Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anielka píše:
Takova starsi, asi padesatka.. s drdolem. Uz dost sediva…
ty jo, tak tu jsem tam ani nezahlidla co jsem tam byla…nastesti u porodu jsou pak dr, takze ne jen PA jako treba v Kadani, takze i kdyby byla neprijemna, tak rodit te nebude. Nebo rekni Davidovi at ji vyhodi a prijde jina
@careynka píše:
ty jo, tak tu jsem tam ani nezahlidla co jsem tam byla…nastesti u porodu jsou pak dr, takze ne jen PA jako treba v Kadani, takze i kdyby byla neprijemna, tak rodit te nebude. Nebo rekni Davidovi at ji vyhodi a prijde jina
Kolegyni pomlouvala na chodbe, ze jeci… a pritom nechce zadne utisujici leky a kdo to jako ma poslouchat. (Mela tam zrovna kamaradku, ktera taky cekala na porod, takze se vsechno dozvedela.), ale na 6N byly hrozne hodne uz. ![]()
@Anielka To jsem slyšela no. Ale já teda o kojení hodně stojim, takže jestli nejsou zlí nebo netrpěliví, tak to neni na škodu ne? ![]()
@careynka Tak paráda
Děkuju, to je prvně co čtu, že se s nima dá domluvit ohledně dudlika. Honzik byl totiž taky nejradši přicuclej ale pak už to fakt bolelo, tak jsem byla za dudel ráda ![]()
Holky, tak já mám za sebou čerstvě porod na Mělníce a mohu jen doporučit. Sestřičky i doktorky byly strašně vstřícné, cokoliv jsem potřebovala, poradit s kojením, ukázat přebalení, koupání, tak nebyl problém. Vyzkoušela jsem si tam i odsávačku mléka. I uklízečky byly strašně milé, vždy každý klepal
moc příjemné prostředí, výborná péče! Myslím že je to hodně o lidech, ale na nikoho vyloženě nepříjemného jsem nenarazila, jen na JIP byla jedna sestra trochu ráznější, ale jinak vše ok.
Ahoj, tak jsem se rozhodla pro mělník taky.je skutečně pravda, že není potřeba registrace a že tam mužu nakráčet až ve 36tt
to by mi hodně pomohlo.jsem 21tt a pořad nemám registraci. Volali jste tam dopředu, jestli mají ve vašem termínu volno
nebo jste fakt spoléhali, že vas vemou.
Stačí tam zavolat někdy kolem 33. tydne a objednat se na registrační prohlídku ve 36. tydnu.
Jdu tam takhle příští týden.
Volno budou mít určitě.
Opravdu neni potreba nic dopredu vyrizovat. Kolem 35.tydne se akorat objednas ![]()
@Lolllo Díky to mě uklidnilo.Po tom hrozném hledaní místa v praze se mi konečně ulevilo.tak to mám ještě čas. diky ![]()
Zrovna dnes jsem tam kvuly tomu volala, objednali me na pristi patek na sepsani porodopisu
Hele holky a když jsem 1. porod měla s naslednýma několikanásobnýma revizema dělohy, ale rodila jsem u apolináře mám si nějak vyžádat lék. zprávy a donést to tam
mám totiž i jinou doktorku a ta to sice ví, ale zprávy nemá. teda myslím, že jí ta moje bývalá nic nepřeposlala i když jí žadala o mojí kartu.
Nečítala som celú diskusiu, tak sa omlouvám ak sa budem opakovať. Na Mělníku som rodila teraz v únoru a môj pôrod bol vedený tak ako som si želala ja. Mala som spísaný pôrodný plán, riadili sa podľa neho, mala som v požiadavkach hlavne prirodzený pôrod bez nástrihu a aj tak to bolo. Doktorka my počas 2. doby pôrodnej dokonca masírovala hráz aby nedošlo k poškodeniu. Miminko my hneď dali na brucho a potom následne ošetrili na vyhrievanom lôžku priamo na prôrodnej sále. Zabalili ho a dali my ho a dve hodiny sme boli na sále len ja, priteľ a miminko. S kojením som mala problém, ale ochotne my radili a vždy všetko ukazovali. Nebol v ničom problém.
Inak registrácia tam nie je nutná, ja som napríklad chodila inam na poradňu a rodila som na Mělníku a nebol žiadny problém.
Také jsem v lednu rodila v Mělníku a musím říci, že naprostá spokojenost. Nechci tu nic opakovat, je to přesně jak píše @PinkGirl666. Na porodním sále i potom na lůžkovém oddělení všichni příjemní a ochotní. Já se dokonce po porodu domluvila s doktorkou, že bych chtěla aby byla moje gynekoložka a po šestinedělí už jsem byla na kontrole u ní.
Registrace nebyla nutná, doktorka v Praze mě v 22tt strašila, že už mě nikde nevezmou, ale na Mělník stačí zavolat někdy po 30tt, nepamatuji si přesně, já se omylem registrovala na Mělník již ve 22tt na gynekologii, když jsem si šla pro informace, kdy se registrovat do porodnice.
Ale když si tam zavoláš už teď, určitě ti ochotně řeknou kdy je potřeba se nahlásit a budeš to vědět přesně.
Mám pár dní po porodu a na Mělnickou porodnici budu vzpomínat určitě jen pozitivně. Pravdou je, že v poradně člověk potřebuje trpělivost a silné nervy, kdy se čekačka protáhne i na tři hodiny, ale porod samotný, poporodní péče jak o mě tak o malou opravdu na jedničku! Nepotkala jsem nikoho nepříjemného, každý se usmíval a i při dotazech, které jim musí v tom opakujícím se množství určitě lézt na nervy mi vždy trpělivě odpověděli. S kojením jsem naštěstí pomoci nepotřebovala, už jsem měla odkojeno na prvorozené, ale byla jsem na pokoji s maminkou co trochu bojovala po císařském řezu a každou chvilku tam za ní někdo přišel, pomohl, zeptal se, zvážil, poradil. Jsem šťastná, že jsem volila tuhle variantu! Držím pěsti všem, které porod čeká. ![]()
Zdravím
Tak už se můžeme přidat. Venoušek se nám narodil v Mělnické porodnici 15.6.2013. Veškerá péče byla úžasná, přístup personálu taktéž. U porodu klídek, žádný spěch, žádné rozkazy, prostě pohoda. Miminko jsem měla hned na sobě, s manželem jsme mohli být 2 hodiny spolu v porodním boxu… Myslím, že mohu jen doporučit. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.