Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás poslouchá dcera oba stejně, ve chvíli, kdy to myslíme vážně. Problém je, že tatínek to tak často vážně nemyslí a není tak důslený, jako já
Zas na druhou stranu ho chápu, je s holkama méně, než já, tak je jasný, že bude rozmazlovat víc.
TAk u nás poslouchá dcera 2,5 roku oba. Já s ní jsem většinu dne.Ale tatínek je zase více důsledný. On stačí aby houknul a je klid, na mě to víc zkouší, jestli povolím nebo ne.
U nás jsem já ten prudič co se musí poslouchat jinak se mamka zlobí(a to není dobré
) na taťku se zkouší…taťka je na blbinky atd ale když se něco přežene a taťka houkne(nemusí kolikrát ani houknout) tak kluk pak chodí nešťastný zamnou že se taťínek zlobí…takže to s ním rozeberu co se stalo a navrhnu mu řešení aby se taťka nezlobil(samozřejmě řešení je vždy udělat to co taťka vyžadoval)…u taťky ho to prostě více mrzí protože se spolu vídají opravdu jen hodinku denně…ale to by na mě chlap zkusil jen jednou řekni ať by si pak asi vyslechl až by děcko bylo z doslechu…takhle z něj stejně to děcko bude mít akorát časem legraci protože bude vědět že taťka nezasáhne(já ikdyž vidím že má tendenci chlapovi skákat po hlavě tak ho občas nechám…ať si i on sjedná pořádek-ono to je opravdu kuprospěchu když občas houkne i ten chlap
)
@KriJona Řekni tatínkovi, že nejsi jeho tisková mluvčí