Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ja si myslim ze kdyz se zapres tak to das…hele nez das vypoved a skonci vypovedka mas prakticky po novym roce a tak akorat skoro pak koncis skolu…takze mozna bys to mohla dát. Na druhý straně pokud Tě má kdo pár měsíců živit tak bych z práce možná šla, v klidku dostudovala a třeba našla nějakou brigošku ![]()
chodila jsem do práce, studovala VŠ, učila se na státnice a k tomu se starala o umírající mámu, bylo toho hodně, ale zvládnout jsem to musela, vydržela jsem to, unavená jsem byla, učila jsem se denně 5hodin
takže neporadím, jen vím, jaké to je
Když jsem se učila na státnice, taky jsem pracovala. Pomohla mi třezalka - ty kapsle od Kneippu. Tak nějak na zklidnění, proti stresu a náběhům na depresi - měla jsem pocit, že to nemůžu zvládnout, pořád jsem brečela a s tou třezalkou to bylo mnohem lepší. Určitě jsou i jiné přírodní prostředky, třeba někdo poradí líp. Je to mazec, práce a konec VŠ, ale jde to zvládnout, hlavně se nepo… - haha, snadno se řekne, já vím
Vydrž! ![]()
Tak já ti zrovna neporadím. Já tenhle problém (akorát místo práce dosaď domácnost a děti) vyřešila tak, že jsem školu vzdala, abych semohla věnovat něčemu jinému - ale mého názoru budoucnějšímu. Okolí nesouhlasí, mnozí se hodně zlobí
, páč celou dobu radili - vydrž. Jenže někdy rada je prostě málo. Takže já radit nebudu.
ahoj já jsem pracovala taky při škole 5dní v týdnu, i víkendy, takže jsem většinou šla ze školy do práce kde jsem byla do 20:00 a pak šup domů se učit…zbyl my čas i na to jít za kamarádama, možná si zkus trochu jinak zorganizovat čas
a vydržet, jde to ale musíš chtít…nebo ještě nedávej výpověd a vem si dovolenou třeba dva týdny, odpočineš si aspon od práce…
Hele, zapri se a to das. Uz jsi daleko a byla by to skoda. Ja dala posledni rok VS vc. statnic a s malym deckem - 1 rok a s praci. Pred tim jsem celou dobu pracovala studovala a prace zrovna jednoduche nebyly, makala jsem tak 12 - 15 hodin denne.
Drzim pesti. ![]()
Studuješ nástavbu? Nevím sice jakou, ale může to být i střední škola, to není zdaleka tak náročné jako vejška, ale pro život důležité. Začni studovat dálkově, budeš se učit sama doma a chodit jen na zkoušky a jde to na SŠ i na VŠ. Nevím kolik ti je a v jaké jsi situaci, ale musíš si vybrat co je pro tebe důležitější, zda škola nebo práce a to upřednostňovat a to druhé můžeš prostě zkoušet, ale dávat obojímu takhle veškrý čas, to asi nevydržíš dlouho ![]()
Držím palce, abys to zvládla dle představ ![]()
Anonymní píše:
Nevím kolik ti je
Bude mi 22 let.
O víkendu jsem v práci, ale když nastane chvilka času, tak budu přemýšlet, jak to bude dál. Školu chci každopádně dodělat.
V pondělí vám napíšu, jak se můj chod myšlenek posunul a na co jsem přišla, nebo nepřišla.
Ještě jednou děkuju za rady a podporu. Pomohly mi. ![]()
v tom případě studuj a případně jen brigádnič, ale nestrhej se
.. sama jsem měla rok dvě práce, chodila z jedné do druhé a pak začaly zdravotní problémy, trvalo další rok až dva, než jsem se z toho dostala, tak to nehroť, nestojí to za to ![]()
Ahoj děvčata.
Potřebuji radu a kdo jiný může tak dobře poradit, jako kolektiv bab?
Studuji posledním rokem nástavbu. Nechci být finančně závislá a tak už rok pracuji. Od začátku září je toho na mě už moc. Skončím ve škole, jdu do práce, pak bych se měla učit, jenže už je osm hodin a já jsem ráda, že mám sílu najíst se a spát. O víkednu pracuji každý druhý. A to jsem tam do šesti hodin, kdy je celý den zabitý a už nic nestihnu.
Po škole chodoím jen 2× týdně, ale né vždy mám náladu lehnout si do učení, i když zrovna z práce nejdu.
Nevím, jestli toho na mě je už moc a neměla bych dát v práci výpověď a raději se věnovat té škole, když už mi zbývá jen pár měsíců. Od září jsem ale bez energie, nic mě nebaví, nedokážu se na nic nadchnout, nemám se na co v brzké době těšit, vyčítám si, že to nezvládám, jsem pesimistická, melancholická… Proto mě napadlo, jestli třeba nemám jen nějakou úzkost, která brzy přejde a já budu opět plná elánu a optimismu a vše budu zvládat, jako dřív.
Nechci tu výpověď uspěchat, ale vůbec se nedokáži rozhodnout, co mám dělat.
Omlouvám se za anonym, ale na tyto stránky chodí pár blízkých lidí.
Možná je text nesrozumitelný, ale už nemám sílu moc přemýšlet..