Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.4.25 16:18
@stinga píše: Více

Tohle je hodně o lidech a jejich inteligenci. Je fajn, když má někdo možnost vyzkoušet si tu práci druhých. Každopádně já se setkala i s tím, že například jiné služby opovrhovaly práci servírky, prodavačky. Že jsem docela koukala. Naopak u vysoce postavených lidí se s tímto nesetkávám. Spíš se setkávám s obdivem a to jako vážně. Jelikož každý rozumný a chytrý člověk ví, jak je dnes těžké najít dobrého zaměstnance v jakémkoliv oboru. Anonymní servírka

• Citovat
  • Upravit
2001
15.4.25 16:41

Já to vidím tak, že když jsem unavená z práce, tak jsem. A když mi někdo tvrdí, že je unavený z práce, tak mu věřím. Neřeším a nepoměřuju, kdo jak tvrdě pracoval. Každý má jinou hranici toho, kdy se unaví a taky se lidi liší v tom, co je unaví. Je taky dost rozdíl psychická a fyzická únava. Dělání hlavou končí tou první a dělání rukama obvykle tou druhou. Mě ve výsledku přijde horší psychická únava, protože po té fyzické se aspoň člověk hezky vyspí, kdežto psychická to obvykle znemožňuje… Možná to někoho urazí, ale mě celkově přijde stupidní řešit, kdo by si na únavu měl stěžovat a kdo ne. Kdo je unavený, ten prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.25 20:44

Myslím, že je to úplně stejné srovnání, jako když přijde děsně unavený muž z práce domů, a je jedno jeslí že skladu nebo z kanclu, a řekne své ženě, na mateřské, že ona už neví, co je to pracovat… Slicham od svého muže často, tak jdi a makej za mě jeden den, já budu s dětma doma…
Po pravdě? Myslím, že by se mé děti v tom případě „nedožily“ večera, tedy mého návratu z práce… :( Už při shonu kolem přípravy na oběd, oběda a následného uspávání, by je vykostil… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66852
15.4.25 20:55
@Mango_Lassi píše: Více

ucitele evidentne ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
15.4.25 20:56

Obojí má své těžkosti. Někdo to má v práci na pohodu, někdo se nadře. Moje bývalá nadřízená, která dělala kancelářskou práci toho měla nad hlavu byla to makačka na psychiku. Já bych to nedala, telefonáty, vyřizování problémů. Taky to měla zaplacené. Holky sanitarky a pečovatelky jedou dvanáctky, ty pečovatelky taky vše zaznamenávají do služebních mobilu, jedou na čas u každého klienta, přitom se fyzicky nadřou. Tím chci říci, že u toho taky musí přemýšlet, zapisovat. Dělají dvanáctky jen denní, měsíčně 15-17 denních, náročných. A nechodí domů s prázdnou hlavou, nebo jak to napsat. Jak se tu často píše, že fyzická práce rovná se čistá hlava, to není žádné pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
15.4.25 21:44

Taková ta práce u pásu - osm hodin jeden úkon tisíckrát zopakovat - tam ta čistá hlava večer je, možná až moc :mrgreen: Koukám, kolik z nás si to za studentských let vyzkoušelo, aby zjistilo, že tudy pro ně cesta nevede.
K té výměně rolí, někdy je to dosti jednostranné. Zjednodušeně většina strojních konstruktérů by zvládla práci pokladní, ale téměř žádná pokladní by nezvládla práci strojního konstruktéra, a o vzdělání tady nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
15.4.25 22:46
@matkabagristy píše: Více

To už mám dávno za sebou.

• Citovat
  • Upravit
824
16.4.25 04:47
@Anonymní píše: Více

To bych netvrdila o každém…
Mám známou, která má Ing. Ale v oboru pracovala jen krátce, pak přišla mateřská, druhá mateřská…a ujel ji vlak, prý je ten obor dnes úplně někde jinde. Navíc je to prý úzkoprofilový obor, málo lidí v něm najde práci. Takže většinu pracovního života dělala v kravíně nebo továrně, při mateřské brigády typu roznášení letáků.
A fakt bych o ní neřekla, že v hlavě nic nemá. Ona sama po letech přiznává, že kdyby to věděla, nestudovala by vysokou, radši by se vyučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
16.4.25 04:57

Ono taky záleží co v té kanceláři děláš, manžel je řemeslník a dělá si rozpočty, před zahájením stavby a vždycky říká, že práce hlavou je víc únavná, než práce rukama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
16.4.25 06:39
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

to je dobre, takove lidi nase skoly nepotrebuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
16.4.25 07:14
@ugluk píše: Více

ale to se tady v diskuzi neřeší. Řeší se spíš náročnost těch prací, ale to se dá srovnat jen konkrétním příkladem, „já to mám tak, kamarádka to má tak“, ne plošně říci, že fyzická práce je nejhorší, a všechny kancelářské krysy se jen flákají. To blbost je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
16.4.25 07:19
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

A naopak. I ti lidé, živící se rukama potřebují, aby někdo sehnat zakázky, naplánoval to či ono, zaplatil a vystavil faktury, spočítal mzdy, daně atd. Pokud teda ten dotyčný nepracuje čistě sám na sebe. Ale i ten potřebuje pracovníky na finančním úřadě, v bance, zdravotní pojišťovně. Tohle se fakt nedá srovnat. Někdo řekne - ten dělá v kanclu, pije kafe, nohy na stole a půlku pracovní doby prokecá, druhý řekne - jo, ten se má, práce na čerstvém vzduchu, zahodí lopatu a jde domů s čistou hlavou, odpovědnost žádná. Ale jedno bez druhého by nefungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
16.4.25 07:35
@Buba mara píše: Více
Řemeslník opravdu úředníky v bance, na finančáku apod zas tak moc nepotřebuje, jsou to pravidla vynucená systémem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.4.25 07:57
@Zumpa píše: Více

No, i on chce mit fungujici zdravotnictví, polii, hasiče, i ten material by si rad někde koupil a dovezl a kupodivu i on chce aby mu lidi za praci zaplatili, takže i toho urednika trochu potrebuje. Ano, můžeme se bavit o tom, ze by jich treba nemuselo byt tolik, ale 0 z toho zase nebude… Ono totiž bez toho systemu by nefungovala spousta veci, kterou povazujeme za standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
16.4.25 08:12
@j.a.n.i1 píše: Více

Ještě nedávno to bez problémů fungovalo s tisícinou úředníků, bez bank, apod… Řemeslník něco vyrobil nebo opravil, třeba kovář vyrobil podkovy a okoval koně, dostal peníze na ruku /bez účetního/, za utržené peníze si koupil u pekaře housky, peníze na ruku, pekař si koupi u řezníka za utržené peníze kus koňskýho salámu, atd., atd., atd…
Peníze, které lidi neutratili, šetřili buď v hrnečku v kredenci, ti bohatší v zamčené truhle nebo zakopané někde ve stodole a když se nahromadilo víc peněz, koupili si třeba kousek pole… Zaplatili nějakou paušální daň, ze které se financovala obec, hasiči, apod. a tím to haslo… Nebyla potřeba jednoho úředníka na jednoho pracujícího, kovář nepotřeboval projektanta na nákres podkovy nebo vrat, prostě to vyrobil, zedník vzal cihly, písek, vápno, cement a postavil barák, pekař upekl housky, aniž by potřeboval ředitele podniku se třemi náměstky a sekretářkami, podnikovým šoférem, třemi účetními, obchodním zástupcem, uklízečkou a vrátným… Nepotřeboval banku, nepotřeboval osm všelijakých pojišťoven, atd… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat