou PA.. pak jsem zjistila, ze to byla ta, co rodila tu moji kolegyni a byla na ni hnusna.. tak doufam, ze uz ji nepotkam. ![]()
@Anielka píše:
No ja narazila na registraci na nejakou hrozne aktivistickou PA.. pak jsem zjistila, ze to byla ta, co rodila tu moji kolegyni a byla na ni hnusna.. tak doufam, ze uz ji nepotkam.
a jak vypadala?
@careynka píše:
a jak vypadala?
Takova starsi, asi padesatka.. s drdolem. Uz dost sediva…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.