Práce našich maminek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anna766 jasný, já spíše k šicím strojům a obléknu si hezký děti
ale s dcerou sportujume hodně, aby měla všestranný základ a 3× týdne má tréninky ve 2 sportech, které si vybrala
- Citovat
- Upravit
@jkra píše: Více
Jasný, ale pokud je to tak, tam žádné jezdění na kole nepomůže. tam to bude o něčem jiném.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Vis, tohleto sablonovite videni nemusi byt vzdycky pravdive. Jen je to pohodlne pro nektere lidi, kteri si podle toho utvareji nazory a nahledy na ostatni. Moje babicka /*1908/ pochazela ze sesti deti, tatinek jim padl v prvni svetove. Babicka udelala akorat mestanku, coz byl tehdy neco jako dneska prvni stupen. V patnacti nastoupila do sluzby do rodiny pana lekarnika. Pak delala v kuchyni, mela deti, v pozdejsim veku az do duchodu delala uklizecku. V zivote nebyla nikde v cizine a myslim, ze snad ani na Morave nebo na Slovensku. Ale celozivotne byla vasniva ctenarka, milovala zivotopisne a historicke romany, diky tomu mela dost velky rozhled a prehled. Umela krasne vypravet, pro vnoucata mela nadpozemskou trpelivost. S nastupem do duchodu si poridila sici stroj a sama se naucila sit a zvladala i hodne slozite veci.
Nemuzes hodnotu cloveka a jeho zivota pomerovat jen s ohledem na dosazene vzdelani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 píše: Více
Tak to jste mě ale hodně špatně pochopila. Já přece neporovnavam hodnotu cloveka a jeho život jen s ohledem na dosazene vzdělání.
Jen jsem psala, že když někdo ustrne v sebevzdelavani a v seberozvoji, tak je pak mnohem těžší se do toho znovu dostat a najít si dobrou práci. To je celé.
- Citovat
- Upravit
@Denisa56 to si krásně napsala né každý na to má udělat školu a studovat jazyky a přesto to nemusí být nepoužitelný člověk
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 píše: Více
Tohle, ale byla opravdu jiná doba. Dnešní padesátníci už mohli cokoliv, cestovat, studovat.. Určitě není nutné aby každý měl VŠ. Pokud, ale například budu vyučena v oboru který mě nebaví, neuplatní se, budu bydlet v zapadákově bez řidičáku a fňukat jak musím makat v továrně, je to moje chyba, že jsem s tím vcas něco neudělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Mne je 40 a tedy měli jsme Na gymplu rozšířenou výuku informatiky a naučila jsem se tam i tvořit html stránky ![]()
Nemluvě o Wordu exelu atd ale to už jsem z umělá z domova… Novinkou pro mě byly kontingencni tabulky. uzbavam tedy že v té době 5 let co se technologie a programu tyce velký rozdíl.
Záleží prostě škola od školy.
Mycjsme každopádně doma měli pc asi od mě 3 nebo 4. Třídy… Pamatuji se to bylo určitě před rokem 95 protože jsme neměli Windows ale byl tam jen příkazový řádek a pak se dala spustit taková tabulka kde byly se se psaný programy.
Jojo.. T602 rulez
Jinak já chodila asi od 3. Třídy na programování Karla a pak i programování v Pascaku základy programování jsme tedy měli taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova píše: Více
No v tom 1995 mi bylo šestnáct, takže už v druháku… Tehdy opravdu ten rozdíl byl vidět hodně…
6 let po revoluci…
Co vím, tak opravdu v té době PC doma neměl nikdo…
Telefon/ mobil science fiction ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova já jsem počítač domů pořizovala když dcera byla na druhém stupni ZŠ. Kvůli střední škole, aby ho měla doma a mohla na něm pracovat do školy a naučila se. Pamatuju jak máma nadávala že kupujeme další kravinu do baráku, že zbytečně vyhazujeme peníze.
Říkala jsem jí, že už je to nutnost, že až tyhle děti budou v zaměstnání, tak počítače bude mít každá hajzIbába. Tak se ušklíbla a prej že to určitě… moc jsem se nesekla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček píše: Více
No hle pokud je někomu dnes 50, tak se narodil v roce 1974, revoluce ho chytla v 15 ti, tedy na střední. Věř že v podstatě odchodili ještě ve většině případů komunistickou školu.
Já byla páté třídě a ty změny šly za pochodu, myšlení lidí a podmínky se neměnily tak rychle
Se studiem v zahraničí to teda v té době noc růžové nebylo.
Vím když jsem si v roce 1998 chtěla požádat o Au-pair Visa v Belgii a Švýcarsku, bylo to martirium. V Belgii jen díky tomu, že jsem žila v rodině diplomatů, ve Švýcarsku v té době bez šance. Pokud se podařilo pracovně vyjet do zahraničí, tak vedly právě Au-pair pobyty, nebo lidí pracovali na farmách. Najít klasickou práci, no moc lidí jsem nepoznala, pokud to nebyly holky, co se venku vdaly. Takže pro ty nynější padesátníky to bylo ještě náročnější. Vím, že pár lidí na VS mého věku jeli do Států na prázdniny Work and travel, ale určitě ty příležitosti byly úplně jinde… Úplně bych tohle nesoudila, že se vše mohli naučit levou zadní..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím přesně. Asi před 15 lety. Byl to ještě velký monitor, k tomu krabice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem 76 a taky mi nepřišlo, že by šlo všechno. Ona ta doba bez mobilů, počítačů byla jiná. Já si pamatuji, jak jsem volala našim z budky k jejich sousedům. Maminka tam musela být v ten čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
Prosím tě 15 let zpátky, my se tu bavíme o době, kdy dospívali dnešní padesátníci, tedy krátce po 1989 ![]()
Rok 1989 a 2010 je trochu rozdíl ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, to je prostě problém. Já jsem zkoušela rozesílat životopisy i za mamku. Nikdo se nikdy neozval, ani na pozici recepční, kde chtěli akorát základní vzdělání a nepozadovali jazyky. Jakmile člověk nemá praxi a je už starší, tak tu práci hledá horko těžko a nakonec zbyde jen práce u pásu.