Práce našich maminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22412
28.9.24 15:15

Jinak driv to vzdelani tolik nutne nebylo, aby clovek mel praci. Tata ma jen zakladni a nikdy nemel velky problem najit praci a i si slusne vydelal. V teto dobe by to myslim bylo mnohem tezsi. Ta maturita je takovy zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.9.24 19:06

Za mě mladá generace bude hlavně problém, že skoro žádný důchod mí nebudou. Už dnes je tam odchod v 65. Co bude za 40 let? A to je prostě znát každý rok pak. Takže uspěchaná doba, tlak na výkon, atd… Vůbec jim to nezávidím :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6654
28.9.24 19:16

@kocourGarfield mlada generace ale vi, ze na jejich duchody nebude, takze kazdy rozumny clovek se podle toho zaridi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.9.24 19:20

@Ernais Jasný, mladá generaci šetří už od první práce. Na druhou stranu pokud nemá rodinu a volné byty, nebo nedostane finanční injekci, tak si musí pořešit ještě bydlení - státní byty, podnikové byty a podobné už většinou není a ceny nemovitosti jsou vysoko. My třeba měli kliku na levné bydlení, které ve 40 máme splacené a můžeme si šetřit na důchod. Cena nemovitosti ale byla při pořízení někde jinde než dnes.
Dnes frčí opět učňovské obory. Obě má děti studují VŠ, protože maturitu dneska má prostě skoro každý a učnák úplně nebyl jejich směr. Další dítě si vybralo úžasně školu, má jisté místo už pak a s prstem v nose to dá ( ale kolik jich je ).

• Citovat
  • Upravit
1941
28.9.24 19:55

Ty jo tady to začíná z práce našich maminek být přehlídka našich úspěšných dětiček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
28.9.24 20:07
@Anonymní píše: Více

Moc nerozumím tomu, proč když končíš 16-17 neměla bys mít čas na koníčky :think: Vždyť to je absolutně standardní čas, v který konci naprostá většina lidí :nevim: :think: a taky je na zamyšlení, jestli opravdu potřebuješ vydělávat 45k :nevim: já se třeba už před dětmi rozhodla, že život má před prací přednost a už vždy (teda… nikdy neříkej nikdy, že :potlesk:)budu pracovat jen na zkrácený úvazek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56014
29.9.24 07:25

59 není žádný věk. Čas na koníčky teoreticky máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 08:18

Moje mamka má 51 let. Má maturitu ze střední technické školy a pak ještě nástavbu na asistentku také s maturitou. Ale tohle je jí k ničemu, maturitu má v dnešní době každý a hlavně technika šla od té doby tak dopředu, že to je v podstatě tak, jako by měla jen základku. Dělala chvíli prodavacku, pak byla dlouho na rodičovské a jako žena v domácnosti. Pak byla dlouho nezaměstnaná, chvíli pracovala ve skladu (ale spoustu času stejně strávila na nemocenské, protože ji bolely záda, krk, lokty, atd.) Teď je zase na ÚP a nemyslím si, že si něco najde. Jazyky neumí, s počítačem neumí, rekvalifikační kurzy jí byly k ničemu (včetně na asistenta pedagoga). Jediné místo, kde by jí asi vzali je fabrika, ale nechce dělat v trismennem provozu.

• Citovat
  • Upravit
56014
29.9.24 08:31

S počítačem jí naučte,51 není žádný věk. Jinak tedy promiň, ale přesně takoví lidé jsou vyzirky. V 51, v plné síle a sedí na pracáku. Dlouho nezaměstnaná. Že by se něco naučila, když sedí doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
29.9.24 08:48

To je hrozny výsledek života, nechápu. Mě je jen o 4 roky méně a jsem úplně někde jinde a mám taky jen maturitu. Proč tvojemaminka neumí cizi jazyk, proč neumí s počítačem? to umí i moje skoro 70 léta maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56014
29.9.24 08:51
@Alušáček píše: Více

A taková paní si hezky sedí na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 09:28
@Alušáček píše: Více

Asi nemá žádnou motivaci se něco naučit. Prý už na to nemá buňky, je stará, takže by ji stejně nikde nevzali. Taky si myslím, že za ty roky se mohla naučit jazyk, vystudovat VŠ nebo VOŠku, ale to člověk musí chtít sám. Nabízela jsem jí, že bych jí zaplatila kurz na zubní instrumentářku (jako ano, musela by se přestěhovat, protože zde v kraji zubaři nejsou), ale prý by ji nevzali. Kurz na AP o několik měsíců prodlužovala, protože nenapsala závěrečnou práci, takže jsem jí s tím dost pomáhala, ať má vůbec co odevzdat. A stejně práci nedostala. Rekvalifikačních kurzů z ÚP má taky hromady a jdou jí k ničemu. Nevím, jak bych jí mohla ještě pomoc.

• Citovat
  • Upravit
56014
29.9.24 09:37

Proboha, promiň, ale ta pracovala tak 10 let v životě, ne? To je hrozná mentalita a měli by ji z pracáku vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
29.9.24 09:40

Pokud je jí 51 let, to už měla počítače běžné na střední škole. Pokud umí běžné uživatelsky s počítačem, tak se nějaký další program, který bude třeba pro zaměstnání, v pohodě naučí.
Na jedné straně je tady každá druhá, která vypadá o dvacet let mladší a rodi ve ctyticetipěti jak o závod a pak takovýhle případ, která říká, že už je na všechno stará. Co bude dělat dalších třicet let života? Vždyť nehude mít ani nárok na důchod, když nemá nic odpracováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65055
29.9.24 09:48
@mado píše: Více

no jsem jen o málo starší a počítače sice na škole byly, ale pracovalo se v BASIC programu a nás k tomu ani nepustili. Bylo jen pár počítačů. Na gymplu, základka vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat