Práce našich maminek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@nikitice píše: Více
My si první mobilní telefony pořídili s manželem tak před 23-24 lety, nebo tak nějak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to volání z budek mělo své kouzlo. Stejně tak jsi se domluvila, že někde budeš v danou dobu a ti lidi tam byli…
Pamatuješ ještě na internetové kavárny?
Si pamatuju, jak začínal internet ![]()
Na střední jsme měli profesora a ten měl mobil, takový velký kufr, dlouhá anténa a přijmout hovor bylo pomalu že ti padne výplata 🙉
První mobil jsem měla v 19ti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Ale já to psala @ludmilaadamkova tak proč reaguješ a rozčiluješ se?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žanda-Panda
Mé ségře je 55 a hrozně si užívá vnučku, zahradu. Mám pocit, že si až teď dává život dohromady včetně i nějakých dluhů atd., ale má čas i na koníčky. Má dlouhý-krátký týden, takže v ten krátký pracuje jen dva dny. To jezdí i na kole, cvičí. Původně měla polygrafickou školu s maturitou, ale léta prodává.
Já teda také prodávám a jsem spokojená. Pracuji dva dny práce, dva volno takže sice mám dvanáctky, ale hodně volna. Čas na sebe, pro sebe je furt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
My také tak nějak. Já ho před 23 lety měla, ale samozřejmě tlačítkový. V tu dobu přítel neměl, pořídil si ho asi rok na to.
Dnes je s mobilem vše jednodušší i třeba jazyky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím, ja bylo hrozné, že tam maminka nebyla
Řekla jsem té sousedce, že zavolám ještě za 10 minut a ona zas nebyla. Pak už jsem neměla třeba drobné nebo čas a volala až druhý den.
A ty domluvy také ne vždy vyšly. Psali jsme si dopisy, kde se sejdeme, ne vždy šlo někam zavolat. Někdo neměl pevnou ani doma.
Internetové kavárny pamatuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nick mandarinka píše: Více
Ale to nikdo netvrdí. Ale pokud ten někdo sedí jen na pracáku a nic nejde, tak co…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ok. Chapu. Jen jeste mala poznamka, on kazdy na to nema, celozivotne se vzdelavat a snazit se nekam posouvat. Nekomu je dobre tak, jak to ma. Jako vsude /i v tech nejlepsich profesich/ jsou nejake klady a zapory, tak si obcas zabrbla, ze ma treba malo penez, nebo musi brzy vstavat, nebo ho z prace boli nohy… A je to. Myslis, ze vsichni ti nalezite vzdelani a scestovali s xxx doplnujicimi kursy jsou stoprocentne spokojeni? Ze si obcas nezabrblaji, ze maji na sobe hodne nalozeno, ze jsou vycucnutí, maji malo casu na rodinu, ze jim zase naordinovali nejaky dalsi kurs, ktery je ve vysledku k nicemu…? Behem sveho zivota jsem delala na nekolika mistech u spolecnosti, kde to bylo promichane od tech nejnizsich pozic pro ty nejvyssi. Do kontaktu jsem prisla se vsemi. A vsichni meli sve duvody, proc si obcas postezovat. To je normalni a lidske.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo 1995 a 2001 co se PC týče úplně jiné svět… Teď si myslím že to zase až tak velký rodil není. Co bylo před 6 lety co se pc týče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to bylo úplně jiný.
Brácha je stejný ročník jako ty, i já si pamatuju, jak naší vůbec nevěděli, kam ho dát na školu…
Takže když tu někdo napíše, že dnešní padesátníci si mohli cestovat po světě a studovat, tak je na omylu. Plus vůbec neberou v potaz, že ty ženy měly s největší pravděpodobností i děti, že…a jaké je téma dneska skloubit práci a děti…
O nějakém HO si mohly nechat zdát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
To jste Teda vydrželi bez PC opravdu dlouho. Teď naopak mi přijde tím že jsou chytré telefony, tablety že se zase trochu z Klasických PC ustupuje m.. Když už mají děti notebooky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova ale 1992 už byly pc ve školách i zaměstnáních, takže tam se s tím setkat musela. Tehdy, když někdo měl technickou školu s maturitou, tak to mělo úroveň a nešel někde k pásu nebo prodávat, ale byl to odbornější pracovník nebo vedoucí. Tehdy měl VŠ třeba jen ředitel podniku, na kancelářského byla maturita dostatečné vzdělání.
Pak zase měla děti, ty měly pc techniku doma, stačilo ji s nimi držet trochu krok, nemusela chodit na žádné kurzy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado Žák moje mamka 61 ročník umí s pc výborně… Jak říkám my měli pc od nějakého 93/94.
Mělo to ještě takové Mega velké diskety ani Windows 95 to nemělo samozřejmě ještě nebyl..
Ale třeba muž dostal pc až někdy nevím kdy.. Hrozně pozdě. Někdy asi až na střední.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gympl, nástup v 89. Na gymplu jazyky, ve třeťáku a čtvrťáku výjezd ven. Jo, nebylo tolik možností, ale nám třeba pořád někdo nabízel brigády, na vejsce, v zahraničí, atd. Na gymplu počítače… Zas tak hrozné to nebylo. Ale bylo to o rodině, také. A dnešní padesátníci naopak často nastoupili už do slušné práce. Já šla po vejsce do práce a hned první rok mě poslali do Ameriky, třeba..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit