PPM pobírá otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
15.5.19 14:34
@P4ja píše:
Jj, já myslím, že bys normálně došla na pracák. A máš nárok na podporu ne?? Tak by ti to na tu dobu než naběhne RP a ty ho budeš pobírat, vyšlo si myslím.A pak je druhá možnost, že to nebudete komplikovat a ty po porodu normálně začneš brát rodičovský příspěvek, jako člověk, který nemá na PPM nárok.

Nene, ani na podporu bych nárok neměla…tam je potřeba pracovat minimálně 12 měsíců a to by mi zase uteklo o 2 týdny :lol: :lol: takže spíš jen, aby za mělo bylo placeno pojištění…
No uvidíme, manžel slíbil, že vyzjistí v práci, co by se dalo atd…třeba to tak nakonec dopadne, že půjdu rovnou na ten rodičák, ať pak nemusím mít půl roku staženou prdel, že jsme někde něco udělali nezákonného…člověk přijde o víc no…jen prostě naštve, že to takhle uteče o chlup :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.5.19 14:35
@Sněženka25 píše:
Nene, ani na podporu bych nárok neměla…tam je potřeba pracovat minimálně 12 měsíců a to by mi zase uteklo o 2 týdny :lol: :lol: takže spíš jen, aby za mělo bylo placeno pojištění…
No uvidíme, manžel slíbil, že vyzjistí v práci, co by se dalo atd…třeba to tak nakonec dopadne, že půjdu rovnou na ten rodičák, ať pak nemusím mít půl roku staženou prdel, že jsme někde něco udělali nezákonného…člověk přijde o víc no…jen prostě naštve, že to takhle uteče o chlup :pocitac:

Ale já bych to strašení tady nebrala zase tak vážně. Víte, jak je to potřeba udělat, aby s tím nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
15.5.19 14:42
@P4ja píše:
Ale já bych to strašení tady nebrala zase tak vážně. Víte, jak je to potřeba udělat, aby s tím nebyl problém.

NO to právě nevím, jak by bylo co potřeba udělat…nikdy jsem žádnou kličku v zákoně nevyužila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.5.19 14:44
@Sněženka25 píše:
NO to právě nevím, jak by bylo co potřeba udělat…nikdy jsem žádnou kličku v zákoně nevyužila :mrgreen:

Už ti to tady psalo x lidí. Žádná klička to není. Manžel se v práci musí domluvit, aby mu dali jinou smlouvu a jinou práci než tu, na kterou bude čerpat PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.19 14:51

My jsme to ted takhle meli. Manzel sel na mateřskou, ale zaměstnavatel mu tu smlouvu nechtel dat, jde o mezinárodní velkou firmu, tak sel pracovat brigádne jinam. Sli jsme na OSSZ a tam jsme podepsali dohodu. Já jsem v domacnosti a mam péči do 7 let na starsiho, takže jsem z pohledu VZP byla poresena. Ted jsem normálně na rodicaku. Příjemný bonus byl, ze v té době si neodepisoval deti ani sebe, brigáda byla neofiko, takže nam vraceli za každý měsíc co byl doma cca 5t na daních.

• Citovat
  • Upravit
4515
16.5.19 22:02

Holky a kdyby šel na „mateřskou“ otec dítěte, tak tu žádost o PPM budeme taky řešit na gynekologii? :think:
A ten papír, co podepíší spolu manželé o svěření dítěte do péče - k němu není žádný předepsaný tiskopis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.19 09:53

krácení PPM

Holky a když na PPM nárok mám a nastoupím na ní 8t před porodem, pak budu pobírat v 6ti nedělí a potom na PPM nastoupí otec, tak se jeho 22t krátí o těch 8, které jsem vyčerpala já před porodem? Nebo je to jedno?
Předem díky za info, jsem z toho jelen a potřebujeme, aby byl na PPM tatínek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.6.19 10:18

@Klára2222 Otci se od 22 týdnů odečtou všechny dny, kdys byla na PPM ty, kromě dnů od porodu do konce šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
9.6.19 10:22
@Sněženka25 píše:
Holky a kdyby šel na „mateřskou“ otec dítěte, tak tu žádost o PPM budeme taky řešit na gynekologii? :think:
A ten papír, co podepíší spolu manželé o svěření dítěte do péče - k němu není žádný předepsaný tiskopis?

zjistila jsi k tomu neco? ja myslim, ze z gyndy zadny papir nepotrebuje, ze ten dostanu ja a budu ho pak potrebovat k zadosti o rodicak…
jinak ne, predepsany tiskopis neni, ale je stanoveno, co ta smlouva musi obsahovat, ale to uz asi vis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
9.6.19 10:38

@Lendeš prosím, když tě tu mám :kytka: myslíš si, že bude nějaky problem, když o RP budu žádat až po manželově PPM? respektive ne hned po porodu na těch 6 týdnů, než začne manžel čerpat PPM, ale až on ji dobere, takže něco půl roku po porodu? Přiznám se, že je to čistě z pohodlnosti, žádat po porodu, skoro hned rušit, čekat jestli to zaregistrovali správně, abych nemusela řešit vrácení, řekla bych, že v šestinedělí budu mít jiný starosti… Aby mi pak neřekli, že to je problém - už jak to píšu přijde mi to jako blbost…Já si myslím, že by to problém být neměl, ale už mě napadají i takovéto scénáře :think:. Zdravotní pořešené mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101792
9.6.19 11:35

@debra.morgan Ne, problem to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.6.19 12:42

@debra.morgan Je to čistě na vás, problém to není, jak už odpověděla j. a.n. i1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.6.19 12:49
@debra.morgan píše:
zjistila jsi k tomu neco? ja myslim, ze z gyndy zadny papir nepotrebuje, ze ten dostanu ja a budu ho pak potrebovat k zadosti o rodicak…
jinak ne, predepsany tiskopis neni, ale je stanoveno, co ta smlouva musi obsahovat, ale to uz asi vis…

Chlap žádá prostřednictvím jiného formuláře, jde stáhnout na webu ČSSZ nebo ho dostane na pobočce, je to Žádost o peněžitou pomoc v mateřství při převzetí dítěte do péče, k tomu přiloží tu dohodu s matkou + zaměstnavatel přiloží klasicky přílohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.19 13:16

dohoda s matkou

A ta dohoda s matkou má taky předepsanou formu, nebo to napíšeme jen tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
9.6.19 13:27
@debra.morgan píše:
jinak ne, predepsany tiskopis neni, ale je stanoveno, co ta smlouva musi obsahovat, ale to uz asi vis…

Jojo už to mám vyzjištěné, normálně se dá na internetu stáhnout žádost o PPM při převzetí dítěte do péče…tak tu vyplníme a odevzdá ji manžel zaměstnavateli a zároveň i tu dohodu o převzetí dítěte do péče…taky jsem si už našla, co musí obsahovat, po neděli jí asi sesmolím :)
A jinak, sice se ptáš někoho jiného, ale odpovím ti taky…též budu žádat o rodičák až poté, co manžel dobere půlroční PPM. S tím žádný problém není, pokud vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat