Práce našich maminek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
55976
29.9.24 17:17
@Anna766 píše: Více

Protože si povzdechla, že to nejde. Tak ji jen píšu, že jde. Vidím to dnes a denně. To je celé…spousta lidí je zasekla ve stereotypech. Ona spíš nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
29.9.24 17:20
@šklíbakočka píše: Více

A proč ne? Já třeba vstávám v půl čtvrtý, dělám dvanáctky, dojíždím skoro padesát kilometrů a když přijedu v sedm večer z práce, tak je moje jediná činnost se osprchovat a sednout si s manželem a popovídat si. V devět už mi padají víčka a jdu spát. Ve volných dnech je to samozřejmě jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
29.9.24 17:32
@Denisa56 píše: Více

Já jsem ale nemluvila o 12 hod., tam to je jiné. Já jsem mluvila o běžné pracovní době, o běžném životě. Většina lidí nedělá 12, pokud ano, mají volné dny, kdy jsou třeba aktivní. U 12 to je jasné, že nepůjdu cvičit, půjdu spát. Nechytejme se za slovo, ale ten popis těch paní tady 50 plus je opravdu podivný. To prostě není běžný vzorek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148284
29.9.24 17:37
@jkra píše: Více

I kdyby nechtěla, co na tom? Každý jsme jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148284
29.9.24 17:39
@Denisa56 píše: Více

Asi tak jsem to myslela. Není ostuda přijet v šest domů a zalézt s knížkou. To jako jsi špatná že ještě nevytáhneš kolo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
29.9.24 17:46

Kdyby nechtěla, tak si nepovzdechne. To je to, co mě zarazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148284
29.9.24 18:00
@jkra píše: Více

Ona si nepovzdechla :mrgreen: normálně napsala že přijede večer a už není na to čas, a hned dostala rady jak má jezdit na kole potmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
29.9.24 18:10

Ne, dostala radu, že to jde, když se chce. Pak reagovala že tma a tak. Tak to nejde, v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105782
29.9.24 18:23
@Žanda-Panda píše: Více

Za stejnou věkovou kategorii
Mne je 58…jsem vyučena postacka, pak jde dodělávala maturitu uz pri zamestnani
Do MD tedy na poste, vrátit jsem se nemohla kvůli směnám…napadlo mne delat doručovatelku…ale to s malýma dětmi vůbec neslo…pres kamarádku jsem se dostala na Telecom..kde byly tehdy značně výhody ohledně pracovní doby…zacinala jsem na 24 h týdne, pak na sest denně a postupně na plny…ranni, odpoledni, noční.
Odešla jsem dělat operátoru do hotelu, původně domluva na ranní a to se brzo zvrhlo do smen…byla jsem tam 22 let az do kovidu, kdy jsem dostala padáka.
Pul roku jsem nemohla nic sehnat, pak pres synova kamaráda DP…jsem tam naprosto spokojena, akorát ranní je od moc brzo a bojuju stale o smlouvu na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
29.9.24 18:28
@Aglája75 píše: Více

Prej zabřezla bez rozmyslu. Zato ty jsi tak dlouho rozmýšlela, že jsi zabřezla v důchodovém věku.

• Citovat
  • Upravit
5757
29.9.24 18:42
@jana0979 píše: Více

Ty nevis ani kdy se v CR chodi do duchodu? Je to o 30 let pozdeji nez jsem zabrezla:) :mrgreen: No jo ono snaha urazet je vetsi a beda jak se nekdo ohradi proti mistnim milkam :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.09.24 v 18:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 18:43
@Anonymní píše: Více

Prosím tě…nikdo s mozkem v hlavě nebude jezdit s koněm v terénu potmě, chápeš to? Kůň není kolo.
@Anna766
Děkuji za zastání. Mít a realizovat hobby není o tom, jak to dělat v nouzi potmě, ale jak si to užít. V klidu a za denního světla. Ono taky je něco jiného bydlet v domě a nebo v bytě, kde je minimum práce okolo - ta práce se taky musí někdy udělat.
Dost možná kdyby ta paní, co ví jak mám co dělat, absolvovala můj sportovní víkend, byla by k. o. už v neděli ráno, protože my se opravdu o víkendu realizujeme. To je sport a zábava, která nabíjí…

Nicméně, můj příspěvek byl o tom, že v 59 letech má člověk daleko méně síly, než tomu bylo ve 40, potom v 50. Na to přijde každý sám a není to o lenosti. Ano, cítím se vyždímaná a unavená z práce. Ano, připadá mi to dlouho ještě takhle pracovat 6 let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.24 19:04

Maminka je už hodně stará, takže té se to dávno netýká, ale můžu ti říct zkušenost z rodiny. Bratrancova žena, na krku padesátka. Vyučená kuchařka, ale v podstatě bez praxe. Mateřská jedna, druhá, pak nebylo místo, tak na pracáku, pak brala co bylo. Bydlí na malém městě, kde práce není. Většinou všichni, kteří nemohou dojíždět nebo nemají vzdělání, aby se mohli chytit v okresním městě, pracují v té jediné fabrice, která tam je. Nebo v podobných fabrikách v okolí. Že je to práce za pár šupů, fyzicky namáhavá, to je jasné. Ona by taky ráda dělala někde v kuchyni, ale nemá šanci. Leda tak v hospodě jako pomocná kuchařka, ale to je placené ještě míň a navíc dlouho do večera. Takže teď i vzhledem k věku jí nezbyde už nic než ten pás. Je to bída. Když někde řekneš - bude mi padesát, vlastně nemám žádnou praxi, nebyla jsem v žádném zaměstnaní déle než tři roky, tak to je konečná. Proto pořád říkám investuje do vzdělání dokud to jde, bez toho nejste nic.

• Citovat
  • Upravit
1941
29.9.24 19:06

Máš pravdu jsem o trochu mladší než ty a cítím jak ty sílý ubívaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1941
29.9.24 19:10

Nechci tě brát iluze, ale když je vyučená kuchařka myslíš, že by dala střední ne každý má předpoklady ke studiu, já jsem taky jen vyučená a prostě nemůžou mít všichni maturitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat