PPM pobírá otec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lendeš píše:
Chlap žádá prostřednictvím jiného formuláře, jde stáhnout na webu ČSSZ nebo ho dostane na pobočce, je to Žádost o peněžitou pomoc v mateřství při převzetí dítěte do péče, k tomu přiloží tu dohodu s matkou + zaměstnavatel přiloží klasicky přílohu.
Jojo, to vim, že je to jiný formulář, dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára2222 Na tu dohodu myslím žádný předepsaný tiskopis není. Musí tam být den porodu, den převzetí dítěte do péče otce, prohlášení matky, ke kterému dni přestala pobírat PPM, ověřený podpis matky. Nejlepší je podle mě sepsat to přímo na OSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě má napadlo, na gynekologii mi vypíší žádost o PPM, přestože nemám nárok, to pak budu potřebovat k žádosti o RP (aspon tak jsem to pochopila), asi si ten papír mám na toho půl roku schovat, že? Mívají ten papír běžně doktorky u sebe nebo jste si ho nesly vytisknutý?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Jinde nez u doktorky ho neziskas, neni ke stazeni. A jinak dle zakona potreba neni, je to jen vymysl nekterych urednic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@debra.morgan Jinde nez u doktorky ho neziskas, neni ke stazeni. A jinak dle zakona potreba neni, je to jen vymysl nekterych urednic.
tak dřív (ostatně i dnes) se podle něj volila výška RP ne? Dnes už myslím není (nemusí být) automaticky RP na 4 roky, pokud nemám odpracováno, ale nějake omezeni tam je ne
? Myslím max. 7600kč/měsíc, ale ted si nejsem jistá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Ne, podle nej ne, na základě toho a prilohy o prijmech od zamestnavatele ti ossz schvali ppm a teprve ossz ti vyda potvrzeni o jeji vysi a podle toho se voli rp. Takze pokud na ppm nemas narok, tak je ti ten papír k prdu a nechapu co by mel podle urednic dokazovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@debra.morgan Ne, podle nej ne, na základě toho a prilohy o prijmech od zamestnavatele ti ossz schvali ppm a teprve ossz ti vyda potvrzeni o jeji vysi a podle toho se voli rp. Takze pokud na ppm nemas narok, tak je ti ten papír k prdu a nechapu co by mel podle urednic dokazovat.
No, na tom papíru je nástup na PPM. A ten není potřeba. Nevím, jestli tam nebyl termín porodu, ale ten slouží jen ke stanovení odchodu na PPM, a pak se prokazuje rodným listem. Taky netuším, k čemu by měl být ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
tak dřív (ostatně i dnes) se podle něj volila výška RP ne? Dnes už myslím není (nemusí být) automaticky RP na 4 roky, pokud nemám odpracováno, ale nějake omezeni tam je ne? Myslím max. 7600kč/měsíc, ale ted si nejsem jistá…
Tak výši příjmů, resp. denni dávku zjistíš na OSSZ a potvrzená data pobírání PPM. Když ji nečerpáš, tak ti to je na nic. A op a rodný list. A když budeš žádat o RP, tak myslím můžeš čerpat nejvíc těch 7600. Ale můžeš doložit příjem od manžela a volit podle něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Tak výši příjmů, resp. denni dávku zjistíš na OSSZ a potvrzená data pobírání PPM. Když ji nečerpáš, tak ti to je na nic. A op a rodný list. A když budeš žádat o RP, tak myslím můžeš čerpat nejvíc těch 7600. Ale můžeš doložit příjem od manžela a volit podle něj.
Jasne, to vim, stejně si budu dávat rp na 3 roky. ![]()
Jinak díky za rady vsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jen pro info, kdyby to tady jeste nekdy nekdo cetl a ridil se tim… urad prace ten list o ppm, ktery vydava gynekolog chce, prestoze na ppm narok jako student nemam. udelam jim radost a list dovalim, hadat se tam s nima nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Ja bych se asi zajimala k cemu ho potrebuji a z jakeho predpisu vychazi, ze ho chteji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 no hadat se mi s nima nechce, takze si ho na gynde napsat necham…zatim mam jen info po telefonu, protoze jdu ve stredu asi uz na posledni kontrolu na gyndu, tak abych to mela vse vyrizene a pripravene a nemusela to pak shánět kdovi kde…je mozny, ze pak z oci do oci bude situace jina a papir chtit nebudou, nevím, ale po telefonu se tvarila, ze i jako student papir mit mam…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli jste nektera neresila podobnou situaci: jsem na rodicaku s prvnim prckem, za 3 mesice cekame druhy, na PPM mam narok skrz smlouvu na dobu neurcitou, ale chtela bych do dne porodu pobirat rodicak na prvni dite, a po sestinedeli aby nastoupil manzel na PPM (jde mi o to, ze muj plat byl dost nizky, takze se me to financne vyplati brat materskou pres muze, ktery ma ted vyplatu o dost vyssi). Ptala jsem se na pracaku, volala na socialku, z jednoho si me prehazuji na druhe, pac jsem asi jedina, ktera ma na PPM narok a nechce ji pobirat…tak jestli jste to nektera neresila taky? Diky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jananas3
Prehodit PPM v 6ti tydnech na tatinka nechcete proc? To ten rodicak za 6tydnu je fakt vetsi ranec, nez tvoje PPM za 12tydnu? Nehledne na to, ze kdyz se ditko narodi ke konci mesice, tak za ten mesic RP nedostanes, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jananas3 nějak se pořád nemůžu dobrat toho. Jak to chcete.
- Takže do porodu vy budete na RD a RP s prvním dítětem.
- Po porodu co těch 6 týdnů? RP na druhé? Nebo mateřská a tu pak přehodit na manžela? Ví on o tom, že nebude chodit do práce? Mateřskou nemůžete brát přes manžela. On ji bude brát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit