Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vodnář-u-Topolu
14.4.25 21:08
@ugluk píše: Více

Myslel jsem továrnu závislou na internetu, ne na kancelářích.

• Citovat
  • Upravit
6626
14.4.25 21:18

Pracovala jsem leckde. Opravdu tvrdě rukama i s prstem v nose v kanceláři. Ono se nedá vytáhnout univerzální pravdu. Měla jsem fyzickou práci ze které jsem chodila domů svěží a měla jsem práci “ v kanclu” ze které jsem chodila strhaná jak péro z budíku. V globále ovšem můžu říct, že fyzická práce je namáhavější a člověk je z ní víc unavený. Znám spoustu kancelářskejch, kterým je sedmdesát a ještě pracují. Dělníka ani jednoho. Když přijdeš domů unavená z kanclu, tak pořád ještě můžeš doma fungovat, projet se na kole a zregeneruješ se rychle. Ale unavená z fabriky, to už nezvládneš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
14.4.25 21:19
@Serpentini píše: Více

Spíš naopak, bez lidí pracujících hlavou by nebylo řemeslo, protože to musel někdo vyzkoumat a navrhnout. Nebo nevím, řekni co děláš za řemeslo, že nepoužíváš, žádný vynález? Asi si umím představit, že třeba zametáš ulice rukama bez koštěte, nebo hrabeš příkopy rukama, protože lopata i koště jsou vynálezy…Ale s těmi nástroji to jde líp. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
14.4.25 21:22
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Aha, já myslela, že je tu řeč o práci v kancelářích.
On kdyby ten internet neměl nikdo a továrny se vrátily do režimu posledních sto let, ovšem ani tehdy nefungovaly bez lidí, co pracují hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.4.25 21:22
@bloklimiucet píše: Více

ale koště i lopatu vynalezli lidé ještě dávno před kancelářmi :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
14.4.25 21:27
@bloklimiucet píše: Více

Už to vidím, jak někdo uklízel rukama ulici a jelikož mu to trvalo, tak šel po šichtě do kanceláře a řekl tomu u prkna, vymysli něco, ať je to rychlejší! Většinu těch vynálezů si vymysleli řemeslníci sami, právě proto, že u práce přemýšleli.

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
14.4.25 21:31
@ugluk píše: Více

A tady je právě ten omyl, člověk pracující hlavou nemusí být nutně v kanceláři. A co si budeme vykládat, ne všichni kancelářští pracují hlavou.

• Citovat
  • Upravit
69126
14.4.25 21:37

No to nepracují. Ale taky ne všichni, co tvrdí, že pracují rukama, těma rukama taky dělají více užitku než škody :) A pořád je hodně, hodně profesí, které pracují hlavou a naprostou většinu času v té kanceláři stráví a není na tom absolutně nic špatného a jejich profese jakkoliv podřadná nebo méně potřebná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.25 21:37

Kdo nepracuje hlavou těžko může práci hlavou pochopit, protože v té své nic nemá. Kdyby v ní něco měl, tak by tou hlavou pracoval. Každá práce má svoje a blbec inteligenta nikdy nepochopí. Inteligenta zase blbec nezajímá. To bylo ve zkratce. Jinak je problematika daleko širší. I blbec by měl u práce přemýšlet a inteligent by měl vědět, jak se která práce fyzicky dělá.

• Citovat
  • Upravit
10885
14.4.25 21:38

Neda se to srovnat. Me brigady (napr. nocni sluzby v pekarne, supermarket, uklizecka na hotelu) uz na gymplu naucily hlavne to, ze nemuzu a nechci pracovat rukama. :) Jednak jsem objektivne dost leva a to prostredi bylo casto docela hrozny (buzerace), ohodnoceni spatne. Vyhoda ale je, ze jde clovek dom s cistou hlavou. Prace v kanclu jak kde, jak co. V advokatce velkej stres, tlak na terminy, hodne konkurencni prostredi, mela jsem problem vypnout a clovek pak pracoval prakticky nonstop i mimo kancl. Ono to na tech kancelarskych nemusi byt tak videt, nejsou na pohled strhani, ale nebyla vyjimka, kdy advokati uz treba okolo 40-50 meli opravdu vazne zdravotni problemy (psychicka, tlak, zaludek, videla jsem i infarkty, mrtvicky u takto mladych lidi). Vyhoda ale byla, ze me to hrozne bavilo, tesila jsem se do prace kazdej den, skvelej kolektiv, dobre penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
14.4.25 21:42

Ty jsi typický příklad člověka který uznává jen práci rukama a to není zrovna známka inteligence. Potřebná je každá práce, uklízečka i mzdová účetní. Rozdíl je v tom, že uklízečku může dělat každý s iq 40, kdežto účetní potřebuje více rozumu a vzdělaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
14.4.25 21:48
@Alušáček píše: Více

Ano jsem člověk, který uznává jen práci rukama, protože i v té kanceláři se musí pracovat rukama. A je jedno, jestli se tam vyrábí nějaký výkres, píše faktura, či jen zvedá telefon. Laskavě si všimněte, že anketa byla postavena na práci rukama nebo v kanceláři. Nikoliv rukama, nebo hlavou. Ale na to tvora s vyšší inteligencí asi netřeba upozorňovat, že?

• Citovat
  • Upravit
30332
14.4.25 21:58

Nevím, do jaké skupiny coby učitelé patříme. Já jsem na tom podobně jako @verusak.berusak stačila mi praxe a zjištění, že do fabriky k pásu fakt nechci a šla jsem dál studovat. Asi bych neměla problém s prací rukama, ale nesměla by to být monotónní práce, kde budu celou směnu dělat jednu věc. Dělat různé operace by mi nevadilo. Dělat v kanclu by asi dopadlo podobně. Mě se líbí moje práce, kde se furt něco děje. Každou hodinu je něco jiného, jednou počítáme, pak programujeme, pak jdeme sázet, šít atd. Domů chodím kolikrát urvaná, ale do práce se těším a to je hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
14.4.25 21:58

Tak kancelářská práce může být opravdu pohoda. Da se dělat z domova. V kanceláři snad už nikoho sedět nikdo nenutí. Fyzická práce je asi náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
14.4.25 22:01

Stejně tohle vlákno byl zas jen předvoj něčeho, co bude kolovat na seznamu nebo někde prostě na netu. A vy jim nahrajete, že se začnete nějak přít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat