Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6413
18.4.25 13:25
@Mango_Lassi píše: Více

V populacii su ludia, ktori su mentalne znevyhodneni a ich vzdelavanie ma svoj strop. Pozri napr. chranene dielne.
Nenavrhujem nic, ale ideme smer Cina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
18.4.25 13:28
@Mkmkz píše: Více

ale ti v té chráněné dílně to už je zase extrém, ti jsou teda chránění, ale co ti obyčejně hloupí, natvrdlí - ti budou mít problém, co teda budou dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 13:29
@stinga píše: Více

Doctorem P. P.. si tykám od prvopočátku a žádný problém. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15503
18.4.25 13:29
@bse.pedro píše: Více

To jsi hodnej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
18.4.25 13:30

Pozri, kazdy ma svoje limity. To som tym chcela povedat. Aj ked som zvolila extremny pripad. Uplne kazdy. Uz teraz su psychiatricke ambulancie preplnene - preco asi.

Příspěvek upraven 18.04.25 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.25 13:30
@Anonymní píše: Více

Asi zalezi i na profesi v kancelari, ja osobne musim denne komunikovat ve 3 jazycich a pracovat v programech, ktere jsou slozite a musim se neustale hodne soustredit, abych nekde neudělala chybu. Moje prace znamena byt i casto na cestach, minuly mesic jsem byla 2× ve Svedsku na 2-3 dny, 1× v Johanesburgu na otocku, let z Vidne, tamze cesta Viděn, let ca 14 hodin, prilet, ubytko a hned na konferenci, kratky spanek a let domu, prijela jsem domu pozde v noci, hned rano call a za 3 dny jsme zas letela do Mnichova a pak zase 1× Salzburg, pracuji i na cestach, viz peo me neni moc prijemne, spatne se mi soustredi..unavena jsme psychicky spise..kazda prace ma neco..normalne tolik cest za mesic nemam, tohke byl extrem, ale tak vetsinou 3 byvaji..

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.4.25 13:31
@Mkmkz píše: Více

Chráněné dílny tady asi pořád zůstanou.
Ale požadavky na vzdělání a kvalifikaci prostě porostou. A kdo se vzdělávat nechce, bude hůře placen. Mně to nepřijde jako špatná varianta. Já vám fakt nevím, ale třeba v mé práci je mega tlak na sebevzdelavani, přitom ty kurzy, vše kolem toho si musím najít a obstarat sama. V zásadě bez toho není možné žádné povýšení. A ano, jsem za to placená. A kdo nechce, nemusí, ale bude na tom hůř, no. Otázka volby každého.
Už nežijeme v 18 století

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 13:32

U některých to nebude škoda. U nás ve vesnické hospodě jsem čekal přes čtvrt hodiny, jestli si mě obsluha všimne (stál jsem u výčepu). OK, nechtěli mé peníze, tak jsem vstal a šel jinam. Naštěstí bylo kam. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
78489
18.4.25 13:34

neodpovídáš na otázku, co ti, se se NEDOKÁŽÍ víc vzdělávat, jejich IQ jim na to prostě nedostačuje, i kdyby chtěli, nejde jim to do hlavy, nechápou to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.4.25 13:35
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Já využívám samoobslužných pokladen a objednávám přes počítač všude, kde to jde :lol:
V zásadě lidí v těchto profesích bude čím dál míň.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.4.25 13:35

Odpovídám. Budou dělat míň kvalifikovanou práci.

• Citovat
  • Upravit
78489
18.4.25 13:38

která nebude, protože ji budou dělat roboti :nevim:
nicméně u nás ve fabrice roboty máme a každý z nich potřebuje obsluhu člověka, navíc jsou daleko víc poruchové, než byly předtím CNC a soustruhy - víc stojí, než pracují, a když pracují, tak je to šíleně pomalé - ale počítám, že další verze robotů za několik milionů bude rychlejší a méně poruchová, jen nějak nevím, jestli se to vyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
18.4.25 13:39

Hospoda, kde se objednává přes PC se samoobslužnou pokladnou by mě zajímala… :think: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 13:39

Tak inteligentní člověk se vzdělává neustále, ale ne proto, že by ho do toho někdo tlačil, ale proto, že chce. A je jedno, jestli to souvisí s prací, nebo koníčkem. S IQ to skutečně nemá nic společného. My už se těch změn, stejně asi nedožijeme a těm dětem to přijde normální, takže je to přirozený vývoj. Naše generace se také musela naučit jiné věci, než ta předchozí.

• Citovat
  • Upravit
78489
18.4.25 13:40

i to pivo si asi budeme v hospodě čepovat sami :nevim:
byla tu diskuse, že si pacient sám v nemocnici musí píchat injekce na ředění krve :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat