Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@stinga píše: Více
Jo stojíš u pokladny, tak co si dneska dáte, máme neděli, tak co dobrou lahvinku vína nebo rovnou koňak.. když mě tu každý den 365 dní v roce obsluhujete. Nebo takový řidič MHD, nebo popelář…to tak fashion nebude ten dárek a poděkování..
Ale jako sociologická studie by to bylo dobrý…
@TerezaVoříšková píše: Více
no a co s jinými dělá chtivost a nenažranost - tím nemyslím tebe
To nie je zavist. Ale kazdy ma ten rozpocet iny. A ti, ktori maju dost odmietaju co len uvazovat nad tym, ze to niekomu moze robit problem.
To su tie nechapave matky, pre ktore je ok skladat sa vo vacsich ciastkach a su zeny, ktore sa ani neozvu, ze pre nich to je dost. Ved by ste ich vysmiali.
Pleteš si závist a nepřejícnost s morálkou ![]()
To raději než na stupidní poukaz pošlu peníze na charitu…
@Mkmkz píše: Více
Jo několikrát jsem se už v životě přesvědčila, že pro mnohé je problém vyjádřit svůj názor, ohradit se, či se nenechat stáhnout davem a říct ne, pokud s něčím nesouhlasím…
Syn měl skvělou učitelku, probíhala sbírka, já napsala, že se účastnit nebudu.
Sice jsem byla ta černou ovci, popravdě mi to bylo jedno, děcka to ve škole neřešily.
Syn jí sám chtěl vyrobit dárek a my poslali poděkování jak přímo učitelce, tak vedení školy.
Příspěvek upraven 09.06.26 v 22:00
Ach jo.
Myslím, že jsme se opravdu snažily vysvětlit, proč je věčné a všudypřítomné
obdarovávání ve školství problematické.
Kdo nechce, nepochopí.
Mě je třeba strašně blbý cpát lékařům chlast a nedělám to. Pak člověk zjistí, že jeden z mála, co to nedělá.
Já to ty učitelce nezávidím a ani nemam málo peněz (navzdory tomu, že pracuju v sociálních službách). Ale nevidím důvod obdarovavat učitelku nebo kohokoli, kdo má za svoji práci plat nebo mzdu, jinak než symbolicky. A vadí mi ten tlak a vadí mi, že moje děti od školky uvidí, že se to děje.
@stinga píše: Více
Teď si nejsem úplně jistá, že ti rozumím. Tohle jsi mi odepsala na tenhle můj komentář:
Podle mě je tohle věc vedení školy, aby nastavilo pravidla. Pokud do školního řadu zanesou, že pozornost jako poděkování učiteli je přípustná v částce max do 200 Kč za jednotlivce a 2000 za celou třídu, a to jen a pouze na konci školního roku (zažila jsem svatební dar pro třídní a dar k 40.narozeninam, taky pro třídní) a zdůrazní to vždy na začátku roku, budou mít učitele i rodiče jasno a bude klid. Za 2 tisíce je poukaz na večeři pro dva v pěkném podniku a při 20-25 dětech to dělá 80-100 na dítě, to nikoho nezruinuje a nikdo to nemůže brát za úplatek, šplhání, lezení do zadní části těla
Takže ještě jednou - ne, poukaz do lázní není podle mě v pohodě, ani žádný jiný tak drahý dar
Příspěvek upraven 09.06.26 v 23:52
@Yasmen píše: Více
Když jim to zhruba tak řekla, tak je to podle mě úplně ok, akorát jsme si nerozuměly v pojmech
řekla jsi, že je pozvala na svatbu, pak na obřad, ono se to dnes běžně zaměňuje, já mám vžité, že se to liší, proto si pozvání na obřad nepředstavuju nijak:)
Obrad je jen to oddání, na svatební obřad se nezve, ale oznamuje se (svatebním oznámením), nanejvýš s dodatkem, že obřad je soukromý, což znamená přístupný jen pro účastníky - hosty svatby. Když se to nezdurazni, je předpoklad, že obřad je přístupný verejnosti a může se přijít na čumendu ![]()
K oznámení svatby se pak případně přidá i pozvání na svatbu, obojí za mě nejlépe písemně, ať už mailem, nebo pro nás staromilce
papírově. Pozvánku pak pozvaný potvrdí, nebo se včas omluví. Když potvrdí, tak je dobré ji vzít sebou, obzvlášt když jde o větší svatbu, předejde se tak chaosu a trapnostem ![]()
Bez pozvání se může přijít leda tak na tu čumendu.
To je jako s pohřbem. Na pohřeb se nezve, pošle se parte = oznámení o úmrtí s informací, jestli obřad je soukromý (v kruhu rodiny apod). Zve se na kar - smuteční hostinu, jednotliví lidé, osobně nebo se to přidá k partě.
@Anna766 píše: Více
Taky nikdy, cítila bych se trapně. Navíc při jejich platech chtít uplatit flaškou za pár stovek ze supermarketu…
Leda by nastala situace, že mi doktor zachránil blízkého, nebo se o něj staral úplně mimořádně, vynaložil by extremni úsilí a současně bych věděla, že je například velký fajnšmekr a vášnivý sběratel zvláštních druhů, limitek, destilátů z jednoho jediného sudu apod.
Pak bych si dala práci a sehnala mu jako poděkování a výraz vděku něco takového.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.