Pošta: snížení úvazku-odstupne

26
17.2.22 12:30

Pošta: snížení úvazku-odstupne

Pěkný den, právě řeším výpověď dohodou z organizačních důvodů ( snížení úvazku )
Jsem na rodičovské, ale řeším to teď ( důvodu je více ) Vím od personální, že dostanu odstupné. Ale! všude píší, že zaměstnanci pošty dostanou odstupné nad rámec zákoníku práce.
Moc prosím, pokud máte zkušenosti a řešily jste také výpověď u pošty, napište mi klidně anonymně, kolik Vám dali odstupné. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20893
17.2.22 12:57

Výpověď dohodou neexistuje, bylo ti to napsáno a vysvětleno minule.

A jinak se podívej do té kolektivní smlouvy, jak ti bylo v minulém vláknu napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15825
17.2.22 13:12

Já mám asi déjà vu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56088
17.2.22 13:13
@werili píše:
Pěkný den, právě řeším výpověď dohodou z organizačních důvodů ( snížení úvazku )
Jsem na rodičovské, ale řeším to teď ( důvodu je více ) Vím od personální, že dostanu odstupné. Ale! všude píší, že zaměstnanci pošty dostanou odstupné nad rámec zákoníku práce.
Moc prosím, pokud máte zkušenosti a řešily jste také výpověď u pošty, napište mi klidně anonymně, kolik Vám dali odstupné. Děkuji

Prosím tě a co máš ve smlouvě? Dej to sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.2.22 13:21

Prosím reagujte jen bývalý zaměstnanci pošty, proto jsem založila novou diskuzi přímo z poštou v nadpise!!! Kolektivní smlouva je podepsána do roku 2018 a nyní je vše řešeno pouze vnitřními předpisy. Bohužel se mi během rodičovské změnilo komplet vedení a proto se ptám bývalých zaměstnanců…
Na odstupné nárok mám, podívejte se do zákoníku a důvodu kdy je nárok na odstupné
Pošta snižovala úvazky plošné a je velké množství žen, co to také řešily po nebo během rodičovské dovolené. Ptám se na jejich názor :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35782
17.2.22 13:26

A další dítě neplanujes? Pokud ano, je pro tebe lepší zůstat zaměstnana a výpověď/dohodu řešit až se budeš mít vracet. Jinak nebudeš mít nárok na mateřskou u dalšího dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.2.22 13:37

@JancaS84
Děkuji za normální reakci. Ne, neplánují. Mám už dvě děti. Právě proto se ptám tak blbě na eMimino, protože jsem z práce 5 let a hlavně odstěhovana na druhý konec republiky. Nemám možnost se podívat do vnitřních předpisů ČP. Personální si nebyla jistá, zda mi vyplatí pouze 3 měsíce dané ZP nebo mám u dohody nárok ještě na 2 měsíce, protože mi nebude běžet výpovědní lhůta…
Jedná se o organizační změnu, takže proto odstupné vůbec dostanu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
17.2.22 13:45

@werili Tak dle zakoniku prace mas narok jen na ty 3 platy, to jestli mas dostat i ty 2 navic za vypovedni lhutu záleží opet na vasich vnitrnich predpisech nebo na tom, co si budes schopna vyjednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35782
17.2.22 13:46
@werili píše:
@JancaS84
Děkuji za normální reakci. Ne, neplánují. Mám už dvě děti. Právě proto se ptám tak blbě na eMimino, protože jsem z práce 5 let a hlavně odstěhovana na druhý konec republiky. Nemám možnost se podívat do vnitřních předpisů ČP. Personální si nebyla jistá, zda mi vyplatí pouze 3 měsíce dané ZP nebo mám u dohody nárok ještě na 2 měsíce, protože mi nebude běžet výpovědní lhůta…
Jedná se o organizační změnu, takže proto odstupné vůbec dostanu ;)

Aby si mela nárok na 2 měsíce za výpovědní lhůtu tak by ti tu výpověď museli dát max měsíc před než by si se měla vratit. Pokud ti výpověď dají na rodicaku tak nemáš nárok na náhradu mzdy za tu výpovědní lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.2.22 14:06

@JancaS84 moc děkuji. Mě se právě zdálo divné, dostat ty 2 měsíce za tu výpovědní lhůtu. Ještě jsem se jí jednou ptala, zda nevadí, že jsem na rodičovské. Bohužel, jsem kývla na výpověď teď během rodičovské, protože můj zástup ( kamarádka ) dostane smlouvu na neurčito. Já vím, že se tam nevrátím ( stěhování a hlavně už nechci dělat produkty :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová