Porodnice Poruba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6410
25.2.13 10:15

@misa147 ta maminka co rodila přirozeně přišla na pokoj z porodního sálu (teda, přivezli ji) i s tatínkem ;) Bylo to takové hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
25.2.13 10:17

@Marruš jeeej tak to je dobre :) tak sjem se asi fakt definitivne rozhodla pro porubu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32927
25.2.13 10:17

@misa147 tatínka obvykle pošlou domů poté, co tě převezou na pokoj. Takže po 2h. Návštěvy jsou 15-18h.
domů se chodí po 3 dnech..já rodila vždycky v noci, po půlnoci, takže na pokoj mě vezli brzo ráno a počítal se mi ten den jako první, pak další dva a třetí den dopoledne mě pouštěli. Záleží jak jsi na tom ty a miminko, když novorozenecké a i porodnické oddělení řeknou že jste oba dobří, pustí vás. U maminky se dělá kontrolní ultrazvuk dělohy po dvou dnech od porodu. Já tam ještě něco měla, tak mi odpoledne píchli něco na stahování, a druhý den ráno jsme šla ještě na jeden utz a pak řekli že můžu domů a odpoledne jsme šli.
Pokoje jsou obvykle po dvou, maximálně po třech, ale to třeba jen na chvíli, než se někde něco uvolní. Snaží se aby tam byly dvě maminky. Jídlo bylo super, přímo na pokoj se nosilo, a vařili moc dobrou bílou kávu. a i jinka byli fajn většinou. Jako prvorodička jsem se cítila trochu nesvá, nevěděla jsem co a jak, ale taky jsem to zvládla. A podruhé už jsem si tam byla vyloženě odpočinout. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32927
25.2.13 10:18

@misa147 myslím že s náma, donesl věci, rozloučili jsme se a šel se domů vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
25.2.13 10:19

@andelka83 moooc ti dekuji za muj dotaz :) taky jsem prvorodička a ta bude asi vyplašene v kterekovil porodnice protože bude pro ni vše nove :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
25.2.13 10:20

@Marruš mám pocit, jako bys přesně popisovala můj porod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32927
25.2.13 10:30

@misa147 to máš pravdu. Ono všude máš něco, záleží na koho narazíš. Ale já narazila celkem na všechny fajn lidi, chodila jsem na FN i na předporodní vyšetření různá a vždycky super. Myslím že ostravské porodnice jsou všechny dobré…já volila podle toho kde to znám a co mám nejblíž. Před prvním porodem jsem chodila i na jejich předporodní kurz. Takže jsem se v porodnici cítila dobře a to je myslím důležité. Akorát mě vždycky štvalo vyplňování papírů a to, že mi sestra na příjmu podle monitoru nikdy nevěřila že rodím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3064
25.2.13 10:32

@kadavka holky přesně tak :lol: jako by to byl můj vlastní popsaný porod. PA naprosto úžasné. Tatínek s tebou může být ty dvě hodinky a pak jede domů. Na návštěvy až odpoledne. za mě jsou návštěvy zbytečné - krom manžela. My byli na pokoji 3 a ostatní návštěvy se rozplývají nad svým miminkem, na ostatní maminky nějk neberou ohledy. :,( Myslím, že by si to mohli nechat na doma. Jinak se musíte ptát. Já jsem nepotřebovala, bylo to mé třetí, ale prvorodičky z toho byli tak nějak vypalšené. To je přirozené. Tak neváhej a ptej se, na všechno co budeš potřebovat, dokud tam jsi :lol: Přeji příjemný porod a jen krásné zážitky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
25.2.13 10:37

@andelka83 asi se taky prihlasim na predporodniu kurz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
25.2.13 10:41

Rodila jsem tam dvakrát a taky spokojenost. ;)

Oxytocin se automaticky nedává. Aspoň já ho teda nedostala, nebyl třeba.

Líbilo se mi, že nechávají při porodu volnost a nic nenutí. Díky tomu jsem si třetí porod užila a sama si našla polohu která mi vyhovovala. Manžel byl se mnou celou dobu od chvíle co jsme dorazili.

Ale všechno je to o lidech. Přeju ať máš štěstí na pesonál. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
25.2.13 10:55

@kadavka :D tak aspoň si může zakladatelka přečíst, že nelžeme, když se tak shodujeme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
25.2.13 11:14

@misa147
Rodila jsem v Porubě taky dvojčátka :mrgreen:
Nechali si mě tam už v úterý, to už jsem byla 37+4 a vzhledem k odhadům váhy (odhadovali každému 2,7kg), tak chtěli ať už porodím co nejdříve, já jsem chtěla počkat, až se děti samy rozhodnou. Vyhověli mému přání a jen mě sledovali, do pátku mě nechali, ale 38+0 je pro dvojčátka maximum, tak mi porod začali vyvolávat, chtěla jsem přirozeně, ale objevily se komplikace a asi po 8 hodinách kontrakcí jsem skončila na sále a akutní císař.
Už na předporodním byl moc milý personál a všechno v pohodě, doktoři milí a netlačili mě do ničeho i když dávali najevo, že by byli raději, kdybych už rodila. Návštevy tam za mnou normálně mohly. Na porodním sále taky v pohodě, přítel byl celou dobu se mnou, bylo tam přítmí a klid, nechali mě jít do sprchy a pomohli mi se vším (akorát později už mě nehali jen na posteli a na monitoru, ale to bylo kvůli dvojčátkům - nakonec dobře, aspoň včas poznali, že přirozeně se nepovede :( ) když už rozhodli že bude císař, tak se o mě dvě asistentky postaraly a pomohli mi na jiné lehátko, na sále už jsem moc nevnímala, děti mi asi na minutu ukázali hned po narození mohla jsemm si na ně trochu sáhnout, přítel zůstal za sklem a sledoval děti hned po porodu, jak je myjí a vyšeštřují, pak mu je ukázali na focení atd. On se ještě viděl se mnou, než mě odvezli na JIP, ale pak mohl jít za dětma na novorozencké oddělení a být s nima (myslím, že mu čas nijak neomezovali) akorát on se tenkrát ještě bál se jihc dotknout :mrgreen:
Mi děti na JIP vozili na kojení a druhý den už jsem byla na oddělení šestinedělí s dětma, první noc mi nabídli že můžu ale nemsuím děti nechat sestrám ať se vyspím, byla jsem ještě celá bolavá, tak jsem je kolem 10 večer nechala sestrám, ale už v 5 ráno mi je zase přivezli na kojení a pak už jsem je měla jen u sebe.
Některé sestřičky na šestinedělí byli příjemnější jiné méně, ale to je tak asi všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
25.2.13 11:15

@subsomi :lol: tady jsou to samá dvojčátka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
25.2.13 11:18

@Marruš
Myslím, že ta která čeká dvojčátka volí automaticky Porubu. Já jsem nad Vítkovicema nebo Fifejdama ani neuvažovala, hned jsem věděla, že chci do Poruby. V Porubě mají nejlepší neonatologii (i když u nás naštěstí vůbec nebyla potřeba)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
25.2.13 11:20

@subsomi naprostý souhlas s tím, co jsi napsala ;) A taky jsme měli štěstí, že jsme nepotřebovali neonatologii, dokonce ani inkubátor ;) Ráno jsem měla císař a kolem šesté večer už jsem měla kluky u sebe na šestinedělí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková