Nejsem spokojená s délkou mé pracovní doby - jak to máte vy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@renap hele, ja kdybych mohla, tak bych byla rada zena v domacnosti. Ja nijak karierne orientovana nejsem.
Co se tyka skolek, poptala jsem se ve 3 a maji otevreni az do 7 vecer, takze nevim.
A musim rict, ze si dokazu predstavit asi tucet veci, ktere bych delala radeji, nez vysedavat s dcerkou nekde na hristi a divat se, jak beha od prolizacky k prolizacce. Je to nuda k ukousani a zoufale me to nebavi. Na pohyb nejsem, jsem dost antisportovni typ, co rad sedi doma, takze nejake jezdeni na kolech a pod se u nas urcite konat nebude, to vim uz ted.
Dale, co tam mame: ucit dcerku cokoliv. Ne ze by dcerka byla hloupa, to prave naopak, ale ucit ji cokoliv je normalne o nervy. Je ji skoro 2,5 let, v obrazkove knizce ovlada cele zoo ale barvy ne a ne a ne. Me to uz fakt nebavi, kdyz na uceni barev odpovida jako ententiky dva spendliky, proste placne nejakou barvu a hotovo. Po chvilce se citim vynervovana a vyfrustrovana.
Malovat umim a dcerka bude asi rada malovat po mne, ale malovat si s ni je taky o nervy. Vezme tuzku, udela carku a rekne: co jsem to namalovala maminko? Carku milacku. Udela dalsi klikyhak, pta se co namalovala ted. A tuhle hru dokaze „hrat“ klidne i 30min. Jako, tohle me zoufale nebavi. A predmalovavat ji kocicky a pejsky me taky nebavi.
Proste pod carou mi prijde 2h denne tak akorat ana vikend vymyslet nejaky zajimavy program: zoo, les&spekacky, v lete bazen
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
@renap hele, ja kdybych mohla, tak bych byla rada zena v domacnosti. Ja nijak karierne orientovana nejsem.Co se tyka skolek, poptala jsem se ve 3 a maji otevreni az do 7 vecer, takze nevim.
A musim rict, ze si dokazu predstavit asi tucet veci, ktere bych delala radeji, nez vysedavat s dcerkou nekde na hristi a divat se, jak beha od prolizacky k prolizacce. Je to nuda k ukousani a zoufale me to nebavi. Na pohyb nejsem, jsem dost antisportovni typ, co rad sedi doma, takze nejake jezdeni na kolech a pod se u nas urcite konat nebude, to vim uz ted.
Proste pod carou mi prijde 2h denne tak akorat ana vikend vymyslet nejaky zajimavy program: zoo, les&spekacky, v lete bazen
Dale, co tam mame: ucit dcerku cokoliv. Ne ze by dcerka byla hloupa, to prave naopak, ale ucit ji cokoliv je normalne o nervy. Je ji skoro 2,5 let, v obrazkove knizce ovlada cele zoo ale barvy ne a ne a ne. Me to uz fakt nebavi, kdyz na uceni barev odpovida jako ententiky dva spendliky, proste placne nejakou barvu a hotovo. Po chvilce se citim vynervovana a vyfrustrovana.
Malovat umim a dcerka bude asi rada malovat po mne, ale malovat si s ni je taky o nervy. Vezme tuzku, udela carku a rekne: co jsem to namalovala maminko? Carku milacku. Udela dalsi klikyhak, pta se co namalovala ted. A tuhle hru dokaze „hrat“ klidne i 30min. Jako, tohle me zoufale nebavi. A predmalovavat ji kocicky a pejsky me taky nebavi.
Počkej za rok - nebudeš se stačit divit. Anička už pozná barvy a to nejen Česky, ale i Anglicky. Prostě každé dítě je jiné a pro tu, či onu věc potřebuje čas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita No, kdyz tu ctes to procento lidi se zkracenymi uvazky, tak to zas takova utopie neni… A i pokud musim pracovat 8 hodin, tak to rozhodně nebude 8-17… protože na rozdil od tebe, ja se svym dítětem chci byt vic jak 2 hodiny denne, kor kdyz dle tve predstavy se tam musi vecpat vsechny provozni veci, to pak s ditetem reálně nejsem vubec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renap píše:
@warita tak pracovní doba do pěti u ženský fakt normální a běžná není,už jenom proto,že školky bývají do 16 hod,takže pokud není babička v důchodu,tak je to nereálný.
A trávit denně dvě hodiny se školkovým dítětem mi fakt připadá málo,zvlášť když přitom ženská většinou stíhá ještě jiný věci,něco poklidit,připravit večeři. A neumim si představit když už je dítě ve škole přilítnout v pět večer a začít psát úkoly. Dcera je chytrá,bezproblémová jedničkářka a přesto v té 1-3 třídě jenom ty úlohy a příprava zabraly půl až hodinu.
A co jsme přes týden dělaly? Brala jsem si ji po obědě,šly jsme se projít,když bylo hezky,nebo rovnou domů,pak šla na chvíli spát,kolem třetí se nasvačila a šly jsme buď ven,na hřiště nebo na procházku,podle počasí a věku-odrážedlo,kolo,brusle,v létě bazén,když bylo hnusně,tak jsme něco dělaly doma-malování,modelování,ona je děsně kreativní,takže furt něco vyráběla,u toho vydržela hodiny a drží ji to tedy dodnes. S první dcerou,jsem šla do práce hned na plný úvazek,přesčasy ,a s druhou jsem to udělala úplně jinak,takže mám srovnání. Je to úplně něco jinýho,nemam pocit,že mi její dětství uteklo jako s tou první a na tom vztahu je to znát,bohužel.Asi je to tím,že už jsem starší a pochopila jsem,že život fakt není o práci.
pracovni doba do 5 celkem bezna je I pro zeny.byla bych opatrna s timto tvrzenim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
ale vsak casem budu chodit do prace na plny, uz se mi to i blizi.A co je jako na tom. Vsak to je normalni pracovni doba proboha.
Vima toho, co jako chces delat pres parovni tyden s deckem dele nez 2h? Dve hodiny mi prijde tak akorat cas, aby si clovek s deckem pekne popovidal, pomazlil ho, dal mu najist, vykoupal, precitl pohadku a do hajan. Co jako chces s deckem JESTE jineho delat? Pokud clovek chce jet na vylet, tak na to je vikend. A ani to snad nemusi byt kazdy vikend.
My třeba hodně hrajeme deskové hry a v zimě nebo když je hnusně tak sedíme dvě hodiny třeba jen u her nebo něco tvoříme a to už pak 2 hodiny nestačí. Ono je rozdíl dítě 2 roky a třeba 6 a 10 co mám já. Občas už ta starší chce vše možné rozebírat a třeba si hodinu jen povídáme. A než s nimi odcvičím na housle, kytaru a klavír tak to je taky hodina v háji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaN26 ano, tak to je pak asi uz i jine. Dost tomu verim, protoze cim je dcerka starsi a cim vic je schopna nejake komunikace, tim vic me to i bavi s ni travit cas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
@LenkaN26 ano, tak to je pak asi uz i jine. Dost tomu verim, protoze cim je dcerka starsi a cim vic je schopna nejake komunikace, tim vic me to i bavi s ni travit cas.
A teď si představ, že máš dvě, každá hraje na dva hudební nástroje, každá si chce povídat zvlášť, dohromady si chtějí zahrát nějakou hru a to s pracovní dobou do 5 fakt nejde. Ráno toho moc víc stihnout nejde, snad se jen stavit nakoupit, hodit prádlo do pračky (což tedy stíhám taky). Já jsem chvíli dělala do 16 - 16:30 podle toho jak jsem se střídala s kolegyní a to už mi přišlo celkem jako masakr. A jak píšeš, že na zábavu je víkend tak to už máme každý jinak. My třeba opravujeme dům a je potřeba tam občas máknout tudíž ten víkend jen na zábavu nemám. Nicméně holky už se o víkendu i zabaví samotné takže to mám o víkendech napůl s prací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renap To je ideál, pokud máš na těch 10 dní někoho, kdo se ti o děti postará, když jsi na dvanáctce. Pak máš zase fůru volného času. Pokud jsi na to sama, tak to taky těžko můžeš dělat takhle.
A platit někoho, aby ti tolikrát děti vyzvedl a pak je třeba hlídal celý víkend, to asi taky není řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Tiger-lily Tak da jako pracovní ty, kdy je dite u tatinka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:Leda tak, ale to zase musí chtít tatínek spolupracovat.
Tak to uz je ale o vyberu tatinka… Jako rozejit se muze každý, to se stava, ale pokud jsem vybrala normalniho chlapa a nezacnu mu delat naschvaly, tak se starat bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily Jasně že potřebuju někoho,kdo mi dítě přivede,ale to bych potřebovala,i kdybych dělala do 17. U nás a všude v okolí jsou fakt školky do 16fod. My máme babičku v důchodu,tatínka máme taky
,ale ten je přes týden pryč.
Asi žiju v nějaké bublině,ale u nás jsou zkrácené úvazky běžné,já dělám ve zdravotnictví a tady je mají skoro všechny ženský,od doktorek po zřízenkyně,ale mám kamarádky ve fabrice,v Renaultu,v Lidlu a žádná nedělá na plný.
Nevim,ale mě připadá strašný dát 3leté dítě na 10 hodin někam mimo domov a vidět ho dvě hodiny denně,ale jak tady vidim,někomu to přijde v pohodě dokonce mu to vyhovuje. Každý to má holt jinak nastavený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renap Tak treba ten zmineny Lidl snad ani na 8 hodin denne nebere nebo hodne malo. A jinak kdyz o tom tak přemýšlím, tak ja vlastně taky pracuju jen 7,5 hodiny a mzda se mi nijak nekrati…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každá má vztah se svým dítětem jiný…