Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Rozhodně pracuji jen ti, co dělají rukama..Zbytek se flaka, za jejich peníze si lìtá na dovolenou a oni doma sedí nad mísou bůčku, fuj.
Hele, přečti si Paralovu knihu Milenci a vrazi, tam máš tenhle odveky třídní boj hezky popsany.
Nadhled a schopnosti vidět veci komplexně dost souvislost s inteligencí a vzdĕláním. Nemůžeš chtít po delnikovi, aby navnimal rozlozeni pracovniho trhu, potrebnost jednotlivych pozic a jejich narocnost.
Ostatně I tady prace kancelari =administrativa, jou. Kdo vám napriklad programuje aplikace, vymysli produkty, navrhuje domy, nabírá řidiče autobusu a dela jim vyplatu, nakupuje zboží pro vás obchod nebo vám zveda telefon?
Ne, vsichni sedi u pc, takže tam asi něco prepisuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Kdybych musela opravdu jedno vybrat, tak bych řekla, že rukama je práce náročnější. Rukama jsem pracovala jen po brigádách za studia a náročné to bylo. Ale osobně se přikláním spíš k názoru, že se to moc nedá srovnat, je to prostě nebe a dudy
Myslím, že pracující rukama budou mít všichni ten názor, že je to náročnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se směju těm, kteří to říkají. Většinou jsou to chudáci, kteří prostě nemají hlavu na to, aby nemuseli pracovat rukama. Já si na rozdíl od nich vážím všech, kteří dělají svoji práci dobře a může to být klidně i hajzlbába.
Ale tenhle typ lidí je všude. Máme tu kolegu, který se posmívá všem, kteří mají VŠ, že se to dává zadarmo. No na to mu vždycky odpovím, co že si ještě pro ten titul zadarmo nedošel… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem obojí a nemůžu říct co je náročnější, kazde jinak. Jo, nekdo ma v kanceláři flakacku a pije kafe, ale já třeba kolikrát nemam za dopoledne čas si ani pro to kafe dojít, přijdu sednu, řeším emaily, do toho milion lidí volá, mezitím bych měla vytvořit něco co je podstata moji práce, zapsat činnost k vyúčtování, udělat si čas na podřízené kteří furt něco potřebuji a neví a tak. Frmol totální, den za dnem. Jo, nejsem unavená fyzicky, i když to sezení tělo taky slusne ničí, ale mentálně pak nejsem schopna pojmout uz v podstatě nic. Fyzická práce byla náročná fyzicky, ale zas hlavu jsem mela čistou, rozmyslela jsem si při ní co je třeba řešit doma, nakoupit, vyřídit a tak. Takze i s tím fungováním doma to není po kanclu tak růžové, když jsem totálně umluvena, neschopná si vzpomenout co mám všechno resit a bzuci mi v hlavě.
- Citovat
- Upravit
Dělala jsem jak rukama, tak administrativu.
A z těchto dvou možností je určitě náročnější čistě fyzická práce. Za 8 let jsem byla hodně opotřebovaná a po cca 15 letech bych byla na odpis stejně jak ten zbytek…
Rozhodně nebylo možné chodit domů s čistou hlavou, to je předsudek. Určitě i u fyzické práce tato možnost je, ale rozhodně to neplatí plošně.
Dnes pracuji jako administrativa, je to tedy práce s lidmi, což má též svá specifika a zodpovídám za poměrně velké peníze.
A rozhodně mi kvůli tomu nehrozí tak velké riziko toho, že mě to úplně oddělá.
Za mě je nejlepší nějaká kombinace obojího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
to je zase inteligentni komentar, anonym chapu, ne kazdy ma koule priznat, jak je nevzdelany a jake ma uzke zivotni obzory… opravdu nekteri lide u pasu k zadnemu tabletu nechodi
opravdu zasnu nad vedomostmi nekterych inteligentnich uzivatelek zde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klkakla píše: Více
Pokud dospělý vyučující si nedokáže zřídit pořádek a zaujmout žáky výkladem, pak je někde chyba, ne?
- Citovat
- Upravit
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Někde rozhodně, ovsem ne nutně a vzdy u toho vyucijiho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mango_Lassi píše: Více
Jsem OSVČ v oblasti IT, primárem je správa serverů, ale působnost je o dost širší.
- Citovat
- Upravit
Pracovala jsem v obchodě na pokladně, poté v hotelu jako pokojská a teď dělám kancelářskou práci. Nejhorší byla práce v hotelu, protože lidi jsou prasata. Ale teď u kompu mě to taky nebaví. Tlak z vedení, šílený klienti, celý den sedět je taky opruz. Normálně mi z toho nejlíp vychází ta pokladna, kde práce utíkala a nikdo moc neprudil. Ale zas to časově nešlo zkombinovat s dětmi a bylo to finančně podhodnocené.