Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150065
15.4.25 10:59

Ona je trochu naivní představa že fyzicky pracující člověk vždy přijde domů s příjemnou únavou a jde si v poklidu spát a má v hlavě vakuum. Ono i u fyzické práce se musí přemýšlet, rozvrhnout si práci aby se stíhalo a pracovalo se efektivně. Málokdo pracuje v chaosu kde je mu všechno fuk a myslí jen to jak tu práci ojeebat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
15.4.25 10:59
@j.a.n.i1 píše: Více

V určitých lokalitách to chápu, ale v běžných lokalitách už bych o tom i polemizoval. Co jsem poznal školy zevnitř ve smyslu fungování, tak každá škola má tak dva tři schopné učitele (na druhém stupni) a zbytek je na výměnu, bohužel není za koho.

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
15.4.25 11:04
@ugluk píše: Více

Pokud má člověk svou důstojnost, pak se u pásu dá dělat pouze po přechodnou dobu. Protože to není práce, ale otročina. Ale snad se díky umělé inteligenci blíží konec těmto pracím a lidé budou moci dělat něco smysluplnějšího.

• Citovat
  • Upravit
Dynamitka
15.4.25 11:24

Když člověk maká u pasu a 12 hodin dělá monotónní činnost, kde se ani pořádně nemůže protáhnout, dojít na WC, odpočinout, tak opravdu nechodí domu odpočatý a s čistou hlavou, to může říct jen ten, kdo si tuto práci dlouhodobě nevyzkoušel, nedělala bych to ani omylem, to budu mít raději hlavu jak patraci balón :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69126
15.4.25 11:29
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Tak čím dál tím víc procesu u pasu je nahrazováno automatizaci. Díky těm lidem v kanclech :mrgreen: Jedno léto jsem čtrnáct dní prováděla vizuální kontrolu, vlastně to nebyla ani namáhavá práce rukama, když člověk nepočítá vyřazení vadného výrobku, za ty dva týdny mi kleslo IQ snad o dvacet bodů. Ale byli tam lidé, kteří tohle dělali celý život, dost často proto, že na víc jejich mentální kapacita neměla. Dneska už je to na většině míst nahrazeno kamerami, které to zvládají rychleji a s větší přesností, „jenom“ ten systém vymyslet, vyrobit, naprogramovat a pak udržovat. Kam šli ti lidé, pro které byl vrchol umu koukat na výrobky a odstraňovat ty, co jsou nakřivo, kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
15.4.25 12:08

Tak samozrejme ze je narocnejsi fyzicka prace. Proto jsem studovala, abych ji delat nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
15.4.25 12:15

Ja pracuji v kanclu a opravdu toho moc nedelam. A jsem hodne unavena prave proto, ze nic nedelam. Takze z nicnedelani muzes byt taky pekne unavena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
15.4.25 12:16
@Dynamitka píše: Více

Hele, ja jsem delala jako brigadnice u pasu kdysi a tedy nebyla jsem tak unavena jako jsem ted v kancelari. Asi je to u kazdeho jne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
15.4.25 12:42
@ugluk píše: Více

Důležité je, že to IQ má kam klesat. :lol:

Jakmile se dnešní systém dostane do fáze udržovat, tak je to začátek jeho konce.

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
15.4.25 12:44
@Klaudie_D píše: Více

Já si myslím, že nejvíce unavuje čekání, při kterém člověk nemůže nic jiného dělat, nebo se zabavit a pouze čekat. U toho ani ten čas neletí.

• Citovat
  • Upravit
3076
15.4.25 12:56
@Andyss píše: Více

Já jsem při VS chodila na manuální brigády a byla to skvělá motivace ve studiu pokracovat :lol: Ale jako taky mám dny, ze přijdu z práce v kancli a mám chuť akorát sedět a koukat do blba.
Za mě je základ neodsuzovat ty druhe :nevim: Každá forma práce má svoje výhody a nevýhody a taky ne každý pracuje stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dynamitka
15.4.25 13:04
@Klaudie_D píše: Více

tak také záleží, jak jsi to dělala dlouho, je rozdíl to mít jako občasnou brigádu nebo jako full time job :nevim:

• Citovat
  • Upravit
78489
15.4.25 13:09
@Miluška1980 píše: Více

moje matka pracovala celý život v kanceláři vyjma dvou roků, kdy pracovala jako prodavačka - vždy říká, že by všem „kancelářským“ dala povinně ty dva roky fyzické práce jako byla dřív vojna :), že od té doby si váží všech lidí, kteří pracují fyzicky a ví, že to nemají jednoduché, její kamarádky razí názor, že „se měli líp učit“, a povyšují se nad dělníky a podobné - ovšem společnost potřebuje i kopáče, řidiče, slévače, pekaře, kadeřnice - a nemůže se každý „líp učit“, každý na to nemá IQ, což se dnes nějak nepíše, ale je to pravda, Gaussova křivka je neúprosná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.4.25 13:16

Tak práce rukama je náročná jak fyzicky, tak kolikrát psychicky. Asi nebudu brečet zednikovi, že jsem udřená z práce, když logicky vím, že jeho práce by mě po týdnu zabila. To samé když mám zkrácený úvazek, tak nebudu hořekovat někomu kdo dělá na plný a ještě k tomu má x činností. To člověka jen popudí. Je to jako když moje tchýně která nepracuje mi vykládá, že posekala celou zahradu a je z toho sedřená. To pak jen koulím očima i když jí to věřím, protože není zvyklá dělat a pak ji jakákoliv práce odrovná na x dnů.
Ale jinak samozřejmě každá práce je důležitá, každý jí jinak zvládá atd. Jen si myslím, že je dobrý si volit k tomu postěžování i vhodného posluchače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
15.4.25 14:51

Já myslím, že obě práce jsou prostě náročné jinak. Ale říkám si, že každý by si měl jednou za život zkusit fyzickou práci. :D Já jsem si okolo 18-20 zkusila brigádu ve fabrikach u pásů, a to na různých linkách, a dost mě to motivovalo k učení, protože tohle bych celý život dělat nemohla. Jen pro příklad, po dvou hodinách na lince jsem měla brutální puchýře na prstech, málem jsem se rozbrecela od bolesti a taky z myšlenky, že tentyz pohyb budu dělat ještě 6 hodin, přičemž nový kus přicházel každých 30 sekund… Nebo když se strikala do forem nějaká chemikálie, která tvořila po utuhnuti silnou voskovou vrstvu…měli jsme akorát trapné papírové roušky, takže všechna ta sra*ka nám končila v plicích… No mohla bych pokračovat. Navíc s pár ženskýma jsem si sice fakt sedla, i když byly ve věku mojí babičky, ale s ostatními jsem si neměla co říct, protože to byli často jednodušší lidi nebo jak to říct. :? Nevím, kancelářská práce může být sice brutálně psychicky náročná, ale člověk aspoň nemá ve 40 brutálně zhuntovane tělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat