Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,chtěla bych se zeptat jestli někdo cvičíte doma power jogu a můžete se se mnou podělit se zkušenostmi.slyšela jsem,že je úžasná na celkové zpevnění těla,tak bych ji chtěla vyzkoušet.dá se někde sehnat dvd podle kterého bych mohla cvičit?
Ahoj, moje mamča chodí na cvičení a je nadšená. Sice ze začátku chodila, jako když jí je 85, jak jí vše bolelo, ale teď už umí ty cviky a nemůže si to vynachválit! DVD určo nějaký bude, ale tohle bych zrovna radši dělala pod dohledem, páč to musíš dělat fakt správně!
díky moc za reakci.ono je to určo lepší pod dohledem,ale u nás co jsem se dívala nikde poblíž nejsou žádné kurzy,tak budu muset raději v klídku doma.a opravdu to tak krásně zpevní postavu?
Tak doma necvičím, chodím - tedy chodila jsem na cvičení. Podle mé zkušenosti je lepší být s cvičitelkou „na živo“, člověk se pak vyvaruje chyb. A taky na konci ta relaxace je paráda, cvičení není vždy stejné a stejně těch 45 minut je tak akorát, aby se tělo postupně procvičilo.
Chodila jsem cvičit „před Julkou“ a i „před Sašíkem“. Chci začít znovu zase chodit, potřebuji to a líbí se mi power joga, ale zatím boxuji s časem
Za sebe vřele doporučuji, rozhýbe se a zpevní skvěle celé tělo. Mně to ohromně pomohlo s bolestí zad, skvěle působí i relaxačně ![]()
Kuba123 píše:
díky moc za reakci.ono je to určo lepší pod dohledem,ale u nás co jsem se dívala nikde poblíž nejsou žádné kurzy,tak budu muset raději v klídku doma.a opravdu to tak krásně zpevní postavu?
Pokud budeš cvičit power jogu doma bez předchozích zkušeností, s největší pravděpodobností ji nebudeš cvičit správně a pak bohužel neúčinkuje. Cvičitelka tě upozorní na nedostatky a hlavně vysvětlí, jak to dělat správně.
A jak píše Eva, po prvních cvičení jsem vždy cítila každý sval v těle
, než se to srovnalo ![]()
Pokud jsi nikdy necvičila, tak cvičit jen doma sama je stejně efektivní, jako začít se učit japonštinu podle učebnice samouky ![]()
Ano, něco zvládneš, ale ve většině se spíš naučíš nějaké zlozvyky a výsledek bude rozhodně jiný, než při cvičení se cvičitelem.
I pokud člověk má nějaké zkušenosti, tak je doma rozhodně lepší cvičit před zrcadlem (teda aspoň pro mě, bez toho bych ty cviky neprováděla nikdy správně)
taky doporučuju s cvičitelkou, někde jsem našla i že chodí domů:). Ale cena asi bude vyšší. TAky si nemůžu power jogu vnachválit. Našla jsem v ní jakousi rovnováhu těla a duše. a dovolím si říct, že mě vytáhla z depky:). Já na ní chodila hlavně kvůli té psychice, Zpevnění postavy to asi trvá pěkně dlouho, ale bolesti zad odstraní téměř ihned, to je fakt:). ![]()
Určitě cvičit, ale nezačínat sama. Aspoň než zvládneš dýchání a základny cvičení (pozdrav Slunci a pozice bojovníků). A špatné provedení může některé problémy zhoršit (namáhání krku nebo beder). A sál se zrcadly je lepší než obývák.
Na tomto cvičení (podobně jako např. u Chi-toningu nebo Pilates) je skvělé to, že mohou cvičit úplní začátníci s dosti pokročilými, individuální úroveň se projeví v provedení (kdo nemůže nedělá vše naplno nebo si odpočine, kdo už umí přidá „Power“). Zpočátku jsem měla ráda prakticky neměnné sestavy prvků (rozhýbání, pozdravy Slunci, balance, protažení končetin, posilování břicha…relaxace), teď mi vyhovuje když instruktorka mění cviky a sestavy (a taky když se cvičitelky střídají). A taky mi vyhovuje, když cvičitel povídá proč se to či ono dělá takto (které svalové partie se zapojují, co nesmí být namáháno, které orgány se jednotlivými cviky energizují a masírují atd.). Správné držení těla a uvolnění zad se projeví opravdu brzo, formování problémových partií později (na břicho a záda je účinnější Pilates - zaměřuje se vlastně jen na to).
holky,děkuji moc za vaše příspěvky.je škoda,pokusím se něco sehnat a přihlásit se,aspoň konečně začnu něco dělat pro sebe.jsem docela nadšená,doufám,že mi to vydrží.nevíte někdo jestli je i nějaký kurz v Kroměříži?zkusím pátrat,tam by to bylo nejblíž.díky moc všem.
Ahoj moje NEJZAMILOVANĚJŠÍ CVIČENÍ!!!!
komplexní, posilující, protahující, uvolňující, úžasné. Vyřešilo můj problém s celkovým držením těla (trošku mi za ta léta povolila záda).
Ale cvičit s instruktorem, jednoznačně.
Při cvičení doma podle DVD s vaškem krejčíkem mi většinou rupne v zádech… nevim proč. A to jsem zvyklá na cvičitelku. Ale s instruktorem je to takové nějaké jiné.
Můžu všem doporučit supr kalhoty na jógu za supr cenu od firmy Fraise!!! ![]()
Kup si tzv lepkavou podložku. http://www.kocksport.cz/vyrobek/?…
Druhů je spousta záleží kolik chceš investovat