Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Anonymní
14.4.25 19:59

Pracují lidé v kancelářích nebo jen ti rukama?

Možná tu takové téma bylo. Ale nenašla jsem.
Pracuji v kanceláři celý svůj pracovní život. Vystřídala jsem nejrůznější profese. Na dvou místech byla kancelářská práce částečně zkombinovaná s práci fyzickou. Čas od času (poslední dobou dost často) se setkávám s názorem, že když dělám v kanceláři, tak vlastně nepracuji, protože pracují jen ti, kteří dělají rukama. Já nemohu být unavená, protože celý den v práci nic nedělám, jen sedím a civím do počítače.
Je pravda, že s tímto názorem se potkávám od lidí, kteří pracují i rukama. Smějí se mi, když říkám, že jsem pracovitý člověk. :oops:
Bohužel s tímto názorem svého času chodil i muž, který je řemeslník. Já vždy říkám, že jejich práci bych nechtěla dělat (některé profese bych nezvládla), ale ať klidně vyzkouší tu moji. Uvidíme, zda zvládnou jeden pracovní den.
Nebývám unavená fyzicky, ale pociťuji psychickou únavu. Zvlášť teď, když jsem nastoupila do nové práce a soustředím se, abych neudělala chybu.
Nikdy jsem netahala nos po jiných profesí, protože každá práce má své.
Jak to vidíte vy?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27767
14.4.25 20:08

Dělala jsem obě a za mě práce v kanceláři je fakt mín náročná, tu opravdu zvládnu aniž bych se hroutila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.25 20:10

Dělám jen v kanclu, a teď chci jít na zkrácený úvazek protože to nezvládám :lol:

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
14.4.25 20:13
@Anonymní píše: Více

Otázkou je, jestli by vůbec nějaká práce v kanceláři byla bez lidí pracujících rukama?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.25 20:19

Tak i lidé pracující rukama ve fabrice musí k počítači nebo tabletu aby něco zaznamenali :roll:.

• Citovat
  • Upravit
9117
14.4.25 20:21
@Anonymní píše: Více

Opravdu ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
14.4.25 20:21
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

No, ono to plati i opačně, zda by byla nějaká prace rukama, krom zemědělství ala minulé století a nejakych základních řemesel také ala minulé století bez těch v kanceláři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
14.4.25 20:24

Fyzická práce je určitě náročnější, ale to neznamená, že z kanceláře nemůžeš být unavená ;)
A můžeš být i pracovitá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
14.4.25 20:24

Tak a tohle je potřeba si uvědomit a přijde mi, že na to často někteří z nás kancelářských krys zapomínají. Bez lidí pracujících rukama bysme nic nevyráběli ani bysme neměli co jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
14.4.25 20:25

Práce „rukama“ je náročnější fyzicky, práce „hlavou“ psychicky. A „kancelář“ je velmi, velmi široký pojem. V kanceláři může sedět inženýr, kterej vymyslí komplet všecko, co pak dole v tý továrně vyroběj. A jinej vymyslel ty stroje, co jim k tomu pomáhaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
14.4.25 20:28

Jo, taky jsem se setkala s názory typu „já pracuju poctivě“ (rozuměj rukama), prostě neuznávání práce hlavou. Může to být částečně i tím, že když zedník postaví zeď, tak je to hned vidět, všichni vidí okamžitě výsledek, kdežto v kanclu prostě takhle evidentní výsledek pro celé okolí není.
Lidi nezměníš, mrzel by mě tenhle názor teda u partnera, ale jinak nezbývá, než se přes to prostě přenést a neřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
14.4.25 20:29
@j.a.n.i1 píše: Více

Nějak si nedokážu představit, co by bez kanceláří zaniklo? Byrokracie?

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
14.4.25 20:33
@ugluk píše: Více

Jenže, než vám lidi rukama začali stavět kanceláře, tak si to prostě nakreslili v dílně na kus papíru a stejně to vyrobili.

• Citovat
  • Upravit
Dynamitka
14.4.25 20:37

Když jsem studovala, chodila jsem na brigády normálně k pásu do fabrik, teď se živím hlavou a musím říct, že práce rukama je o hodně náročnější…v kanclu si přeci jen může člověk práci zorganizovat podle svého, dát si občas i kafe a podobně, rozhodně domů nechodím tak vyčerpaná, jako po směně ve fabrice, mentální únava samozřejmě je, ale fyzická únava a hlavně monotónní práce, je stokrát horší…

• Citovat
  • Upravit
11082
14.4.25 20:38

No on to delnik ve fabrice vyrobi, ale nekdo mu tu zakazku musí sehnat, nacenit, dohlidnout na platby, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat