Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pepčinka bohužel není dost mi tam chyběla museli stačit data v mobilu, ale je fakt, že jsem měla malýho spavýho a vůbec jsem kromě kojení o něm nevěděla, tak to byla nuda a nic jiného se tam dělat nedá.
Právě, ten net prostě v dnešní době chybí…přemýšlím že si necham dat net do mobilu na zkoušku třeba na měsíc, abych byla online v porodnici, když už ta wifi tam neni…ti je asi jediný co mi tam vadí…jinak dneska jsem tam byla na prvni kontrole a sestry byli moc hodne a i pani doktorka milá…jen jsem tam čekala 3 hodiny…nejdřív na utz..pak Na pani doktorku…ale jinak dobrý…
Mám trochu obavy z Mělníka- chtěla jsem rodit v Praze, ale nakonec jsem měla komplikace 8tt a 18tt a vždy jsem skončila na pohotovosti na melnice, takze jsem tam i zůstala a našla jsem si tam gynekologa Svobodovi, která je naprosto super!.
Jsem prvorodicka a je mi 20 a obavám se, ze tam něco nezvládnu- bojím se nastrihu hráze, trpím na nízký tlak 70/50 a jeste jsem na rizikovem a porad hrozne ko!. Dvakrát uz jsem krvacela- jednou hrozil potrat, ale zastavili to a podruhé děložní čípek, hrozí mi jeste ke všemu porod předčasný a představa, ze mi někdo dá injekci do páteře me taky děsí…
Takze nevím, zda volit Mělník.. Jsem 21tt
@shopaholicka Já rodila na Mělníce v prosinci a maximální spokojenost, skvělej přístup porodní asistentky i lekařů (vystřídali se u mě asi 4),oceňovala jsem soukromí na porodním boxu, záchod i sprcha přímo na boxu, to bylo skvělý, rodila jsem podruhé, tak mám sčím srovnávat..
To slyším moc rada
jen se bojím, ze budu histerka a nebudou mít na me náladu. A delali ti nastrih? Popřípadě nejaký léky?
@shopaholicka Oni často jezdí na Mělník rodit i z Prahy, protože je tu právě individuálnější přístup. V Praze to většinou běží jak na běžícím páse. Co se týče histerie, tak si myslím, že by mohli být zvyklí
Ono stejně vždycky záleží, na jakýho doktora a PA zrovna narazíš.
Já myslím, že zde není důležitá otázka- zvládnu to na Mělníku? Ale spíš - zvládnu to?
Je to o lidech. Kdekoli můžeš narazit na dobře naladěný personál, nebo na unavený personál. Ale s Mělníkem jsem byla moc spokojená, vždycky byli milí, měla jsem soukromí a většinou mě stihli informovat o tom, co budou dělat(nástřih neříkali a dělali
). Ale můžeš si tam přinést porodní plán, na který jsou zvyklí. Na Mělníku můžeš zkusit i něco jiného než klasický epidural a to opich k čípku (nevzpomenu si na název), který má ulevit od bolesti.
Zkusím se domluvit s moji gynekolozkou kdy sem na rizikovem co k mem stavu doporučuje a co ne:))) a dekuji
@shopaholicka teď se mi smazal dlouhej text, grrr!!!
No nic, začnu znova: pokud vydržíš do 34tt, tak bych se Mělníka nebála. Dřívější porod stejně posílají jinam, to bych jela k Apolináři.
Epidurálu se neboj, protože v noci a o víkendu ho tam nedávají (anesteziologa si půjčují z jiného oddělení). Takže je slušná šance, že ho nedostaneš ![]()
A nastřižení se bojíš přímo toho stříhání nebo jizvy a hojení?
Já se ptala s mimčem v náručí: a stříhali jste? Stříhali (docela dost), vůbec nic jsem necítila (nějak mě při tlačení nebolelo vůbec nic).
A jak píše Jitka, se strachem a hysterií počítají, neboj se
Zvládneš to! Já se uklidňovala, že tělo a příroda ví, co dělat.
Příspěvek upraven 18.02.15 v 11:32
@Nainuva píše:
Já myslím, že zde není důležitá otázka- zvládnu to na Mělníku? Ale spíš - zvládnu to?
Je to o lidech. Kdekoli můžeš narazit na dobře naladěný personál, nebo na unavený personál. Ale s Mělníkem jsem byla moc spokojená, vždycky byli milí, měla jsem soukromí a většinou mě stihli informovat o tom, co budou dělat(nástřih neříkali a dělali). Ale můžeš si tam přinést porodní plán, na který jsou zvyklí. Na Mělníku můžeš zkusit i něco jiného než klasický epidural a to opich k čípku (nevzpomenu si na název), který má ulevit od bolesti.
Paracervikální blok nebo tak nějak. Ten jsem chtěla, ale nestihla ![]()
No bylo mi řečeno, ze kdyby porod zacal uz 30tt tak me odrodi u apolinare- tchýne tam taky tak rodila a přítel je úplne v poradku, a kdyz začnu rodit 33+5 tak uz muzu pry v klidu na Mělník, jeste říkali, ze uvidíme, jak to půjde a kdyžtak si me i nechají dřív v nemocnici; aby porad věděli, co se s prckem děje
no a jinak mám termín 24.6 původně podle ms jsem měla 7.7 ale pak mi řekli tento:) je ti ten prvni termín no.)…
Říkám si. Ze to zvládla kazda tak proč ne ja!;D moudrak za ziva pry boli víc říkala moje máma a ten jsem přežila ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.