Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 09:24
@Alušáček píše: Více

Já si tedy dokážu představit, že stát naší velikosti by dokázala řídit nějaká malá samospráva. To co živíme nad, to mi připadá jako zbytečně velký luxus. Ale kdo by potom odkláněl přebytečné peníze z velkých zakázek?

• Citovat
  • Upravit
102087
18.4.25 09:47
@Mkmkz píše: Více

Neni, jsou prace, na ktere to IQ prostě potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
18.4.25 09:47

Samozrejme, ze to spolu souvisí. Inteligentní člověk dokáže pochopit, ze každá práce je záslužná. Blbec si mysli, ze nejvic maká on..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
18.4.25 09:49
@j.a.n.i1 píše: Více

Ved v poriadku. Ale otazka je, ktora praca je dolezitejsia. Podla mna ziadna, pretoze v kazdej clovek dava podla svojich schopnosti. A praca je stale len cast zivota, nie je meritkom nicoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.4.25 09:50

No, s tim, že každá tak úplně nespuhlasim, videla bych par zcela zbytecnych, ale jo obecně v pripade tech „normalnich“ souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150065
18.4.25 09:50

Pak jsou práce kde se maká fyzicky i hlavou. Takový chirurg, operatér, ten ani nesedí v kanclu a fyzičku a ruce potřebuje taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
18.4.25 09:52

Ale to pochopenie toho nie je o iq. Alebo aj ano, asi o tom emocionalnom. A to nie je totozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.4.25 09:52

Tak jsou samozřejmě prace, ktere jsou důležitější než jiné zbytné…
A ja reagovala pouze na tve tvrzení, ze iq ve vztahu k praci je irelevantni, ciz je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
18.4.25 10:00
@j.a.n.i1 píše: Více

No ja sa na to pozeram z toho pohladu, ze kazdy je zastupitelny. Ked z tej svojej dolezitej prace odides, absolutne nic sa nestane. Zastupia ta.
Ak myslis, dolezite pre spolocnost… Zalezi. Niekedy potrebujes chirurga, inokedy upratovacku, inak by si v praci pocitila, ze vcera nebolo upratane a je to problem.
Inokedy ked nestihas nieco dolezite, nemozes sa niekam dostat, ti zachrani kozu taxikar. Minule mi jeden tvrdil, ako zrusili vlak (nejaka tragicka udalost na trati) jednej pani a mala sa dostat na lod, na ktorej pracovala. Ked nenastupis na plavbu, si bez prace. Takze on ju viezol niekolko sto kilometrov. Stihla to :) A dnes su manzelia, ale to len tak na okraj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 11:27

Jenže to s IQ zas tak nesouvisí. Podívejme se, kolik máme vrahů s vysokým IQ… a přitom inteligentní člověk ví, že vraždit se nemá.

• Citovat
  • Upravit
15503
18.4.25 11:31

Většinou jsem se s kritikou ostatních setkala spíš u dělníků. Právník nebude pohrdat prací popeláře, ale popelář právníkem pohrdne bez problémů. ;) Kdo z nich asi ma větší iq podle tebe? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
18.4.25 11:40
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

A s čím to tedy souvisí? Proc doplňovačka zboží v hypermarketu kritizuje personalistku, že jen sedí na pr.eli u pc. Kdežto personalistku ani nenapadne kritizovat prodavačku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
18.4.25 11:58

Ten nepriatelsky postoj medzi tymi dvoma oblastami je vzajomny. Ved sa pozri, ako sa tu v diskusii hovori o tom, ze pri pase su ti, ktori na viac nemaju a pod. Jasne, ta personalistka to nepovie robotnikovi, ze ved ty si ten, co sedi pri pase, lebo na viac nema. A nepovie to z toho dovodu, pretoze ona je „spokojna“, ze za tym pasom byt nemusi a z tejto diskusie to je presne citit, ten pocit nadradenosti z toho, ze ja robim hlavou a ty len rukami. A ten postoj z tych ludi ide, to nezakryjes. Ked si o niecom presvedcena, pretavi sa to do tvojich skutkov, ci si uvedomujes, alebo nie. A oni sa brania tym, ze personalistka zase nic nerobi.
Skusila a vidim to aj v beznom zivote, ze nemam rozvinutu manualnu inteligenciu. Ak chcem nieco zlozit, musim nad tym dlho premyslat a aj tak to nejde. Nemam v sebe tu schopnost, ze mi bolo vlastne priestorovo vidiet, mysliet a vzajomne to prepajat tak, aby bol vysledok prinajmensom uspokojivy. Zazila som si to v tovarni a aj okolo seba vidim ludi, ktorym to ide. Obdivujem ich. Nemyslim si, ze na viac nemaju.

Příspěvek upraven 18.04.25 v 13:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
18.4.25 12:00

Fyzická práce je náročná fyzicky, práce v kanclu psychicky. Obojí má své pro a proti, osobně si vždycky u fyzické práce odpočinu tím, že vypnu hlavu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.25 12:24

No já se setkávám s kritikou u kdekoho. Ona hodně lidí s VŠ pohrdá lidmi s nižším vzděláváním, protože oni jsou přece něco víc, když studovali. A to, že někdo dělá u pásu, neznamená, že má hned nízké IQ. Já jsem dělala brigádne u pásu a bylo tam i dost normálních lidí, kteří prostě třeba neměli možnost v mládí vystudovat nebo třeba lajdačili a zpětně toho samozřejmě litovali.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat