Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
MonnyDee píše:
a tak mě napadlo, co říkáte na tamní stravu?? K snídaní čerstvé loupáky nebo chleba![]()
K obědu hrachová kaše a broskve
![]()
strava není uzpůsobená maminkám po porodu, ale co jsme četla, tak to samé v Hradci, velké stížnosti na jídlo, myslím, že vaří pro celou porodnici dohromady a nerozdělují to dle oddělení, ale toto je to nejmenší
Reinka píše:
No, ona měla spíš řeči na to, že jsem studentkaJá na tom teda v dnešní době nevidím nic špatného, když máme jak mimčo finančně zajistit
Ještě jsem tam večer volala a ona hned „Jó, to je ta vysokoškolačka…“ takže si myslím, že mě tam po odjezdu pěkně podrbaly
Ale zase Pardubice jsou pro mě blíž. Já nejsem nějaká cíťa, co by se jí to dotklo, jen mě to překvapilo, vždyť jí to může bejt fuk, od hodnocení lidí tu není
já mám TP na konci března, začátek dubna, třeba se tam potkáme
womanz píše:
holky Pardubický, poraďte mi nějakého dobrého pediatra, já se ještě nerozhodla a už je fakt na čase… chci nějakého co nepředepisuje hned antibiotika a samo sebou nejsou u něj narvaný čekárny
Hvížďalová v Pardubičkách je také výborná
Dessie píše:
Savi:Chodím nově k Sillingerovi, je na Dukle, bývalý internista, moc milej chlap, jen pomalu píše a přeříkává si toNicméně prý je pečlivej, dělá veškerý testy a vyšetření, takže se nestane, že by něco zanedbal. A jako člověk je velice příjemnej. Praxi otevřel asi před rokem a pokud vim, ještě bere. Zkus to
Není vedle něj s ním tam Lobová??????
Káčulaa píše:womanz píše:Hvížďalová v Pardubičkách je také výborná
holky Pardubický, poraďte mi nějakého dobrého pediatra, já se ještě nerozhodla a už je fakt na čase… chci nějakého co nepředepisuje hned antibiotika a samo sebou nejsou u něj narvaný čekárny
taky chodíme
![]()
KRML píše:Káčulaa píše:taky chodímewomanz píše:Hvížďalová v Pardubičkách je také výborná
holky Pardubický, poraďte mi nějakého dobrého pediatra, já se ještě nerozhodla a už je fakt na čase… chci nějakého co nepředepisuje hned antibiotika a samo sebou nejsou u něj narvaný čekárny![]()
![]()
Ty už to máš každým dnem ![]()
Káčulaa píše:KRML píše:Ty už to máš každým dnemKáčulaa píše:taky chodímewomanz píše:Hvížďalová v Pardubičkách je také výborná
holky Pardubický, poraďte mi nějakého dobrého pediatra, já se ještě nerozhodla a už je fakt na čase… chci nějakého co nepředepisuje hned antibiotika a samo sebou nejsou u něj narvaný čekárny![]()
![]()
Mám ji ráda, obě děti tam choděj, nejdříve jsme chodili k Ježkové, ale pak jsme zdrhli ke Hvížďalové, ATB minimálně a člověk s es ní dá domluvit na spousty věcí, mám ji ráda, holky jste tu tak nějak hodně z Pardubic? Rodí někdo kolem března, dubna?
Káčulaa píše:Reinka píše:já mám TP na konci března, začátek dubna, třeba se tam potkáme
No, ona měla spíš řeči na to, že jsem studentkaJá na tom teda v dnešní době nevidím nic špatného, když máme jak mimčo finančně zajistit
Ještě jsem tam večer volala a ona hned „Jó, to je ta vysokoškolačka…“ takže si myslím, že mě tam po odjezdu pěkně podrbaly
Ale zase Pardubice jsou pro mě blíž. Já nejsem nějaká cíťa, co by se jí to dotklo, jen mě to překvapilo, vždyť jí to může bejt fuk, od hodnocení lidí tu není
Třeba jo…já taky přemýšlím ještě o Chrudimi
jenže se bojím té cesty
přítel bude vykulenej a zelenej
a když nebude doma, tak budu muset sanitkou do PCE stejně
leda že bych sedla za volant sama ![]()
Reinka píše:Káčulaa píše:Třeba jo…já taky přemýšlím ještě o ChrudimiReinka píše:já mám TP na konci března, začátek dubna, třeba se tam potkáme
jenže se bojím té cesty
leda že bych sedla za volant sama
Já tam byla max. spokojená, prostě domácí, útulné prostředí, klid, opravdu si nemohu na nic a nikoho stěžovat, všichni respektovali má porodní přání, naprostá spokojenost, hned bych tam rodila znovu, miminko máš stále na očích, všechna vyšetření dělají vedle tebe, manžel si miminko popíše, úžasný personál, ale já tam již rodit nemohu, jinak bych neváhalal a jela bych opět
Káčulaa píše:Reinka píše:Já tam byla max. spokojená, prostě domácí, útulné prostředí, klid, opravdu si nemohu na nic a nikoho stěžovat, všichni respektovali má porodní přání, naprostá spokojenost, hned bych tam rodila znovu, miminko máš stále na očích, všechna vyšetření dělají vedle tebe, manžel si miminko popíše, úžasný personál, ale já tam již rodit nemohu, jinak bych neváhalal a jela bych opětKáčulaa píše:Třeba jo…já taky přemýšlím ještě o ChrudimiReinka píše:já mám TP na konci března, začátek dubna, třeba se tam potkáme
jenže se bojím té cesty
leda že bych sedla za volant sama
Chápu
no, ještě mám čas…a musím se tam registrovat?? Zase na druhou stranu jsem si v Pardubicích teď poležela a už tam ten personál tak nějak znám ![]()
Registrovat ne, ale myslím, že tam berou od 36tt ukončeného, tak nějak, je tam nějaká podmínka, v pardubicích to také berou od nějakého termínu, jinak posílají do Hradce, když je to dřív. já měla Lucinku přesně na termín, ale také za to mohl ten hemiltnův hmat a já prvorodička vyděšená nevěděla, co to je, co mi to udělal, no každopádně nevím, zda se to smí dělat bez souhlasu rodičky a určitě by ji o tom měl informovat, že to chce udělat a zda může
Ahoj holky, vítám Kačku. Je mi líto co jsi si musela prožít, ale teď to bude bez problému.
já se nakonec rozhodla rodit tady v PCE, ležela jsem tu na rizikovce a neměla jsem tam s nikým žádný problém. Mindžák je idioit o tom asi ví každej, chytla jsem ho i na pohotovosti a on mě na tu rizikovku dal, ale to jsem měla sebou chlapa a trvala jsem na tom, že půjde do ordinace se mnou, ze začátku byl drzej a protivnej, po tom co se Miloš ozvla, ať mě neděsí a jedná se mnou normálně tak se sklidnil a byl jak beránek, asi je potřeba ho trochu postrašit ![]()
O tom porodu tady, byla jsem na kurzu a tma říkali, že dítě hned po porodu dávaj na břicho, po odrození placenty ho odnesou na umytí a pak cca po půl hodině Ti ho opět vrátí a zůstává s Tebou na sále. Samozřejmě tomu musí odpovídat jeho zdravotní stav, pokud není v pořádku cestuje do inkubátoru. Taky je to na Tobě, pokud máš dlouhý a náročný porod a chceš si odpočnout, miminko na přání odvezou.
Kámoška tam teď rodila, jsou to dva měsíce a malou měla u sebe celou dobu.
My tady máme většinou termín teď, nebo do konce roku, tak dáme vědět co a jak.
Kde v PCE bydlíš?
womanz píše:
Ahoj holky, vítám Kačku. Je mi líto co jsi si musela prožít, ale teď to bude bez problému.
já se nakonec rozhodla rodit tady v PCE, ležela jsem tu na rizikovce a neměla jsem tam s nikým žádný problém. Mindžák je idioit o tom asi ví každej, chytla jsem ho i na pohotovosti a on mě na tu rizikovku dal, ale to jsem měla sebou chlapa a trvala jsem na tom, že půjde do ordinace se mnou, ze začátku byl drzej a protivnej, po tom co se Miloš ozvla, ať mě neděsí a jedná se mnou normálně tak se sklidnil a byl jak beránek, asi je potřeba ho trochu postrašit
O tom porodu tady, byla jsem na kurzu a tma říkali, že dítě hned po porodu dávaj na břicho, po odrození placenty ho odnesou na umytí a pak cca po půl hodině Ti ho opět vrátí a zůstává s Tebou na sále. Samozřejmě tomu musí odpovídat jeho zdravotní stav, pokud není v pořádku cestuje do inkubátoru. Taky je to na Tobě, pokud máš dlouhý a náročný porod a chceš si odpočnout, miminko na přání odvezou.
Kámoška tam teď rodila, jsou to dva měsíce a malou měla u sebe celou dobu.
My tady máme většinou termín teď, nebo do konce roku, tak dáme vědět co a jak.
Kde v PCE bydlíš?
Ahojyk, díky za přivítání, já bydlím na Dukle. V Pardubicích jsem porodila 2 zdravé děti, proto tedy Pardubice, do chrudimi ne, i když mi to zakázáno nebylo, al evše by mi tam připomíalo naši verunku. Jinak s porodními přáními v Pardubkách spolupracují, já nechci, aby mi malou umyly, tak jen nezbytné ošetření, pupíček a tak a zvážit, ale měřit také ne,ale toto jde vše domluvit, to není nic závažného. Je mi jasné, že toto vše s emůže dít v případě přirozeného porodu bez komplikací, to je mi jasné. Já budu určitě rodit v březnu, aleporodu jako takového s enebojím, mám vysoký práh bolesti a krom toho jsem opravdu vždy miminko vyprdla jako malinu bez jakéhokoli stehu či poranění. S Mindžákem jsem měla tu čest jednou a stačilo mi to, když tam bude, tak ho odmítnu, je to dfobytek a jeho vyšetření bolí. Chtěl mě nesmyslně nechat v nemocnici, tak jsem mu podepsala revers, on mi říkal, že ohrožuju miminko, no klasika - takto lékaři, kteří jsou magoři rádi maminky deptají, já to hned konzultovala s Peršínem, ten mi řekl, ež jsem dobře udělalal, že malá je v pořádku a že se k pnu doktorovi nebude vyjadřovat, tak to mluví za vše. Letím dělat oběd, sic nic neudělám., Kde bydlíš ty?
lyrica píše:
Na Dukle? Chichi, taky bydlím na Dukle![]()
![]()
Už dlouho? A kde?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.