Prarodiče a nárok na dny s vnoučaty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
496
28.11.25 21:10
@Anonymní píše: Více
Šel bych naopak k soudu já, protože ti oni zmlátili děti, aspoň by bylo jasné, jak moc je to doopravdy nelegální
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.25 23:06

Děkuji všem za příspěvky. Oni ti prarodiče jsou jako pominutí, zejména tchyně, kdy má pravdu jen ona, nerespektuje ani děti, ani nás a pak se strašně diví, chybu neuzná, vždy jen samé výmluvy, když už dojde na chybu nebo cokoli, žádná sebereflexe, člověk by řekl - blázen. Ale co už naděláme, nemá moc smysl jim cokoli ohledně toho říkat, nedej bože vysvětlovat, to nastane…a za nás to bylo tak a onak, já musela do práce v roce a půl dítěte, které šlo do jeslí, syna jsme posazovali v 5ti měsících (a jak má skoliózou zničenou páteř)…bití bylo na denním pořádku (když to praktikovali na manžela) - ano a právě toto nemá žádný efekt, když jim nyní manžel není schopen říct pořádně pravdu, proč tam děcka nechtějí!? Já jim lhát nebudu a děcka to taky učit nebudu. Kdyby byly facky a rány na zadek v pořádku a byla byla by studie, že to má pozitivní vliv na vztahy a důvěru, no budiž, ale ono “kupodivu”? ne a to lhaní a výmluvy v dospělém jsou toho jen důkazem.

Akorát jsem tedy nedohledala, že za bití nebo pohlavky dětem se může jít sedět, pouze, že jsou pak nahlášeni na OSPOD, ale zase chápu, že když někdo zmlátí dítě do krve nebo s jinými následky, pak ano, může jít do basy…

• Citovat
  • Upravit
61
29.11.25 03:36

Zakladatelko, buďte jako rodiče b klidu! Prarodiče sice jakýsi nárok na styk s vnoučaty mají, ALE…!!! Teď právě vyšel zákon-tělesné tresty jsou ZAKÁZÁNY, takže stačí poukázat na bití vnoučat a prarodiče nejenže nárok na styk s vnoučaty ztratí, ale ještě mohou mít opletačky se soudy atp!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
29.11.25 07:15
@Anonymní píše: Více

Ještě zbývá možnost jim taky flaknout jednu páskem, stejně jako to praktikovali na manželovi. Když to nejde po dobrém, tak po zlém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32238
29.11.25 07:28

@jeep No tak to opravdu není, nejsou tam žádné sankce, takže je to nevymahatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová