Prachy, prachy, prachy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MarieP píše:
Ty by jsi opustila chlapa, který se o vás staral třeba -já nevím- 10 let a teď onemocněl a nemůže…
Tak ať se k..va léčí! Nikdo jiný to za něj neudělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
Ty by jsi opustila chlapa, který se o vás staral třeba -já nevím- 10 let a teď onemocněl a nemůže…
taky koukám. Holt v nouzi poznáš manželku/la.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
No, kdyby byl nemocny a nechtel se lecit, opakovane… mozna by ji nic jineho nezbylo, aby ji s detmi do tech sracek nestahl s sebou.
Jinak rceni z baziny do s.acek je bohuzel na miste, taky mam pocit, ze jste udelali nekolik spatnych rozhodnuti. Nepochopila jsem, jak presne vam pomohl tchan, kdyz ma ted na sebe zastavu, ale abyste tam nestahli i tchana…
Hlavne at se manzel zacne lecit, musi se proste dat dohromady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabulle píše:
Přestěhovat se do Ostravy, to může udělat v dnešní době opravdu jenom blázen! Každý ví, že tam práce prostě není, nehledě na to, že nezaměstnaných tam neustále kvůli uhelným dolům přibývá. A v Praze přece muselo jít něco sehnat, lidi se tam za prací stěhují a vy odtud utečete? Navíc, teď nebudeš mít po tvém RD kam nastoupit ani ty. Myslím, že jste z jedné sracky utekly do bažiny sraek
Tohle mě taky napdlo…když už se stěhuju, tak za prací a ne naopak
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
no tak ono záleží jak dlouho by ta situace trvala a co všechno by přinesla
já bych teda roky s dětma taky neživořila, jen proto že jsem manželka.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ja do zahrady teda nijak exta neinvestuju-na podzim tam rozhazim trochu hnoje, zalejvam destovou vodou, nebo vodou ze studne. Netusim, co je treba na pestovani redkvicek, okurky a mrkvi tak draheho.To, co pisu ja, je pro me realita, kterou jsem si prosla a stale jeste v ni ziju.
Souhlasím, chce to jen se tomu věnovat, dá to hodně práce (jasně sadba něco stojí, ale je to jen zlomek ceny, mám domácí skoro vše od brambor, přes mrkev až po přesnídávky a kečup - já tedy hlavně, protože pak vím co jíme). Ale ono se to dá - teď bude jeden z nich doma s dítětem na RD. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
Souhlasím, chce to jen se tomu věnovat, dá to hodně práce (jasně sadba něco stojí, ale je to jen zlomek ceny, mám domácí skoro vše od brambor, přes mrkev až po přesnídávky a kečup - já tedy hlavně, protože pak vím co jíme). Ale ono se to dá - teď bude jeden z nich doma s dítětem na RD.
Ale je to i radost. Mít zahradu, pěstuju o stošest.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ale já proto psala. Že bych ho donutila jít k lékaři a léčit se. Ale to mi vyznělo, jako víš co? „tak běž do prdele“
. Prostě je třeba s ním jako nemocným jednat, podpořit a pomoct mu. Až pokud to nepůjde, odcházet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Stěhovali jsme se abychom ušetřili náklady za pronájem bytu v Praze. Platili jsme skoro 12.000 a na baráku byli nájemnici.
Naši mysleli prodání baráku tak, že je blbost prodávat barák a stěhovat se do menšího, jsme kousek od Ostravy, tudíž byty jsou v prodejní ceně baráku.Se dřevem jsme se chytli docela levně, dala jsem inzerát a sehnala za 3000 8kubíků dřeva, sice klády tvrdého mokrého, ale lepší než nic.:)takže jsme ho zhruba předevčírem dodělali na špalky a už se suší, část topíme. Plynem by se dalo topit, ale neprošla revize na kotel takže musíme topit EMKOU. Díky Bohu že je tak teplá zima.
Tak člověk nečekal další přírůstek, takže kolíbky, hadrů, sterilizátoru, lahviček, monitoru dechu jsem se zbavila, něco málo mi zbylo.ale na aukru nebo mi mibazaru se něco sežene.
