Předvánoční úklid a výzdoba

92
2.11.22 10:03

Předvánoční úklid a výzdoba

Zdravím, už je listopad a jelikož na konci listopadu je první advent, už uvažuju kdy začít s předvánočním úklidem a výzdobou( předvánočním úklidem rozumej to čištění koberců, skříni, leštění nábytku, mytí porcelánu atd atd.) Kdy začínáte vy aby na dvent bylo hotovo a do Vánoc už dělat jen běžny úklid aby bylo čisto a voňavo na svátky. Kde všude si dáváte výzdobu? Miluju vánoce každý rok se snazim aby to nebylo okoukaný. Dávám adventní stromečky malé různě po bytě a pak velký hlavní strom do obýváku 23.12. jsem asi cvok. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
769
2.11.22 10:04

Nevím, porcelán a chytače prachu nevedeme. Takže stačí běžný úklid který děláme o víkendu. A s výzdobou až někdy v prosinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.11.22 10:06
@Sundlinka píše:
Zdravím, už je listopad a jelikož na konci listopadu je první advent, už uvažuju kdy začít s předvánočním úklidem a výzdobou( předvánočním úklidem rozumej to čištění koberců, skříni, leštění nábytku, mytí porcelánu atd atd.) Kdy začínáte vy aby na dvent bylo hotovo a do Vánoc už dělat jen běžny úklid aby bylo čisto a voňavo na svátky. Kde všude si dáváte výzdobu? Miluju vánoce každý rok se snazim aby to nebylo okoukaný. Dávám adventní stromečky malé různě po bytě a pak velký hlavní strom do obýváku 23.12. jsem asi cvok. :lol: :lol: :lol:

Neřeším nějaký šílený úklid. Uklízím denně a průběžně. Max než dám světla a samolepky do oken, tak je umyju :think: advent začíná první adventní nedělí nebo 1.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65393
2.11.22 10:08

@Sundlinka nemám koberce, nemám porcelán a takový věci do pamatuji z dětství a ne, nedělala bych to jen proto, že je advent a budou Vánoce.
Je to o klidu a o pohodě.
Takže pokud mám neumytá okna, je mi to jedno.
Hlavní je být s rodinou a v klidu a pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
2.11.22 10:10
@Sundlinka píše:
Zdravím, už je listopad a jelikož na konci listopadu je první advent, už uvažuju kdy začít s předvánočním úklidem a výzdobou( předvánočním úklidem rozumej to čištění koberců, skříni, leštění nábytku, mytí porcelánu atd atd.) Kdy začínáte vy aby na dvent bylo hotovo a do Vánoc už dělat jen běžny úklid aby bylo čisto a voňavo na svátky. Kde všude si dáváte výzdobu? Miluju vánoce každý rok se snazim aby to nebylo okoukaný. Dávám adventní stromečky malé různě po bytě a pak velký hlavní strom do obýváku 23.12. jsem asi cvok. :lol: :lol: :lol:

Porcelan, to jsem cistila naposledy v 18 u me mamy. :mrgreen:
Koberce cistim pravidelne, stejne tak uklid. Adventni venec v adventu a zbytek tak v pulce prosince.

Cisto a vonavo na svatky? Jak to u vas vypada tedy mimo svatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
2.11.22 10:15

Okna jsem myla v říjnu… porcelán, koberce nemám, jen dcera v pokojí takový ten mensí 2×3m… ten se čistil na jaře. A jinak uklízím průběžné pořád… v záři myla důkladně kuchyň i lednici… to ještě do vánoc beztak budu muset umýt po pečení, teď minulý víkend třídila v obývaku skřínky, papíry… Jindy vezmu důkladně koupelnu… jindy dětský pokoj… nedělám vánoční úklid… mám pořád nějak uklizeno. A výzdobu děláme tak pár dní před vánocemi. Na advent jen adventní věnec v obývaku. A naše výzdoba je jen pár keramik nějaký sněhulák, stromeček dřevěny… dokupy cca 5-7ks toho máme co se tak někde vždy koupilo. A do kuchyně na stůl větvičky ozdobíme. V obýváku stromeček vánoční 23.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
2.11.22 10:16

Nezačínám, nemáme žádné koberce, porcelán co by se musel extra čistit, nábytek co by potřeboval leštit :mrgreen: dělám průběžně normální úklid, před Vánoci max tak vytřídíme s dětmi hračky, aby bylo místo na nové a umeju okna, abych měla kam nalepit vánoční samolepky, práce tak na půl hodiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.11.22 10:19

Leštění nábytku a mytí porcelánu :mrgreen: dobrej vánoční humor.bude to probíhat, jak se to stihne. Výzdoba do obýváku a na zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
2.11.22 10:22

Až se mi bude chtít, tak nalepím do oken zimní motivy a jinak nic neřeším, prostě uklízíme průběžně :) a někdy po půlce prosince postavíme stromek, ať si ho doma užijeme, protože na svátky odjíždíme pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
2.11.22 10:24
@Sundlinka píše:

Zbytečné pracholapače nevedu, okna jsou mytá cca před měsícem, koberec nemám ani měsíc…
Leštit nábytek, to je jako na co dobré? Utře se prach a hotovo.
Skříně dtto.
Výzdoba sestává ze světýlek ve váze, a když se mi moc chce, nějakého chvojí na dveřích.
Sice úklid jako nutnou činnost nenávidím, ale dělám to průběžně, a hodně v tom pomohl robotický vysavač a robotický mop. Kdyby tak vymysleli něco automatického na sporák :D a vyndavání nádobí z myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
2.11.22 10:27

Koberce mají v pokojíčcích děcka takže vyčistíme asi teď o víkendu. Okna jsem myla před 2 dny. Dcera má za 3 týdny narozeniny a to už mám zároveň i nazdobeno na vánoce - nějaká girlanda, okna nazdobit, děckám pokojíček. Ale úklid tak nějak normálně, nehrotím to, uklízím pravidelně. A porcelán fakt nemáme naštěstí 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.11.22 10:31

My máme čisto a voňavo i mimo svátky, nějaký šílenství kvůli uklidu nevedu. Výzdobu dávám před první adventní neděli. Když se tedy povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.11.22 10:31

Vanocni uklid neprovadim, nejsem blazen :mrgreen: Naklizeno nemam nikdy, takze ani na Vanoce :mrgreen: Uklizim provozni bordel, jinak me to nedere. Zdobim nekdy v prosinci, az zacnou decka tahat dekorace vyrobene v institucich. Vcera jsme meli teprve Halloweenskou party :mrgreen: Potrebuji zazimovat zahradu a tak…do Vanoc jeste casu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
2.11.22 10:45

Okna umyju po sezóně berušek, které okupují náš dům a já jich nechci mít plný byt. Spolu s tím operu i záclony a hodím do oken světýlka.

Zbytek je běžný úklid, který sfouknu během víkendu. A k tomu vytáhnu nějaké vánoční svíčky.

Hotovo dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.11.22 10:46

Nehrotíme. Není třeba. Bude akorát normální, průběžný úklid doma, jak ho děláme. Plus okna, vchodové dveře a oboje garážová vrata umyjeme. Ale to se dělá pravidelně, že se práší od cesty/ venku. My máme jen bílý nábytek a v kontrastu k betonově šedé a antracitové. To se dobře průběžně udržuje, leští. Žádné pracholapy, otevřené poličky nemáme. Koberce mají pouze děti každý ve svém pokoji kousek (150×200 cm), ať si mají, kde sednout na zem. A jeden takový malý máme v pracovně a u sedačky. Všede je dlažba kromě těch kousků koberce. Tak to je snadná údržba. Vysát a vytřít. Teď o podzimních prázdninách proběhlo třídění věcí u dětí ve skříních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová