Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Mkmkz píše: Více
Myslíš, že lidé rezignují na avokádové toasty, protože budou jíst jen to, co si sami nebo jejich sousedé vypěstují?
Myslíš si, že tady bude sedět armáda švadlen a šít trička, které se budou prodávat za 400 korun minimálně, protože cena lidské práce je jiná než než cena práce čínské švadleny?
To jsou zajímavé otázky, na které budeme znát brzy odpovědi.
- Citovat
- Upravit
@stinga píše: Více
No, ja si myslim, ze v obou taborech se najdou taci, kteri pohraji temi druhymi a úplně bych si nezroufala zvrdit, kterych je vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mango_Lassi píše: Více
Nebudu jest avokadove toasty, lebo na nich nebudu mat… Ani na slow fashion a vobec na ziadnu fashion nebudu peniaze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mkmkz píše: Více
Přemýšlím, jak moc je to politicky průchozí. Obávám se, že ve volbách vždy zvítězí strana, která slíbí opak.
No uvidíme. Ale lidi celkově neradi na něco rezignují.
- Citovat
- Upravit
@Mango_Lassi píše: Více
noo, švadleny, ty tady už téměř neexistují, u nás ve městě jsou dvě, a ceny mají dost vysoké - můžou si to dovolit, protože šít už moc lidí neumí, ale je jim kolem šedesátky, i když obě vypadají na ten věk moc dobře,
a učební obor „švadlena“ nevím, jestli vůbec ještě existuje, tady v okolí určitě ne
- a trička, nedávno jsem četla, jak je planeta zahlcena hadry, tedy oblečením, tak možná se někdy opravdu vrátíme k tomu, že budeme mít každý ty trička dvě, a ne třicet, když jsem byla na střední, měla jsem přesně 43 triček - což je asi opravdu dost na jednoho člověka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
no je fakt, že můj otec říkal mé matce, když se seznámili, že je rád, že jí komouši platí za nošení papírů z kanceláře do kanceláře ![]()
teď nevím, neznám moc lidí, co by pohrdali vzdělanějšími ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Až někdo přijde na to, jak donutit lidi rezignovat na konzumní způsob života, asi dostane Nobelovu cenu.
- Citovat
- Upravit
tak zalezi. Hloupemu cloveku ku prospechu nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše: Více
Souhlasím. Nesnáším, když někdo někým pohrdá jen proto, co dělá za práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, že se měli víc učit/snažit ale obvykle zazní až v okamžiku, kdy se ti, co pracují rukama začnou navážet do těch, co „sedí“ v kanceláři, že nic nedělají a za to nic berou těžký prachy
Takže ono to není černobílé. Čímž nepopírám, že idioti se najdou tam i tam. Ale opravdu mentálně pracující hromadně nepohrdají těmi fyzicky pracujícími.
- Citovat
- Upravit
No, kdybych měla dostat pade za každé „nojo, inženýr“, nemusím chodit do práce
Teda ani ne tolik na mne, neb já radši v jistých kruzích svůj titul dost tajim
Expert je kolegyně (teda dělá jinou práci než já, ale jsme v úzkém kontaktu), která je jinak fajn ženská, ale už tak nějak z principu zavrhuje všecky lidí s vysokoškolským vzděláním. Kupodivu se mnou jako inženýrem dokáže fungovat normálně, neb jsem asi zarna výjimka na slunci, inženýr, co mu to myslí, dá se s ním mluvit, umí zašroubovat žárovku, zatlouct hřebík a jiné věci, které nejspíš inženýři zásadně nezvládají. Taktéž nemám nejmenší problém pokecat se všema delnikama a technikama, co jim zadávám práci, a poděkovat jim a ocenit je. Ale ostatní inženýři, ti jsou peklo. Pokud se najde deb.il bez titulu, to se občas stane, ale jak nějaký má, definitivně za jeho deb. ilitou stojí vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A další věc je, že pracovat rukama, makat tvrdě a nechat za sebou kus hmatatelné práce je zásluha pouze do okamžiku, když ten člověk dělá svou práci dobře. Bohužel jsem ve svém životě potkala mnoho takových, co dokázali zprasit, co se dalo (o to víc si umím vážit těch, kdo umí). A pak je oheň na střeše, že si nějakej inženýr dovolí řemeslníka opravovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji rukama a nesnáším to. Je to dřina, dojedu domů a za hodinu už spím. Jsem fakt sedřená, že ve svém volnu jsem zavřená doma. Protože mě všechno bolí a nechce se mi nikam chodit. Většina kolegů jsou sedření, protivní a nevyspalý. Maká se od 6 a víkendy.
Naštěstí tohle budu snášet snad jen rok než dokončím školu. A pak mě čeká kancl, snad
. Za trochu nižší peníze než ve fabrice. Ale jsem za to vděčná, že mám tu možnost. Těším se až si z kanclu půjdu třeba zaplavat a nebo na jógu. Budu mít volné víkendy na výlety.
Asi bych byla vděčná za kancl a neřešila bych kecy ostatních, protože by po tvé práci hned skočili.
- Citovat
- Upravit
Tohle si nemyslím, jen je potřeba si zvyknout na jiný způsob práce. Já to vidím u nás, kancelářská profese, práce s daty… teď přišlo vedení s tím, že se bude automatizovat.Je to příležitost, jenže kolegové v tom vidí spíš hrozbu, že je s jejich excelíčky nahradí kód. No, pokud se nenaučí nové věci tak ano, nahradí. Jenže jim se nechce se učit nové věci a jsou to inteligentní lidi, mladí, vzdělaní… A tady se přímo nabízí to „měli se víc snažit…“
A AI může hodně pomoci, ve spoustě oborů. Může zachraňovat životy, opravdu pomáhat lidem. Jen se to musí správně uchopit. Nenadávat, nelkat, nebát se zbytečně, ale rozumně pracovat s možnostmi, které dává