Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@3HE Jo jo taky strouhám mýdlo, když mi dojde gela funguje to dobře.Ale že by se mi chtělo každý den strouhat mýdlo, tak to ani ne
Strouham si cca na dva týdny…
Ahoj holky, objednala jsem Jelínka pro malého a Jelen prací prášek a prací gel na barevné prádlo. Vůně jemná, dnes jsem vyprala na 30 barevné a na 60 světlé, dám vědět jak budu spokojená a všem děkuji za reakce ![]()
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost, že po vyprání oblečku pro miminko v gelu Jelen jsou ty oblečky trvdé? Budeme mít zimní miminko a na oblečkách mám takový ten příjemný kožíšek, mikroplyš, nebo chlupatý materiál a místo krásně jemného nadýcháného a příjemného materiálu mám po usušení skoro šmirgl papír ![]()
Prala jsem vše na 40°C v gelu Jelen bez aviváže.
Například u dek z mikroplyše, co dávám na gauč, peru v prášku z DM a přidávám aviváž tento problém vůbec nemám.
Umíte prosím někdo poradit? ![]()
@Medí mýdlovy gel je zasadity, a proto se usazuje ve vláknech. Dejte místo aviváže roztok kyseliny citronové
100g kyseliny rozpustit ve 900ml vody v litrove lahví. Dát do nádobky na aviváž.. Zásada a kyselina se v prádle zneutralizuje a prádlo bude měkčí. Ale ne jako z aviváže, ta totiž obsahuje jiné přísady, které změkčuje a obsluha vlákno. Nepoužívám..
Mýdlovy gel se nehodí na tyto umělé materiály. A perou se na 30vestsinou. Kupte si na to prací gel Sonnet neutral. Je také mýdlovy, ale je upravený a vhodný pro umělé vlákno. Sonnet v běžné drogerii nelze koupit. Jen koupit přes internet nebo jestli máte možnost zajet do Bioorganics.. Je to prodejna s ekologickou drogerii a tam prodávají čepovany Sonnet.
Já mám mimino ještě v břiše…nicméně se stejnou vervou vyrábí fleky na oblečení můj chlap (jídlo + je řemeslník) a rozhodně pere Jelen líp. Neříkám, že vypere vše (jestli vůbec něco krom sava vše vypere), ale vypere o dost víc fleků.