Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, máme novou zahradu, našla jsem tam tyto houby, přijdou mi podobné na lysohlávky, ale vůbec se v tom nevyznám. Nechtěla bych riskovat, ze mi děti sní něco jedovatého, ale zároveň nerada ničím přírodu “jen tak”. Poznáte to někdo? Mám se bát?
@Mynona6 píše:
Ahoj, máme novou zahradu, našla jsem tam tyto houby, přijdou mi podobné na lysohlávky, ale vůbec se v tom nevyznám. Nechtěla bych riskovat, ze mi děti sní něco jedovatého, ale zároveň nerada ničím přírodu “jen tak”. Poznáte to někdo? Mám se bát?
Spíš bych to odhadla na špičku travní… ta je dokonce i jedlá (klobouky), nicméně to bych samozřejmě neriskovala, nejsem žádný odborník.
Nejspíše něco z okruhu „Helmovka“ nebo Špička. tyto rody mají desítky druhů. Přesné určení druhu je možné jen mikroskopováním. Ale vypadá to JAKO běžná helmovka.
To je na zahradě? tak tím více je to běžná helmovka. Lysohlávky fakt na zahradě nehledejte.
Základ je, že děti naučíš nežrat všechno, co najdou a pak ti tam můžou růst klíďo i ty lysohlávky….
@Mynona6 píše:
Nerada ničíš přírodu „jen tak“, tak „jen tak“ utrhneš houby, abys udělala fotku na EM. Popros své rodiče, ať příště používají antikoncepci.
Příspěvek upraven 03.11.22 v 13:43
@Zumpa píše:
Nerada ničíš přírodu „jen tak“, tak „jen tak“ utrhneš houby, abys udělala fotku na EM. Popros své rodiče, ať příště používají antikoncepci.Příspěvek upraven 03.11.22 v 13:43
Za prve to co píšeš je blbost, protože právě pro mykologa potřebuje fotku utržené houby nebo jak myslíš, že to ni dělají?
Škoda, že antikoncepci rodiče nepoužili u tebe
Zakladatelko, pošli fotky do mykologicke skupinky na FB, poradí ti na 99,9% správně.
Špička je max na té poslední fotce, ty ostatní určitě ne. Určitě bych to jíst nezkoušela… Btw bramboračku se špičkami bych si dala, když jsem byla malá, rostly nám na chalupě ![]()