Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanyny je tam jen jednatel…, který byl od mého nástupu až dodnes na dovolené
Kdo je tvůj nadřízený? V tohhle prostředí se musí pracovat hodně špatné, chápu, že práci každý potřebujeme, ale na tohle bych se asi vykašlala… ![]()
Resila bych to s vedoucim, zda je nekdo zodpovedny za me zaskoleni, ze kolegyne se k tomu nemaji.
No to je síla! Myslím, že bych udělala ještě pokus, kdy jim rázně dát najevo, že nejseš žádná nula. Př. že ji smrdí voňavka bych odpověděla, že mě její taky smrdí, ale že jsem natolik slušná, že ji to neříkám. Tykání a následné vykání: včera jste mi nabídly tykání, dneska už to neplatí? Ono řešení se šéfem už je spouštěč k válce a to je začátek konce. Jinak pokud si to nesedne, asi to zabalit, než se takhle stresovat.
@jenika1 ony nabídly tykání, ale ani nezačaly mi tykat…Já to jejich chování fakt nechápu. Jinak to s tou vonavkou - já to neumím a navíc jsem byla v takovém šoku, ze jsem jí na to řekla že si koupím jinou…
Asi bych si s hlavní účetní promluvila o samotě a řekla jí, že by si byla řádně zaučena, pokud by to nepomohlo tak bych šla za jednatelem, ale v tomhle se asi dlouhodobě pracovat nedá takže bych vydržela do konce zkušebky a pokud by si to nesedlo tak bych na jejím konci dala výpověď
@jenika1 Jenže pokud oni se domluvily, že se po ní budou vozit, tak jim tady tím jednáním ještě bude nahrávat a ony budou ještě protivnější.
Zakladatelko, já bych počkala, až se vrátí jednatel z dovolené, promluvila bych s ním a pak bych viděla jestli to k něčemu bylo nebo ne.
Maximálně bych hlavní účetní řekla, že si myslíš, že je její povinnost tě zaučit a pokud se jí nechce, tak to budeš muset řešit s nadřízeným a to nebude příjemné ani pro jednu z vás.
@Anonymní píše:
@jenika1 ony nabídly tykání, ale ani nezačaly mi tykat…Já to jejich chování fakt nechápu. Jinak to s tou vonavkou - já to neumím a navíc jsem byla v takovém šoku, ze jsem jí na to řekla že si koupím jinou…
No tak to jsou hodně na koni, když reaguješ takto!!!
Nedivim se ti. Musi se tam blbe pracovat. Jeste bych tomu dala chvili. Snazila se byt „aktivni“, co se tyce proskoleni apod, snazila bych se porad na neco ptat, pokud nemaji cas, domluvit se na hodine, kdy si ten cas na tebe najdou a poskytnou ti potrebne info. Pokud by nedoslo ke zlepseni atmosfery, zasla bych za jednatelem a sverila se mu. S tim, ze se hlavni ucetni „nechce“ apod. Takovy pristup neexistuje. Pocitej ale s tim, ze pokud tam pak zustanes, muzes mit s nimi jeste vetsi peklo. Takze bych to jeste zkusila a jinak na ferovku s jednatelem. I to s tim parfemem je podle me pres caru. Mne uz to pripada jak sikana na pracovisti (kdyz to prezenu).
Nedivim se ti. Musi se tam blbe pracovat. Jeste bych tomu dala chvili. Snazila se byt „aktivni“, co se tyce proskoleni apod, snazila bych se porad na neco ptat, pokud nemaji cas, domluvit se na hodine, kdy si ten cas na tebe najdou a poskytnou ti potrebne info. Pokud by nedoslo ke zlepseni atmosfery, zasla bych za jednatelem a sverila se mu. S tim, ze se hlavni ucetni „nechce“ apod. Takovy pristup neexistuje. Pocitej ale s tim, ze pokud tam pak zustanes, muzes mit s nimi jeste vetsi peklo. Takze bych to jeste zkusila a jinak na ferovku s jednatelem. I to s tim parfemem je podle me pres caru. Mne uz to pripada jak sikana na pracovisti (kdyz to prezenu).
Holky, jdu si pro radu, názor…
15.6. jsem nastoupila do nové práce, mám dvě kolegyně (Markéta - hl. účetní, je tam 10 měsíců, věkově cca stejně a Hanka - je tam cca 4 měsíce, podle vzhledu soudím, že mladší). A ted o co mi jde. PC jsem zdědila po kolegyni, která je v dlouhodobé PN - přihlašuji se pod její nick a heslo, mail mám taky její a jediný svůj přístup mám do účetního programu. Pracuji 4 hodiny denně s plně pružnou prac. dobou (snažím se chodit mezi 7-8). První den mi řekli, že se spolu bavili zda si budeme tykat či ne a já jim na to řekla, že si budu ráda tykat, že se nám bude lépe pracovat a ony mi do dneška vykají a já jim teda taky. První den jsem dostala nějaký úkol, ke kterému jsem sice nějaká data od nich měla, ale i jsem je potřebovala vytáhnout z programu. Jediné co mi na programu ukázali je, jak se přihlásit a kde najdu faktury přijaté. úkol byl na 11 záložek v excelu (tabulky typu 5 největších dodavatelů a odběratelů včetně částek a procentuálního vyjádření vzhledem k celkovým částkám a podobně. Od 3. dne v práci zapisuji faktury - ok, ukázaly mi jednu úplně jednoduchou a nazdar. Pokud se chci na něco zeptat, ozve se bud nemám čas a nebo mě se nechce. A já si musím poradit sama, což je někdy téměř nemožné. Dostávám od nich buď jen část informací a nebo žádné a potom mi je kouskují. Třeba že účetní program jede až od 7/2015 a data do tabulky jsem potřebovala už za celý rok 2015 a nikdo mi to neřekl, takže jsem pořád hledala a nakonec po hodině zjistila, že je tam období až od 7/2015 a na základě mé žádosti tedy dodali potřebná data ( s kecama, že neví, jestli to budou umět a podobně). To že se třeba ozve: „Hanko, otevřeme si okno?“ a mě se nikdo nezeptá, jak kdybych tam prostě nebyla… Nebo mě Hanka požádala o to, zda bych nezměnila voňavku, že jí moje smrdí a nedá se to vydržet…Jsem pod neustálým dohledem zda dělám a nesedím na netu (a to opravdu nesedím) a tak bych mohla celkem dlouho pokračovat. Nemám ani klíče od kanceláře, což omezuje kolegyně co se týče odchodu na oběd. Holky, co si o tom myslíte? Sedne si to? Nebo to nemá smysl? Co byste na mém místě udělaly? Promluvit si? Odejít? Zůstat? Pracuje se mi velice špatně…