Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 14:02
@Mango_Lassi píše: Více

Tak to má většina naší generace, co dělá kolem IT. Protože tehdy ty školy byly hrozně pozadu. Strávil bych několik let tím, co už jsem dávno uměl. A tak jsem šel radši na řemeslo.

• Citovat
  • Upravit
78489
18.4.25 14:05
@Roxy ivka píše: Více

mně v dětství matka drilovala třífázovým učením, v češtině se jí to podařilo, i když si vždycky odpověď musím přečíst a opravit, tápu nad slovy typu shnila, zhnila, mám různé dys - ale nejhůř jsem na tom v matematice, prostě naprosto španělská vesnice, přes to nejede vlak a na tom jsem pohořela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 14:07

Tak na to pozor !

• Citovat
  • Upravit
78489
18.4.25 14:09
@Mkmkz píše: Více

ve fabrice nemusíš být manuálně zručná, v minulé práci jsem potřebovala oči ostříže a v nynější dobré svaly a pevné vazy v kolenech, když celý den děláš jeden a ten samý pohyb, ale my se obměňujeme a pracujeme každý den u jiného robota, právě kvůli tomu stereotypnímu pohybu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@bse.pedro v Japonsku bezne :)

• Citovat
  • Upravit
2480

No nevím, hodně dělá taky startovní pozice v životě. Podívej se na děti rodičů z Výměny manželek, ty skoro nemají šanci. Jasně, nadprůměrně inteligentní dítě se nakonec možná vymaní, ale problém je, že tak 98% procent populace je průměrných. A pokud srovnáš šance průměrného dítěte z normální rodiny a průměrného dítěte ze slabých sociálních poměrů, tak dítě z normální rodiny na tom bude vždy lépe. Už jen tím, že má vzory ve svém prostředí, lepší kontakty i příležitosti. A v dospělosti už je začínat s pořádným vzděláním těžší, zvláště pokud už mají tito lidé brzy děti a své rodiny, což se v tomto prostředí také děje častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Někde uprostřed své humanitně zaměřené školy jsem získala pocit, že vlastně se učím pořád to stejné, ovšem pokaždé zabalené do trochu jiného obalu. Jako bylo to zajímavé, ale přišlo mi, že už nevím, co s těmi informacemi mám dělat, jak je reálně uplatnit.
A tak jsem využila možnost nástupu do IT firmy, kde hledali zrovna ženské (chtěli to prostředí trochu feminizovat), s tím, že nás naučí a zaučí :mrgreen: je zkrátka důležité chytit správný okamžik

• Citovat
  • Upravit
78489
18.4.25 14:10

Gaussova křivka je neúprosná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
18.4.25 14:10
@stinga píše: Více

Tak s matikou jsem na tom podobně, proto mám hudební vzdělání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.4.25 14:13

Výměna manželek jde mimo mě, to se omlouvám. Ale jo, prostředí samozřejmě dělá svoje. I já budu chtít poslat děti na gympl. Určitě děti ze znevyhodnenych rodin to mají těžší. Na to moc řešení nemám, tím se teda nezabyvam. Myslím, že průzkumy na to dělal Daniel Prokop, můžeš něco pohledat.

• Citovat
  • Upravit
78489
18.4.25 14:14

tak na to také nemám, ani hudba ani výtvarno, dcera krásně kreslí a dostala se do ZUŠ, u nás dost nátlak a otázka prestiže, po mě to rozhodně nemá, a otec tvrdí, že po něm také ne :nevim:
akorát umím tvořit věnce a takové dárkové „skulptury“, ale kreslit ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.4.25 14:15

Nevěřím, že vše je jednou dané. Hodně se s těmi věcmi lze hýbat.

• Citovat
  • Upravit
78489
18.4.25 14:16

aha, je to možné, nevím, to jsem brala, že je dané :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
18.4.25 14:17

To si neviděla jediný díl? Já to taky normálně nesleduju, filmy a seriály jedu na streemovacích stanicích, neznám jedinou současnou tv reklamu, ale je to takový fenomén, že i já vím oč jde a jeden nebo dva díly jsem viděla. Ale ok, asi to není zas tak profláklé. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.4.25 14:19

Taky ne každé talentované dítě je nakonec úspěšné, protože talent je potřeba taky rozvíjet apod. Jo, může se narodit do blbé rodiny a talent je v čudu. Třeba ta romská holka, co rychle běhala. Nakonec otěhotněla v 16 a kariéru bezkyne pověsila na hřebík. :nevim:
To samé i v té inteligenci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat