Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Káčulaa píše:Monika H. píše:Jo, mne bylo jasné, že jsi starší, než Lari, je to i té alternativě, já jen tím myslela, že ti, co se rozhodnou rodit doma, či tak něco a já je znám, tak to jsou většinou straší holky, kolem 30 let,mladší málokdy, no a většinou dost studovaný, to jeto, co já sama znám, a už prostě mají na to svůj úhel a názor a hlavně vědí, že to jd ejinak, krásně, že jde prožít orgasmus při porodu a podobné věci…
Jako Kačko, já měla Sophi také skoro až ve třicetiiiiiiiOno to dřív ani nešlo. Dlouho jsem studovala, neměla ani chlapa, se kterým bych chtěla dítě…
No, já ten porod ve finále neměla nic moc, díky tomu Mindžákovi. Doma jsem se z něj totálně sesypala - těhu hormony asi no… Do Vrchlabí jsem dorazila psychicky vyčerpaná, vydeptaná, rozhozená a v nervech, že mi malá umře. Vystresovala jsem Sophinku tak, že prostě nemohla ven. PA mi hodně pomáhaly, pořád jsme měnily polohy, byly milé, prostě všechno co si může člověk přát, maximální soukromí a empatie, žádné rušení, vyšetření… Nakonec mi museli pomoct, protože Sophi se nedařilo dobře. Tak jsem porodila nakonec s oxytocinem, mám 4 stehy a malou mi právě nemohli dát na břicho, což je mi strašně líto…ale hned s ní byl muž, držel jí celou dobu za ručičku, dali mi jí asi až za půl hodiny.
lyrica píše:Káčulaa píše:No to jo..ale je to takový, no nemám s tím zkušenost, stačilo mi, když jsem tu krabičku otevřelalyrica píše:do zadku, má to takovou hubičku, za 2 minuty to tam máš, pak máš chvilku počkat a pak teprve jít na záchodKáčulaa píše:A jak to děláš, hihi, jak bych to tam jako vystříkla, si to nějak neumim představitwomanz píše:Hele já nevím,a le já si ho teda aplikuju sama, v chrudimi mi také řekli, at si ho vezmu, já si do zadku od nikoho nic strkat nehodlám
Nám na kurzu říkali, že klystýr už nedávaj, proto si máme zaobstarat ten Yal gel.
Teď ale blbá otázka, to nám ho aplikují oni, nebo budu muset nějak sama![]()
![]()
Neboj, oni ti to dají, u mne je to asi také jiné, když tam viděj v průkajdě 2 porody, ted uviděj 3, tak to berou jinak, neboj se, jo a holyk ofotte si průkajdu, tu vám vezmou
Jj, s tou průkajdou to vím, už se na to chystám, ve středu mám další KO a pak už si ji radši ofotim..
Monika H. píše:Káčulaa píše:No, já ten porod ve finále neměla nic moc, díky tomu Mindžákovi. Doma jsem se z něj totálně sesypala - těhu hormony asi no… Do Vrchlabí jsem dorazila psychicky vyčerpaná, vydeptaná, rozhozená a v nervech, že mi malá umře. Vystresovala jsem Sophinku tak, že prostě nemohla ven. PA mi hodně pomáhaly, pořád jsme měnily polohy, byly milé, prostě všechno co si může člověk přát, maximální soukromí a empatie, žádné rušení, vyšetření… Nakonec mi museli pomoct, protože Sophi se nedařilo dobře. Tak jsem porodila nakonec s oxytocinem, mám 4 stehy a malou mi právě nemohli dát na břicho, což je mi strašně líto…ale hned s ní byl muž, držel jí celou dobu za ručičku, dali mi jí asi až za půl hodiny.Monika H. píše:Jo, mne bylo jasné, že jsi starší, než Lari, je to i té alternativě, já jen tím myslela, že ti, co se rozhodnou rodit doma, či tak něco a já je znám, tak to jsou většinou straší holky, kolem 30 let,mladší málokdy, no a většinou dost studovaný, to jeto, co já sama znám, a už prostě mají na to svůj úhel a názor a hlavně vědí, že to jd ejinak, krásně, že jde prožít orgasmus při porodu a podobné věci…
Jako Kačko, já měla Sophi také skoro až ve třicetiiiiiiiOno to dřív ani nešlo. Dlouho jsem studovala, neměla ani chlapa, se kterým bych chtěla dítě…
Tak vidíš a vše dobře dopadlo, jako pohádka, no a kolik je té tvé cácorce? A kde to bydlíš, když ne v Pardubkách?
Káčulaa píše:Monika H. píše:Smrt patří k životu, je to jeho součást a člověk to tam musí brát a nic s eneděje náhodou, vše má svůj smysl a důvod, jen my to nedokážeme pochopit a přijmout, ale časem jistě přijdu na důvod, proč nás Verunka opustila, jinak já na miaminc ebyla šíleně závislá, doted jsem s ez toho nedostala, ale to asi ani nejde, ale je to již lepší, přijde další rána a ty víš, že může být ještě hůř…ale pak, sluníčko a hned je lépeKáčulaa píše:Já vím, že musíš fungovat, především, když máš děti. Je to těžký. Máme zvířata, tedy ne hospodářská, ale kočky (už jen 3) a teď už jen jednoho psa. Prostě, nám někdy někdo umře a já se z toho dostávám docela dlouho no.Monika H. píše:Musíš, život s eubírá dopředu a dozadu cesta nevede a já mám 2 děti a úžasného přítele, já mám pro co žít, ty již také bys musela, máš tu malou cácorku, prostě to jinak nejde a nejsme žádný béčka, ne? to víš, že to bolí, že není den, kdy bych nemyslela na Verunku, teď by jí 12.11. bylo půl roku, strašně to letí a já jsme v 5. měsíciKáčulaa píše:Monika H. píše:Mony já přišla do jiného stavu s lucinkou a týden na to jsme zjistili, že má maminka má akutní leukémii a že umírá, zemřela mi v náručí, když jsem byla na konci 8. měsíce, táta mi zemřel, když jsme zjistila, že čekám své druhé mimino. No a poslední pecka byla naše Verunka, co nám přestala dýchat asi hodinu a půl po porodu, takže já ji mám na videu, mám její fotky, mám její otisky nožiček, mám v mysli a v paměti vše, co bylo, byla to nádhera, oan byla tak klidná, když byla stále se mnou, byla to nádhera…hlavně bonding a vše okolo…pak rána, rychle Hradec a já jim utekla z porodnice, chtěla jsme odejít hned po porodu, bylo to děsné vidět kolem sebe miminka a maminyk těhule, co čekají na porod, tak mi tam nechali přítele přes noc a ráno jsme jeli do Hradce za naší verunkou, kde nám řekli, že je napojená na vše možné, což byla pravda, odumíral ji jeden orgán za druhým…večer volali, že nám zemřela. Hned po šestinedělí jsme otěhotněla a čekáme zase holčičku
Tak to jsem nevěděla, že je Obchůdek přestěhovaný, tak děkuju za info![]()
Kačko, s tebou se tedy život vůbec nemazlí
Lyri, pokud se bojíš porodnice, tak si vyber jinou. Nevím tedy jaké máš o porodu představy, ale pokud jsi také alternativec, tak to Vrchlabí je suprová volba.Jsem ráda, že jsem na tebe „narazila“
. Ještě si písneme, ju? Ambulantní porod v Pardubkách snesou?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nevím co na to napsat… Kolikrát, když toto slyším nebo čtu, si říkám, jak tohle může někdo zvládnout? On člověk musí, tak asi zvládne věci, které by nedoufal, že zvládne.
![]()
![]()
![]()
![]()
Kačko, já vím, teorii zvládám dobře, ale v praxi poněkud pokulhávám. Dnešní společnost smrt tabuizuje. Moc se o tom nemluví. Také vím, že vše má svůj smysl, věřím, že se všichni zase setkáme, vím, že smrtí nic nekončí, spíš naopak. Věřím na „posmrtný život“, na reinkarnaci, v exixtenci jiných světů než je ten náš…
Káčulaa píše:Monika H. píše:Tak vidíš a vše dobře dopadlo, jako pohádka, no a kolik je té tvé cácorce? A kde to bydlíš, když ne v Pardubkách?Káčulaa píše:No, já ten porod ve finále neměla nic moc, díky tomu Mindžákovi. Doma jsem se z něj totálně sesypala - těhu hormony asi no… Do Vrchlabí jsem dorazila psychicky vyčerpaná, vydeptaná, rozhozená a v nervech, že mi malá umře. Vystresovala jsem Sophinku tak, že prostě nemohla ven. PA mi hodně pomáhaly, pořád jsme měnily polohy, byly milé, prostě všechno co si může člověk přát, maximální soukromí a empatie, žádné rušení, vyšetření… Nakonec mi museli pomoct, protože Sophi se nedařilo dobře. Tak jsem porodila nakonec s oxytocinem, mám 4 stehy a malou mi právě nemohli dát na břicho, což je mi strašně líto…ale hned s ní byl muž, držel jí celou dobu za ručičku, dali mi jí asi až za půl hodiny.Monika H. píše:Jo, mne bylo jasné, že jsi starší, než Lari, je to i té alternativě, já jen tím myslela, že ti, co se rozhodnou rodit doma, či tak něco a já je znám, tak to jsou většinou straší holky, kolem 30 let,mladší málokdy, no a většinou dost studovaný, to jeto, co já sama znám, a už prostě mají na to svůj úhel a názor a hlavně vědí, že to jd ejinak, krásně, že jde prožít orgasmus při porodu a podobné věci…
Malé je 14,5 měsíce
. Bydlím na půli cesty mezi Chrudimí a Čáslaví, kousek od Heřm. Městce.
Kačko, jak jsi přišla k Ivaně? Je tady poblíž ještě podobná PA?
tak to máš ještě malou cácorku, moc hezká, předpokládám, že je to ona, na té fotečce, vypadá tam starší.
Ivana _ přes mou kamarádku, co mi ji doporiučila a co mi doporučila samé úžasné věci, od homeopatik, přes všechny možné alternativa, přes konstelace, prostě hodně o tom duchovnu, já sama má za sebou 2 kurzy reiků, jsem poměrně dost duchovně založený člověk a o smrti s emluvit musí, to prostě nejde jinak, já jsem méoc ráda, že mám takto naučené i děti, jinak by se se smrtí Verunky doted trápily, takže s emusí mluvit, mluvit a mluvt, jiank to nejde, patří to k životu a je to tak, na posmrtný život také věřím,a le já jsme ještě taková, že si musím vše vyzkoušet,, než tomu uvěřím, takže mám za sebou reinkarnaci, chodila jsme po žhavých uhlíkách, byla jsme v regresi, mám spousty automatických kreseb, zajímám s eo to a sama mám takové mírné léčitelské schopnosti a vidění, takže to pro mne není věc neznámá.
za Ivanou jsme jezdili do Parahy a moc nám to dalo, vše se odehrává v A-centru v Paraze, jsou tam úžasné kurzy, akorát je to kur..sky daleko, ale i bezplenkové metody, tanec v bříšku s miminkem, spousty nádherného.....ael to yb dalo na román
Základ ke všemu bych řekla, že je myslet pozitivně
a s láskou
Kačko, tento svět se mi všeobecně moc nelíbí, ale nač si tím kazit den, že?
![]()
Na ikonce je naše malá
, je to číslo, sice ještě nechodí, ale i tak mám dost co dělat ![]()
Holky, jaká máte pro miminka jména?
Monika H. píše:
Kačko, tento svět se mi všeobecně moc nelíbí, ale nač si tím kazit den, že?![]()
![]()
![]()
Na ikonce je naše malá
Holky, jaká máte pro miminka jména?, je to číslo, sice ještě nechodí, ale i tak mám dost co dělat
My budeme mít Matýska- Matěje, já ho chtěla odjakživa ![]()
Monika H. píše:
Kačko, tento svět se mi všeobecně moc nelíbí, ale nač si tím kazit den, že?![]()
![]()
![]()
Na ikonce je naše malá
Holky, jaká máte pro miminka jména?, je to číslo, sice ještě nechodí, ale i tak mám dost co dělat
No a počkej, v čem budou žít naše děti, raději nemyslet
lyrica píše:Monika H. píše:My budeme mít Matýska- Matěje, já ho chtěla odjakživa
![]()
![]()
Na ikonce je naše malá
my Barušku, jinak kdyby to byl kluk, tak byl v merku také Matěj, či Jakub, ale my budeme mít holčičku ![]()
lyrica píše:
Já jsem si moc přála chlapečka, tak nám to vyšlo
my chtěli holčičku, děti také, jak byly zvyklý na Verunku, ale já nějak cítila, zd ato nebude kluk, tak jsme se je snažila zase přesvědčit, že se nesměj upínat jen na jedno pohlaví, že to miminko to pak cítí, jako by bylo nechtěné a když nám řekli minulý týden holčička, tak se přítel rozbrečel štěstím, já měla sděsnou radost, doma jsme děti napínali, Zdenda řekkl, že je to kluk, Lucka již to brala tak, že nesmí nikoho upřednostnovat, ale Dan s enám rozbrečel, tak jsme hned řekli, že je to holčička, no byla to sranda ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.