JJ, dělala jsem před mateřskou HPP, za celkem dobré prachy takže mateřskou jsem těch 18.000 měla. Přemýšlím, že si necham napsat mateřskou už 8týdnů před porodem.Když ryjete tak ryjete…hold se nedá nic dělat. Spíš jsem se potřebovala vykecat, teď to vidím o trochu lépe zítra zkusíme ten příspěvek na bydlení vygoogluvala jsem i ze prispívají na tuhá paliva.
Spíš přesně, je toho na mě moc. mám pocit, že na mě padá celá ta zodpovědnost…/( a tehotenstvi tomu moc neprida.
Mela jsem neco malo usetreno, ale stehovani stalo skoro 15.000 a taky jsme museli detem udelat pokojicek a trochu dat dokupy kuchyn.
A abych já ša po šestinedělí do práce, tak manžel nebude mít tak vysokou mateřskou mateřskou:(
bur chalifa: to se ti řekne, ale nejvíc jsme na tom byti já a děti…
blumen: z Prahy jsme šli pryč, i tam nemohl nic sehnat. akorát narazově brigády. Byl přepážkový pracovník chvíli jako pokladník v bance.
A doteď dělal v OV co? Co všechno zkoušel? Tak brigáda je pořád lepší než nic. Zkusil nějakou rekvalifikaci?
S tou výší mateřské je to jisté?? Že by měl manžel míň? Nedorovnali by to nějak? (nevím, ptám se).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Ale je to i radost. Mít zahradu, pěstuju o stošest.
To jo, jen mne „sejří“, že bydlím ve městě a na zahradu musím jezdit…mít to tak u baráku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, nemáme rodiče na severu, ale na východě, resp. moje rodina jeho rodina s ním není v kontaktu… jelikož dostal od prarodičů barák s pozemke a ostatní nic.
Díky za odkazy na pracovní nabídky, všechny jsem obeslala KB už snad po třetí.
Nelituju, že jsem na potrat nešla, vše se dá zvládnout, hlavně aby bylo zdraví jak píše Zuzouš.
Já nehodlám sedět doma na zadku a litovat se, spíš teď nejsem schopna nikde pracovat a nemám takové připojení/ani na něj teď nemám peniže/abych napr. klientský servis delat z domova.
Do firmy kde jsem pracovala budu moct nastoupit mame pobocku i v Ostrave, navic mám vystudovaný ještě obor se kterým se chytím kdekoliv.
Nekdo psal o tom, že je těžké opustit chlapa když je ve sračk…ch, ale když jsem byla před pár lety ve srač…ch já a rok a půl na nemocenské staral se o mě.
Ještě jednou píšu, potřebovala jsem se vykecat
kamarádky daleko ještě tu žádné kamarádky nemám a blejt někomu svou situaci na počẗkání
![]()
- Citovat
- Upravit
@MarieP píše:
Holky, ale já proto psala. Že bych ho donutila jít k lékaři a léčit se. Ale to mi vyznělo, jako víš co? „tak běž do prdele“. Prostě je třeba s ním jako nemocným jednat, podpořit a pomoct mu. Až pokud to nepůjde, odcházet…
souhlasím
taky bych manžela neopustila hned, makala bych a snažila se aby byl zase zdraví, pokud by to trvalo déle a já už bych cítila že to nezvládám, a hlavně bych neviděla žádnou snahu tak jdu.
Já doufám že manželovi nehrábne, bych pak měla málo času tady sedět ![]()
- Citovat
- Upravit
Jasně, budeme pěstovat. Jsme tu teprve od října ale i tak jsem si nadělala zásobu přesnídavek a kompotů pro děcka.
- Citovat
- Upravit
@xsaleen píše:
@alcar my nemáme ani takovej příjem a máme hypo žádné dávky nebereme, pouze já rodičák
@xsaleen No vidíš a někteří už by k tomu běhali na sociálku v domnění, že mají na něco nárok. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit