Pracovní kolektiv - co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
27.6.16 21:49

A kdo dělal tvou praci, než jsi nastoupila? Nepomohlo by je taktně upozornit, že si to taky můžou dělat samy?
Jinak záleží, jak moc si můžeš pracovně a finančně vyskakovat. Sednout si to může jedině v případě, že si nenechas kalet na hlavu. A na to je dost těžké dávat návod po netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905

A kdo dělal tvou praci, než jsi nastoupila? Nepomohlo by je taktně upozornit, že si to taky můžou dělat samy?
Jinak záleží, jak moc si můžeš pracovně a finančně vyskakovat. Sednout si to může jedině v případě, že si nenechas kalet na hlavu. A na to je dost těžké dávat návod po netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.16 21:57

@Knihomyš nikdo, je to nově vytvořené místo…a jako jediná ve firmě mám tak krátký úvazek a pružnou pracovní dobu

• Citovat
  • Upravit
9918
27.6.16 22:00
@Anonymní píše:
@jenika1 ony nabídly tykání, ale ani nezačaly mi tykat…Já to jejich chování fakt nechápu. Jinak to s tou vonavkou - já to neumím a navíc jsem byla v takovém šoku, ze jsem jí na to řekla že si koupím jinou…

Tak to se pak nediv, kdyz jim tohle odpovis. Jsou to klasicky sikanovatelky. Bud na ne budes reagovat stejne a nebo to okamzite resit s vedenim. Ale ja bych se s nima neparala, jednala bych s nima stejne jako oni se mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
27.6.16 22:11

Jedna známá měla též problém s kolegyní při nástupu do nového zaměstnání. Byly v kanceláři dvě, ona jí zadávala jinou práci (takže pak třeba nestihla tu svou), vozila se po ní, též ji odmítla pomoc se zaškolením. Stěžovala si svému nadřízenému, ten stanovil jasná pravidla. Ovšem kolegyně si stěžovala výše řediteli, ten problémy nechtěl řešit, takže řekl, že pokud se nedohodnou, jedna bude muset odejít (samozřejmě, že ta, která je ve zkušebce). Naštěstí se za ni opět postavil přímý nadřízený, takže si to pak sedlo a už fungují normálně.

Byla bych průbojnější, řekla bych si o zaškolení a upozornila hl. účetní, že pokud to nepůjde vyřešit mezi nimi, půjdu za vedením. Kolegyně by měly vědět, kde je hranice a ty jim nemůžeš dovolit se po tobě vozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
27.6.16 22:17
@Anonymní píše:
@Knihomyš nikdo, je to nově vytvořené místo…a jako jediná ve firmě mám tak krátký úvazek a pružnou pracovní dobu

Tak je to vytvořené snad na základě toho, že někdo (ony) tu práci nestíhal, nebo jsou to nové požadavky, které by nestíhaly plnit, ne? Srovnej si, jestli potřebují víc ony tebe - když odejdeš, tak asi šéf nebude hořet nadšením hledat další sílu a platit její zaučování, zvlášť, když odejdeš až na konci zkušebky, nebo ty je (kvůli penězům). Podle toho jednej. Čistě teoreticky k těm příkladům:
Vadí ti otevření okna? Jestli jo, tak požádej, ať ho zavřou nebo zavři sama. V klidu.
Mají problém tě zaškolit a ty se zaškolit chceš? Zkus si sehnat manuál, zagooglit, případdně zavolat hotline výrobce software. Případně děvčatům dotazy mailuj s tím, že na ně nechceš tlačit, ať odpoví, až budou mít čas (při případné diskusi s jednatelem budeš mít v ruce svých x dotazů proti jejich nule odpovědí, pokud budou fakt blbé).
Tykání: fakt si chceš s takovýma perlama tykat?
Vyměněná voňavka - tak jednou dejme tomu, je hezké, že máš dobrou vůli.

Možná jsi zasedla místo nějaké jejich kamarádce nebo mají strach, že je nějak ohrozíš, buď tím, že budeš lepší, nebo že budeš donášet, kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.16 22:20

@bramburka81 no asi budu muset, ale není mi to dané…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.16 22:28

@Knihomyš manuál jsem žádala, údajně nemají, telefon vlastní nemám, pokud otevřu net kvůli slovníku ( francouzsky neumím), hned hanka letí zjišťovat co tam jdu dělat. Práci pravděpodobně nestíhají, údajně měly chyby, tak je nove místo, aby chyby nebyli. Za poloviční úvazek mam více než je minimální mzda za plný. Práci problém sehnat nemám. Co se týče dotazů, tak jsem i dostala, když jsem ji poslala maila s hotovým úkolem. Ze si ho mám nechat uloženy na serveru, kde má i ona pristup

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.16 22:29
  • chyby nebyly
  • Citovat
  • Upravit
3230
27.6.16 22:33

Od mojí kamarádky mamka měla to samé. Když se na něco zeptala tak kolegyně protočily oči s tím, že už jí to jednou ukázaly a taky byly takto „ochotné“. Dlouho se trápila, ale bála se žalovat nebo spíš nechtěla dělat ještě větší dusno, ale její manžel se sebral a šel za vedoucí. Vedoucí holkám vyčistila žaludek a měly po prde.. :mrgreen: Navíc si sjela záznamy a zjistila, že chodí často kouřit, nosí si do práce noťas a jsou pořád na facebooku. Aneb na každou svini se voda vaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
27.6.16 22:35

Aha, zjevně jsem zhýčkaná vlastním telefonem :)
Tak ať letí - máš zakázáno pracovně používat net?
Pokud nemáš problém se sehnáním práce, tak bych jim asi udělala pápá, případně jednateli sdělila, ať se ozve, až nabere nějaké normálnější kolegyně na plný úvazek než jsou tyto hvězdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.16 22:38

@Knihomyš ne, nejsi, zatím jsem ho vždy měla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová