Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
dornicka píše:
KPKristy Myslíš nechat ho po Bebě kvičet, aby jedl třeba až za tři hodiny? A mezi kojeníma, popř. mezi kojením a Bebou ty dvě hoďky zachovat?
No já se picnuNaštěstí doktorka říkala, že příkrmama se ty intervaly jídla srovnají
No, možná ho i nechat kvičet. Je to drsný, ale po Bebě by neměl mít tak brzo hlad
. A je pravda, že až nasadíš příkrm, tak se to zlepší…
Jasně, místo prsa jsem dala UM a bylo to. Tento systém jsem vyčetla někde na netu, někdo rušil jedno kojení třeba 14 dní, za dalších 14 dní další kojení, no a já jsem si to trochu zkrátila.
Jo a ještě jsem o něco míň pila, aby se mlíko tolik netvořilo.
Já jsem si to taky zkrátila. Ono hlavně Ondráškovi vyhovovalo, že ten Sunar teče hned. Čím míň jsem kojila, tím dýl trvalo, než prso roztahal a to byla asi pruda ![]()
Mám trochu strach z těch intervalů - je navyklý pít po dvou hodinách, tak abych ho nepřekrmila tou Bebou… Ale on náš klouček prostě po dvou hodinách začne strašně řvát a přestane, až když dostane najíst ![]()
Postupně je to rozhodně lepší pro kůži na prsou - má čas se postupně zmrskávat a je menší pravděpodobnost, že zůstanou „ponožky“
Svatka píše:
Jasně, místo prsa jsem dala UM a bylo to. Tento systém jsem vyčetla někde na netu, někdo rušil jedno kojení třeba 14 dní, za dalších 14 dní další kojení, no a já jsem si to trochu zkrátila.
Jo a ještě jsem o něco míň pila, aby se mlíko tolik netvořilo.
Děkuju, taky to tak zkusím - a prosím kolik jsi toho UM dávala, jestli si vzpomeneš? respektive, kolikrát denně tvoje mimi jedlo celkem?
Yancy píše:
Postupně je to rozhodně lepší pro kůži na prsou - má čas se postupně zmrskávat a je menší pravděpodobnost, že zůstanou „ponožky“
Množství si přesně nepamatuju, dávala jsem UM od 4 měsíců, bylo to asi 90 - 150 ml, večer více. Ale abych nekecala. No a malý chtěl pít často, někdy i po 2 hod, já se snažila dodržovat 3 hod interval. Ale malý si většinou řekl sám.
Yancy píše:
Hm, anebo ponožtičičky
![]()
Svatka píše:
Množství si přesně nepamatuju, dávala jsem UM od 4 měsíců, bylo to asi 90 - 150 ml, večer více. Ale abych nekecala. No a malý chtěl pít často, někdy i po 2 hod, já se snažila dodržovat 3 hod interval. Ale malý si většinou řekl sám.
děkuju! Takže taky těch cca 8-9 denně, viď? Já teď dávám 2× bebu, odpo 120, na noc 150ml. Tak zkusím ještě vysatit jedno dopolední kojení - dám bebu 90, snad to bude ok a snad se mi podaří ty intervaly prodloužit (ale moc tomu nevěřím) ![]()
Nepostřehla jsem, kolik je prckovi, ale s příkrmy se to všechno upraví. No a holt má prostě hlad. Zkus to třeba prodlužovat po 10 min, až se dostaneš tam kam potřebuješ.
Já jsem třeba od porodu kojila někdy i po hodině, většinou po 1,5 hod. Otřesné pro mě, ale malý měl prostě hlad, tak jsem ho nechala. Postupně si to upravoval sám a s UM byl hodně zasycený, většinou 3-4 hod.
Svatka píše:
Nepostřehla jsem, kolik je prckovi, ale s příkrmy se to všechno upraví. No a holt má prostě hlad. Zkus to třeba prodlužovat po 10 min, až se dostaneš tam kam potřebuješ.
Já jsem třeba od porodu kojila někdy i po hodině, většinou po 1,5 hod. Otřesné pro mě, ale malý měl prostě hlad, tak jsem ho nechala. Postupně si to upravoval sám a s UM byl hodně zasycený, většinou 3-4 hod.
Bude mu půl roku.Díky moc za rady, zkusím postupně nahrazovat kojení UM a taky ho nechat trochu dýl kvičet, aby si ty intervaly natáhl
Už aby měl ty příkrmy…
dornicka píše:Svatka píše:Bude mu půl roku.Díky moc za rady, zkusím postupně nahrazovat kojení UM a taky ho nechat trochu dýl kvičet, aby si ty intervaly natáhl
Já jsem třeba od porodu kojila někdy i po hodině, většinou po 1,5 hod. Otřesné pro mě, ale malý měl prostě hlad, tak jsem ho nechala. Postupně si to upravoval sám a s UM byl hodně zasycený, většinou 3-4 hod.Už aby měl ty příkrmy…
Neboj nic, on nebude kvičet dlouho. Za pár dní pochopí, že tudy cesta nevede ![]()