Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@xjuklickova píše:
Proc by nevydelala? U nas pres agenturu vydelavaji 17 v čistém. Cozpak vite co ji nabidli?Myslim, ze se prace da zvladnout, proste to chce vsechno poradne vydrbat. Kdyz si vezmu ze nas uklid 8 hodin z 12 drepi na denni mistnosti, tak to asi takova drina nebude
Tak zdravotní sestra si vydělá dvakrát tolik.
@Švédka87 jako 38 čistého? Kde? To snad i zmenim zaměstnavatele
@Annabela11 píše:
@Michelle_M Tak do prace uklizecky zapada i uklid wcale ono vem si treba zamestanci hospiců co maji za praci prebalovani pokalenych lidi myti atd…taky nic prijemneho.To bych radeji brala ten uklid.
To určitě, kdybych musela volit třeba mezi sanitářkou a uklízečkou, tak taky beru spíš ten úklid. Já bych navíc se svými padesáti kilo ani neuzvedla pacienta, co váží jednou tolik než já.
Maminky pracovala bych na LDN jako uklizecka
dvousmenny provoz plus patky soboty nedele obcas
Podle mě záleží hodně v jakém kraji. Ono tam, kde má člověk u pásu přes 30 čistýho, proč by uklízečka nemohla mít přes 20 klidně
. Popravdě mi 19 nepřijde nějak vysokej plat. A tam, kde maj přes 20 inženýři, tam to asi uklízečka mít nebude.
@Zlatývoči píše:
Možné to klidně je. Tady hledali uklízečku přímo na operační sály, 12 hod. směny a taky tam nabídka překračovala 20 tis. A zdravotní sestry mají s příplatky už ke 30ti tis. A proč ne, odmakají si to, směnný provoz, 12tky, i ta uklízečka může mít přiměřený plat, přece jen zrovna v nemocnici je úklid důležitý, málokdo to dělat chce, lidi se nad tím ofrňují.
Kde? Prosím tě kde? 20 leta praxe a sestra má těch 30tis čistého, Nástupní 21tisíc hrubého. Moje mamka je v práci neustále, noční, svátky a jako jediná s odrostlýma dětma si právě bere ty směny, které nikdo nechce (Vánoce, Silvestr apod.) a má ušmudlaných 26/27tisíc. Jestli má uklízečka 20čistého, pak je někde prostě chyba, a nedivím se, že ty holky po škole jdou jinam.
@Švédka87 píše:
Tak zdravotní sestra si vydělá dvakrát tolik.
tak to jsi asi neviděla výplatnici zdravotní sestry, že?
@Anonymní píše:
Kde? Prosím tě kde? 20 leta praxe a sestra má těch 30tis čistého, Nástupní 21tisíc hrubého. Moje mamka je v práci neustále, noční, svátky a jako jediná s odrostlýma dětma si právě bere ty směny, které nikdo nechce (Vánoce, Silvestr apod.) a má ušmudlaných 26/27tisíc. Jestli má uklízečka 20čistého, pak je někde prostě chyba, a nedivím se, že ty holky po škole jdou jinam.
Moje dcera chce jít po základce na zdrávku, tak jsme se byly nedávno podívat ve škole na dni otevřených dveří. A byly tam i sestry z nemocnice, kam se chodí na praxi a měly tam i vypsaný platy. Jasný, základní plat tam byl asi 27 tisíc, ale ten nejvyšší plat (VŠ, asi dlouhá praxe a nějaký specializovaný oddělení) byl 49 tis. hrubýho.
@Anonymní píše:
Proč tak zhurta? Nebudu ti psát kde, ale je to blízká příbuzná. Je pravda, že roky praxe má. Mně třeba nepřijde ani těch 27 tis. ušmudlaných. Platy šly ve zdravotnictví, co se týká sester, nahoru. Ještě před několika lety brala 17, to byla na zdr. sestru bída. Teď to tu má sanitářka. I uklízečka je potřebná a i uklízečka, pokud dělá zodpovědnou práci, což úklid operačních sálů je, může snad být dobře ohodnocena. Zvlášť, když to nikdo dělat nechce. Nechce taky trochu proto, že si je každý bere do huby, proč by měly mít tolik a tolik peněz. Tím, že bude brát ta uklízečka minimálku, se zdravotním sestrám plat nezvýší. To mají na starost jiní.
Prosím anonym, osobní informace. Pracuju jako sestra, mám 0,75 úvazek a čistýho beru cca 25-27 tisíc, podle měsíce. Holky na plný mají přes 30. Samozřejmě základ je nižší, já mám tuším kolem 17,ale naskáče to za noční, víkendy, riziko, směnnost, odměny.
Jo, a dělám v menším špitále, na obyč odd, mám jenom maturitu.Ve fakultkách, na ARO, JIP, záchrankách, nebo pokud mají VŠ, tak berou podstatně víc. Takže podle mě pokud sestra s dvacetiletou praxí bere 20 čistýho, tak je hloupá a nevim, proč to dělá.
Uklízečky u nás mají kolem 16 čistýho-viděla jsem pásku, pokud udělá nějaký víkend, což je přesčas, tak těm dvaceti čistýho věřim.
@Anonymní píše:
No ale ona ta prace uklizecky je dost důležitá nemyslíš??Proc by nemohla brat tolik? To neni jako driv ze delala zenska uklízečku za par šupu, dnes je to jine a je to v pořádku.
@chs.jasmin píše:![]()
![]()
tak to jsi asi neviděla výplatnici zdravotní sestry, že?
Dělám to. Tak vím.
@Švédka87 píše:
Dělám to. Tak vím.
A kde prosím bere sestra 38tisíc čistého? ![]()
@chs.jasmin
Byla rec o 34000. I vice. Ceske Budejovice. Mame plno mista tak pokud znate nekoho kdo to dela a nema praci nebo je nespokojeny tak sem s nim.