Práce našich maminek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5757
26.9.24 12:35
@Žanda-Panda píše: Více

No nevím, ale mě je 50 mám děti 10 a 15 let. Ano práci mám kancelářskou, ale hodně náročnou na vše jsem sama a starám se už pár let ještě o nemocné rodiče, chvíli o babičku s Alzheimerem…Za 5 let budu mít 15 letou mladší a ještě se budu muset o ní starat a živit stejně jako 20 letou starší…Pokud je někdo sám a má dospělé děti nemá co na práci…a na co si teda stěžovat. Stejně tak mě fascinují řeči o tom jak někdo kvůli chození do kostela nebo nebytí v KSČ nemohl studovat, to mě vždy docela rozesměje u lidí 50-70:-). Naši byli pokřtění, babičky chodili do kostela, naši se brali v kostele, v KSČ široko daleko nikdo v žádné rodině nebyl…a nikdo nikoho nikde neperzekuoval ani nic nikomu nezakazoval.-).
Moje babičky se obě staraly o vše do 75-80 let a do práce chodili přestože již v důchodu jistě do 65…Se vzděláním a možnostmi už nic neudělá. S nastavením vnímání života hodně…Může třeba dělat babičku hlídací…uklízet v domácnostech atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
26.9.24 12:38

Moje mamka pracuje 20+ let jako vychovatelka v ústavu pro mentálně a fyzicky handicapované. Původně je vzděláním ekonomka, ale dělala to jen prvních pět let po škole než jsem se já narodila. Potom byla 10 let na mateřské (3 děti). Nechtěla být ekonomka, bylo to přání rodičů, chtěla pracovat s dětma. Po mateřské se v tom ústavu nechala zaměstnat jako uklízečka a okamžitě si začala dodělávat vzdělání, jakmile se uvolnilo místo vychovatelky, dostala ho. Teď má dva roky do důchodu na který se těší, ale spíš kvůli tomu, že taťka už v důchodu je a jí je smutno když musí jít třeba na noční.
Vnoučata ještě nemá. Energii stále má a já doufám, že v důchodu ji bude věnovat sobě. Vždy pro ní byla prioritou rodina, práce a až daleko za tím ona sama. Někdy si říkám kde tu energii bere, je to hodně pozitivní člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13744
26.9.24 12:47

Moje máma je teda 60+, zdravotně je na tom skoro líp než já, vysokoškolsky vzdělaná, donedávna pracovala na docela vysoké pozici. Před pár měsíci odešla, protože už měla toho stresu dost, momentálně překlenuje asi dva roky, co jí chybí do odchodu do důchodu.
Takže teď cestuje, věnuje se koníčkům, vnoučatům a částečně se stará o babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
26.9.24 13:00
@Aglája75 píše: Více

Smát se tomu můžeš jak chceš. U lidí, kteří neměli potenciál režimu škodit bylo jedno, že nejsou ve straně a chodí do kostela. U lidí, kteří ten potenciál měli, bylo stranictví a víra zástupný oficiální důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
26.9.24 13:01

„Pokud je někdo sám a má dospělé děti nemá co na práci…a na co si teda stěžovat.“

• a to jsi slysela, ze jak si kdo ustele, tak si lehne? Ja mela v 35, kdy ty si mela 1 dite, uz davno „odchovano“, poprve jsem rodila ve 23, zatimco ty jsi si je ste dalsich 12 let vyhazovala z kopyta; jsi cekala co, ze budes mladnout a cim starsi budes, tim vic energie? :mrgreen:

Takze ano, od 47 uz mam jen pohodu a uzivam si to na plny pecky, vladtne jsrm dnes od rana jeste poradne nevstala z postele, bo se mi nechce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10838
26.9.24 13:04
@Paní_z_obrazu píše: Více

Jenze pani 55 let, bylo v dobe prevratu 20. To zase neni taková hruza si doplnit vzdelani behem dalsich 35 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
26.9.24 13:07
@Tarena píše: Více

To je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
26.9.24 13:11
@Ahep píše: Více

A co je mi do toho? Já si neštěžuju jen konstatuju, že budu dělat naprosto vše a ne fňukat.-). Že tys zabřezla bez rozmyslu je tvoje věc:-).A to, že seš ve 47 líná tak, že v poledne nevstaneš z postele už vůbec nevím jak s tím souvisí, leda tak, že také v 55 budeš ukňochtaná stará bába:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
26.9.24 13:14
@Paní_z_obrazu píše: Více

Ano u potížistů nastavením samozřejmě. Vždycky se říkalo, že aktivní hlupák je horší jak třídní nepřítel…takže proč tvrdíš, že za to mohlo nebytí ve straně nebo chození do kostela? Když důvodem bylo něco jiného. Všechny co znám a tvrdí, že kvůli tomu, že rodiče nebyli v KSč nemohli studovat, to bylo pouze o tom, že měli velkou 3 už v pololetí první třídy:-). Kromě lidí, kteří chtěli na střední třeba 50-60 letech…pak fakt už ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.9.24 13:17

Moji rodiče, jeden má VŠ vzdělání a dělá na vedoucí pozici, druhý je vyučený a má vlastní podnik. Je jím lehce přes 50.

Obecně bych řekla, že ten problém budou mít spíš ženy s vyucnim listem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55972
26.9.24 13:19
@Žanda-Panda píše: Více

Maminka v 55 je mladá. Škoda, že nemá lepší vzdělání. Je mi 49 a mám úplně jiný život… Bohužel, to vzdělání deka hodně.

Příspěvek upraven 26.09.24 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
26.9.24 13:19

Chudero :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.24 13:26

Moji rodiče 60+ oba vyučení..po převratu si mamka dodělala ekonomku, taťka stavárnu. Celý život podnikají ve stavebnictví. Teď jsou v důchodu a ještě částečně pracují. Hodně cestují a užívají si život. Doufám, že jim zdraví ještě dlouho bude sloužit.

• Citovat
  • Upravit
10838
26.9.24 13:28
@jkra píše: Více

Je to hodne i mentalitou, nejen vzdelanim. Znam lidi co jsou od 50 totalni pecky, bez konicku, jen sedi doma u televize nebo mobilu a pak ty vitalni co cestuji, sportuji.
Fakt silene rozdily co vidim, kdybych neznala datum narozeni, tak odhanu treba 15 let rozdil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.24 13:29

Oba rodiče učitele kolem 70tky. Táta ještě uci na plný úvazek, máma letos skončila, ale hledá jinou práci na zkrácený úvazek, doma sedět nechce. Něco určitě najde.
Chápu, že to může být složité u fyzicky pracujících, na druhou stranu dá se pracovat i jinde než v továrně, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat