Pracovní úraz, jak se vyplácí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19783
30.8.18 16:12
@Denisa Stará píše:
Ahoj, prosím o radu. Měla jsem pracovní úraz a léčila sem se v nemocnici. Byla jsem tam přes 3 měsíce. Pojišťovna mi potom ale zaplatila jen půlku částky!!!! Máte s tim taky někdo zkušenost???

Asi budete muset napsat, čí pojišťovna. Jestli vaše pojišťovna, nebo pojišťovna zaměstnavatele (která platí to, čím je vám povinován on). A taky budete muset napsat, čím to zdůvodnila.

Zkušenost s tím nemám, mám zkušenost s tím, že pojišťovny se z odpovědnostního pojištění rády vyvlékají. Ale poradit by vám mohl třeba i někdo, kdo s tím nemá osobní zkušenost (dokonce jsou tady i právníci, představte si!), ale nikdo vám pořádně neporadí, když pořádně nepopíšete, oč jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
1.9.18 12:29

Bez znalosti více věcí se dá těžko něco vymyslet. Také nevím, co znamená „zaplatila půlku částky“. Jak jste zjistila, jaká je celá částka? Podle čeho? Problém může být i v tom, že na konkrétní poškození (třeba zlomenina stehenní kosti) je nějaká tabulková doba léčení, kterou pojišťovna max. zaplatí. Pokud by to bylo třeba 68 dní (jen příklad) a léčilo by se to 90 dní, pak se plní jen těch 68 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
11.1.22 19:58

Ahoj, obnovují diskuzi. 29.11.2021 měl partner v práci pracovní úrazy který zapříčinil jeho kolega, protože jel na ještěrce jako prase a zlomil partnerovi paletu a nárt a prst, který má zlomený. Teď mu přišel z práce plat 4000kc! S tím, že 7-8 tisíc mu vyplatí sociálka. Jenže při pracovním úraze by měl mít 100% plat, i mu to bylo řečeno v práci.
Po tom, co mu přišla takto malá výplata (místo původních 26tis), tak volal do práce a bylo mi řečeno, že po skončení pracovní neschopnosti mu vyplatí zbytek výplaty. Jenže mě to vůbec nesedí. Přijde mi to celé divné. Očekávali jsme, že mu přijde normálně výplata 26tis. Bohužel jsme neměli na zaplacení nájmu, takže nám musela pomoct příbuzná. Nevíte prosím jak tohle chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
11.1.22 20:08

Ano teď je na nemocenské, takže mu přijde jen nemocenská. Až bude zase chodit do práce, tak mu peníze vyplatí zpětně a k tomu ještě dostane bolestné. Ale musí se pracovní úraz uzavřít tím, že se ukončí neschopnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
11.1.22 20:09

@Barry1997 je to normální, doplácí se po ukonceni PN + pojistka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
11.1.22 20:11

Jasný no, ale stejně mi to přijde dost málo, když jeho plat je 26tis.. člověk dneska nemůžu už si dovolit ani marodit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
11.1.22 20:22
@Barry1997 píše:
Jasný no, ale stejně mi to přijde dost málo, když jeho plat je 26tis.. člověk dneska nemůžu už si dovolit ani marodit..

Oni mu vyplatili nemocenskou za 1-12.prosince…neboť zaměstnavatel platí jen 14 dní nemocenské. A teď očekávejte ještě platbu od sociálky za zbytek měsíce. Takž to bude těch cca 7-8tis odhadem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19977
11.1.22 20:27

@Barry1997 jak málo? Vždyť zaměstnavatel vyplaci jen 14dnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
11.1.22 20:34
@lachtanice86 píše:
@Barry1997 jak málo? Vždyť zaměstnavatel vyplaci jen 14dnu

tak 4000 za 14 je málo,. ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5860
11.1.22 20:41

No ale ty 4000,– jsou za listopad ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
11.1.22 20:45
@Markéta188 píše:
No ale ty 4000,– jsou za listopad ne? :think:

to asi nee v listopadu píše že marodil dva dny… ale taky záleží kolik měl mít směn v tom prosinci do toho 12. prosince…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
11.1.22 20:48

To jako nemate zadnou rezervu ze si hned musíte jit pujcit? Vzdyt nikdo nevite kdy skončíte na nemocenske… kor ted v kovidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5860
11.1.22 20:53

@Veru1987 já teda nevím jak je to teď, nebo jestli to je pokaždé jinak, ale já když byla květen/červen na PN, tak se mi vyplatil v červnu květen a v červenci červen. Prostě jako klasická výplata - měsíc zpětně, ale nebyl to úraz, tam je to možná jinak… :think:
A na výplatnici to má rozepsané jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
11.1.22 20:54
@Markéta188 píše:
@Veru1987 já teda nevím jak je to teď, nebo jestli to je pokaždé jinak, ale já když byla květen/červen na PN, tak se mi vyplatil v červnu květen a v červenci červen. Prostě jako klasická výplata - měsíc zpětně, ale nebyl to úraz, tam je to možná jinak… :think:
A na výplatnici to má rozepsané jak?

Noo ale za listopad mu to už vyplatili v prosinci s výplatou, zakladatelka píše že marodí od 29. 11… A teď mu došla nemocenská za prosinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5860
11.1.22 20:56
@Veru1987 píše:
Noo ale za listopad mu to už vyplatili v prosinci s výplatou, zakladatelka píše že marodí od 29. 11… A teď mu došla nemocenská za prosinec.

Ježíš pardoooon, on je vlastně leden :lol:
Já žiju v jiném měsíci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat