Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čekat do svatby mělo smysl možná v dobách, kdy se lidi za prvé brali velmi mladí a za druhé spolu předtím nežili jako pár. Dnešní smysl mi uniká. Ale je to samozřejmě každého věc no.
Ne, nešlo o žádné ohrožení mě nebo dítěte. Tehdy jsem to jako hřích nebrala. Říkám, že teď bych už na potrat nešla, kdyby nešlo teď o ohrožení zivota
@Anonymní píše: Více
Stalo se. Poznala jsi, že to nebylo dobře a přestala jsi. Jen tak dál.
A dobře to dopadne. ![]()
Křesťanka nejsem a přesto bych interrupci jen tak nepodstoupila, je to spíše otázka bazálního nastavení člověka.
K tomu, aby to byl opravdový těžký hřích je potřeba, aby to bylo něco opravdu závažného, aby člověk věděl, že je to hřích a aby to udělal zcela dobrovolně.
Krásné, takže se tu vlastně můžeme libovolně vraždit, stačí netušit, že se jedná o hřích.
Tak jako křesťanka snad víš, že Bůh odpouští. Důležité je co dělat budeš, ne to, co jsi dělala. Přece na obrácení k Bohu mají šanci i mnohem hůř minulostí poznamenaní lidé.
@Velryba černá píše: Více
To je stejné jako se vším. Ani jako ateistka bych nechtěla střídat chlapy jako ponožky. Například kvůli AIDS.
Takhle pitome dotazy muze mit jen clovek, kdo o vire a krestanstvi vi kulove.
Kdysi jsem tuto otázku taky vnímala jako zastaralou věc. Neřídila jsem se Božími přikázáními, a jenom zázrakem jsem nedopadla nějak špatně. Dnes jsem toho názoru, že nechat si sex až do manželství je pro ty dva manžele lepší. Krom toho, že panenství může dát dívka pouze jednomu muži, je tady i otázka rizika pohlavních chorob, a riziko nechtěného otěhotnění, kde pak zůstane třeba velmi mladá maminka na dítě sama, nebo ani neví, kdo je jeho otec, a v horším případě se rozhodne jít na potrat. Krom toho, je jenom tady na emiminu bezpočet diskuzí, kde řeší manželé-partneři velké neshody a problémy v sexuálním životě, i když měli možná všichni sex už dávno před svatbou.
Změnit se může každý. Co bylo kdysi, to se už nedá změnit, ale člověk se může ze svých chyb poučit, a žít jinak, a lépe. Bůh odpouští hříchy každému, kdo jich upřímně lituje.
Antikoncepce je většinou jenom jako volná vstupenka si užívat sex kdykoli, s kýmkoliv, a bez zodpovědnosti. Co vnímám ještě jako velké mínus je, že si už mladičké dívky ničí zdraví, a cpou do sebe kdejaké hormony, a poskytují nezávazný sex mužům, a mnozí jsou často ženatí, nebo už mají rodiny, ale co by si jen tak neužili, když se jim to nabízí, jako na stříbrném podnosu. Antikoncepci jako takovou osobně neodsuzuji, pokud ji žena užívá třeba kvůli zdravotním problémům, nebo už mají s manželem třeba více dětí, a ví, že by další neuživili, nebo jim neposkytli dostatečnou péči.
Potrat je prostě zabití plodu, z kterého by se narodilo živé dítě. Kdysi jsem se jenom zázrakem vyhnula potratu. Dnes jsem za to Bohu velmi vděčná, že jsem na něm nebyla. V případě znásilnění si sama nejsem jistá, jestli bych to dítě dokázala přijmout. Primárně chci zdůraznit, že nikoho za nic neodsuzuji. Sama mám dost pestrou minulost na to, abych kohokoliv soudila za cokoliv. Píši pouze svůj pohled na některé otázky tak, jak to vnímám teď, a hlavně po tom, co jsem se obrátila k Bohu, a přijala do svého života Pána Ježíš Krista.
Všem přeji požehnaný advent, vánoční svátky, a Boží milost. ![]()
Nevěřím, že jsi byla skutečně věřící, protože pak by jsi pohled církve na tyto otázky znala.
Nevěřím, že máš o víru zájem. Myslím, že jen vyhledáváš kontraverzní témata na anonymním diskuzním fóru.
Pokud by jsi o ta témata měla skutečně zájem, bavila by jsi se o tom s lidmi, kteří tomu dávají život, určitě tě rádi přijmout.
Příspěvek upraven 06.12.25 v 21:34
Věřící jsem byla jako malá, pak rodiče odešli i já, a teď se k tomu vracím. Rozhodně nikomu to nevnucuji, ale moc mi to pomáhá i na psychiku..
Myslím si, že každý se může změnit