Práce našich maminek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
To se přidávám ono neznamená, že když maminka s tatínkem jezdí na kole, že musí každý já třeba v práci mám strašně pohybu obýham kolem mašiny zakládam a odebíram, nezastavim se celou směnu a přiznám se, jsem fyzicky vyřízená bolí ruce, klouby nohy a nedokážu si představit, že sednu na kolo a někam jedu, je strašné jak tady některá děvčata odsuzují, paní co si to covoluje být na úřadu práce, trochu úcty a pokory nejste v jejím věku nevíte co vás potká za zdravotní problémy, také jednou možná zjistíte, že nestíháte těm mladejm a paní to nevzdala snažila se dodělat si vzdělání bohužel ho neuplatnila, ale nemůže se říct, že proto nic neudělala, aby šla z dobou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
Ale nikdo to nenutí. Paní psala, že ve všední den nemá čas. To si myslim jde pořešit. Já zase vidím, že lidé si čas na záliby udělají.
Příspěvek upraven 29.09.24 v 14:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nick mandarinka píše: Více
Promiň, ale paní, které je 51 a I její dcera píše, že byla dlouho doma, pak na pracáku, nic se nenaučila, to je prostě extrém, co sedí doma a nic nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
Nebude důchod a bude pak kňourat, jak je stát zlý. Ale pracák jde doplatit, tak doplatí nějaké statisíce a třeba důchod bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tal me děsí, co tu děláte z padesatiletych zen
.
Za par let mi také bude tolik.
Ale cítím se nějak stále v mladě, s PC opravdu umim a zivot umím žít aktivně jak po praci, tak o volných dnech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to také velmi překvapuje, že se tu píše o ženách cca 50 - 55 plus. Řekla, bych, že tak 80 plus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nick mandarinka píše: Více
Vždyť ona nepracovala ani za mlada. Pokud by byla tak moc nemocná, tak by měla invalidní důchod a mohla hledat práci pro tuto kategorii určenou.
V 51 ji čeká aspoň třináct let do důchodu a ten mít taky nebude, pokud nemá odpracovano. Zůstane dětem na krku. To jsou tedy vyhlídky.
Příspěvek upraven 10.10.24 v 15:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše: Více
Je to o lidech ne o věku. Tchýni je lehounce přes 40 a poslední rok a něco přijde z práce a spí nebo kouká na televizi. Žije mnohem nudnějším životem, než moje prababička. Ta chodí ještě na brigády při důchodě, maká na dvou zahradách a jezdí s důchodcema furt někam. Jsou to prostě velké rozdíly, ale tak každý ať si žije jak mu vyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No co tady se popisuje, tak se opravdu nemíním žít zivot ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se nestačím divit, v okolí nemám ženy které by v tomhle věku byly vyhořelé, vyřízené báby které ničemu nerozumí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše: Více
A tak nemá ve všední den čas, tak proč by měla ještě řešit jezdění na kole? Já to nemyslím zle, ale fakt nechápu tyhle rady jak vem si čelovku a vezmi kolo… jako proč? Bude o něco míń když nepojede? To není nic proti cyklistům nebo tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
Asi nejde tak o kolo, ale o to, něco dělat. Prostě nepřijít domů a klesnout před TV. V 50 letech. Prostě cokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to já chápu. Paní píše že přichází ve všední den v šest večer nebo jak, opravdu chápu že ještě nejde někam jezdit. Ta paní co jí je 51 a nedělá nic, tam je to jiný level, tam je to celý špatně. Pracovat s počítačem je dneska už standard, to se docela i divím že to někdo neumí, to není raketová věda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
A proč ne? Já kdysi běžně chodila jezdit po práci potmě… na otevřeném prostranství to šlo hezky, v lese na dobré cestě taky. Přestala jsem až jsem jednou potkala mysluvce, který se tvářil, že potmě vypadáme jako srnka
.
- Citovat
- Upravit
S koněm potmě s čelovkou
, to bych tě chtěla vidět. Ale je to jedno, to už jen slovíčaříme. Procházky, to jo. To ale není moje hobby. To můžu zrovna chodit na pásu, ten mám taky, když nestíhám pohyb venku.