Pracovní pohovor na městský úřad - referentka správy majetku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
no tohle by mě zajímalo, jak to funguje. Vím o jednom služebním místě, je vyvěšené už rok. Byla jsem na VŘ, splňovala jsem všechno co potřebovali, nevzali mě, tak ok beru. Ale od mého VŘ uběhly 4 měsíce a místo je stále inzerováno. Kdo dělá tu práci? Jednalo se o agendu, která musí být hotová každý měsíc.
Kdy měl být nástup toho nového? Vím, že někde hledaji třeba půl roku dopředu. Někde ale chtějí nastup co nejdříve. Tam je lepší vzít aspoň někoho. Pokud splňuje podmínky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 píše:
Kdy měl být nástup toho nového? Vím, že někde hledaji třeba půl roku dopředu. Někde ale chtějí nastup co nejdříve. Tam je lepší vzít aspoň někoho. Pokud splňuje podmínky.
bylo tam ihned, ale měli ještě dlouhé zaškolení a dlouhé VŘ (dělaly se psychotesty apod.). Každopádně pozici mají vyvěšenou už 3/4 roku. Kdo tam tedy tu práci teď dělá? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sára 1 píše:
Jasně, vypíšou nové. Ale jak dlouho můžou takhle čekat? Pokud nemají nikoho, kdo by to dělal, tak kdo tu práci dělá? Známá hledala někoho na svůj odbor a říkala, že pokud někdo nesplňuje požadované vzdělání, tak ho nemůže vzít. Ta na to měla rezervu více než půl roku, aby našla někoho vhodného. Ale co pak?
pak to dostane navíc někdo z úřadu, alespoň tak je to u nás
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přispěju taky do diskuse. Jdu na pohovor ve čtvrtek na pozici Matrikarka/Finanční referentka, Městsky úřad. Nikoho známého tam nemám. Nikdy jsem takhle ve státním nedělala. Možná co by jsem se mohla naučit ať tam pak nejsu za uplnyho idiota. A taky co říct na otázku, proč se hlásím právě k nim? To, že peníze jsou tam jistota a taky jistota toho fleku a že nebudou dělat problémy s osetrovackou na dítě, no s tím bych asi nepochodila. Ale trochu se obávám, že pohovor je fingovaný a už dávno tam někdo dosazeny je a já se stresuji zbytečně. Protože je divné, že nebylo žádné predvyberko, každý kdo poslal životopis a další papíry k tomu, tak je pozván k VR. Poprosím anonym.
- Citovat
- Upravit
Byla jsem u VR v samosprave na nasem oddeleni, taky jsme nikoho nevybrali, i kdyz splnovali vsichni podminky. Proste nevezmu do kolektivu nekoho, kdo u vyberka prohlasi, ze by si po letech v soukromem sektoru napravoval hodne a ted by si rad odpocinul.
Vypisovali jsme nove vyberove rizeni.
Jinak casto se berou holky, co nastoupily jako zaskok za materskou a pak obchazeji vyberka v ramci uradu. Maji samozrejme vyhodu, ze umi napr. se spisovou sluzbou. Maji praxi v procesnich vecech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Přispěju taky do diskuse. Jdu na pohovor ve čtvrtek na pozici Matrikarka/Finanční referentka, Městsky úřad. Nikoho známého tam nemám. Nikdy jsem takhle ve státním nedělala. Možná co by jsem se mohla naučit ať tam pak nejsu za uplnyho idiota. A taky co říct na otázku, proč se hlásím právě k nim? To, že peníze jsou tam jistota a taky jistota toho fleku a že nebudou dělat problémy s osetrovackou na dítě, no s tím bych asi nepochodila. Ale trochu se obávám, že pohovor je fingovaný a už dávno tam někdo dosazeny je a já se stresuji zbytečně. Protože je divné, že nebylo žádné predvyberko, každý kdo poslal životopis a další papíry k tomu, tak je pozván k VR. Poprosím anonym.
Imho to bude nějaký malinký úřad, na tuto kumulovanou pozici budou potřebovat univerzálnější osobnost, která bude dělat ± všechno. Takže to prober s někým, kdo zná chod úřadu, ví něco o evidenci obyvatel atp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zakladatelko, jak si dopadla u pohovoru? Uspěla jsi? Jakou máš zkušenost s pohovorem ty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj vsem, poprosila bych zde o radu, nejlepe od nekoho, kdo pracuje na mestskem urade.
Byla jsem pozvana na pracovni pohovor na misto „referentka spravy majetku mesta“.
Sve dosavadni zamestnani je uplne mimo tento obor. Vzdelani mam ekonomickeho smeru, ktere sice na toto misto pozaduji, ale ceka me pisemny test v problematice verejne spravy obecne a verejne spravy na useku spravy majetku mesta. Bohuzel, toto je pro me spanelska vesnice.Mam tyden na to, abych se alespon neco naucila, ale vubec nevim, kde a u ceho zacit. Uz jsem zvazovala, ze bych ten pohovor zrusila, ale pak me napadlo, ze snad tady bych mohla najit nekoho, kdo by mi poradil a ukazal smer, co presne nastudovat.
Vsem Vam jsem vdecna za jakekoliv informace, ktere mi poskytnete.
Jaké to bylo a jak jsi dopadla? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ono je to stejné na všechna tahle místa ve státní správě. Pokud se nejedná o pracovní pozice na výplatu sociálních dávek, kde je pomalu o život pracovat, pak není možné se téměř nikam bez známosti dostat. Taky jsem zažila několik pohovorů, kde bylo předem známo, kdo nastoupí. Je to ztráta času pro všechny.
Přesně tak, mohu potvrdit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se pod to podepisuji, kdo nemáte má tom úřadě známosti, je to bez šance a ztráta času. Opravdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já se sice nehlasila na úřad, ale na OSSZ po rodičovské a druhé vyberko vyšlo. Žádná známost, nic. Tak zase bych to nevzdavala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se naivně zeptat, proč je tam taková tlačenka? Však peníze jsou tam tabulkové, takže dost slabota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salome123 píše:
Můžu se naivně zeptat, proč je tam taková tlačenka? Však peníze jsou tam tabulkové, takže dost slabota.
No a vidíš tam někde chlapy? Starší ženský nebo s dětma na zkráceném úvazku, svých 20-30jistých, osobní příplatek můžeš mít několik tisíc, jsou bonusy. Že je tam málo peněz bych řekla je taková fáma, jak odradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salome123 píše:
Zas je tam jakás takas jistota, že člověka si tam nechají až do důchodu, člověk má pak vyhřáté místo pro svou dceru, vnučku, neteř…,kdyz omarodi dítě, tak nebudou převracet očima už zase?,většinou je to těžká zasivarna. Příběh ze zivota- s manželem jsme nebo vybavovali a bylo potřeba asi 10 návštěv na magistrátu, plní povolení a podpisu, no to byl porod vyloženě. A bylo potřeba, aby jedna pracovnice Magistrátu odnesla jeden papír na podpis kolegovi, který seděl přímo oproti ve dveřích jako ona. Ale ani to nebyla schopna. Já tam musela jít a předat mu to, aby to podepsal. Tolik k tomu. Plat sice nic moc, ale pokud má dobré vydělávajícího manžilka, nebo jiného sponzora…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
No a vidíš tam někde chlapy? Starší ženský nebo s dětma na zkráceném úvazku, svých 20-30jistých, osobní příplatek můžeš mít několik tisíc, jsou bonusy. Že je tam málo peněz bych řekla je taková fáma, jak odradit
No já se právě nedávno dívala u nás na jeden městský úřad (v Praze) a byl to na plný úvazek 8.platová třída, praxi mám hafo let, ale vyšel by mi z toho ušmudlaný plat, který jsem brala před 20 lety
Tak nevím jestli to pak s těmi příplatky a bonusy dá něco aspoň trochu přijatelného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit